Päiväkirja 1.1.2003 - 17.6.2003
Pelastettu vanhoilta kotisivuilta, valtaosa linkeistä ei toimi.

17.6.2003
Tulevana juhannusviikonloppuna megalomaanisissa Hailuodon agikisoissa tulevat kisaamaan Nasta x Pyry lapsista CPU, Hippu, Tootsie ja Rölli. Kuvia sukutapaamisesta luvassa heti juhannuksen jälkeen.

Jari on taas lisännyt www.kennelpoika.net sivuilleen erinomaisia kuvia myös "meidän" koirista. Kurkkaapa tästä kuinka sujui CPU:n ensikontakti lampaisiin 1, 2, 3 ja 4. Ja tästä CPU ja Jari agikisoissa 1, 2 ja 3 sekä Tootsie ja Janne agikisoisss 1, 2, 3 ja 4. Tuo Tootsien viimenen "lentävä BC" kuva on ehdoton suokkarini!

Akka sivua on päivitetty, tuli kaikessa hiljaisuudessa vuosi lisää mittariin ja tittelikin on töissä vaihtunut.

14.6.2003
Kansikuvatyttömme Melli Nastan tytär oli tänään Laukaan näyttelyssä AVO ERI3 + varaSERT. Sukulaistyttö Digi oli ROP ja teräsmuori Cola 14v. ROP-veteraani :-)

Sukulaispoika Elke ja ohjaajansa Heli saavuttivat tänään Pihtiputaalla Tottelevaisuuden Suomen Mestaruus Hopeaa. Onnittelut Heli & Elke!!! Brains AND beauty :-)

12.6.2003
Nasta aloitti juoksunsa odotettua aiemmin eli meiltä jää OKK:n kisat sekä juhannusagit Hailuodossa väliin. Jatkamme treenejä ja kisaamista sitten taas heinäkuun puolella. Nastan Sami-iskä ja Pyry-ex-hellu ovat meillä hoidossa Helenan ja Veikon lomamatkan ajan, joten Nasu joutunee mökille juoksuarestiin viikonloppuna. Tästä jos lähtee aikataulua mahdolliselle ensi kevään pentueelle laskemaan, niin seuraava juoksu ja astutus olisi tammi-helmikuussa, pennut syntyisivät maalis-huhtikuussa ja olisivat luovutuksessa touko-kesäkuussa. Katsotaan myöhemmin, miten asiat etenee...

Källin veli Jedi saavutti eilen Suomen Tottelevaisuusvalion arvon. Onnittelut Pialle ja Jedille.

8.6.2003
Agikisat jatkui Kuopiossa, tänään onneksi aurinkoisissa merkeissä. Aamukisassa Nastalle erinomainen rata ja vain yksi rima alas ja neljäs sija. Puhtaalla radalla olisimme olleet lähellä voittoa... Luokkien välissä tytöt kävivät poistamassa talviturkit läheisessä lammessa nautiskellen. Otin myös kuvia Nastan Melli tyttärestä (kaunein otos on kansikuvatyttönä). Iltakisassa Nastalle 10vp. kahdesta rimasta. Tulokset Nastan agisivulla. Positiivista viikonlopusta: neljältä radalta ei yhtään kontaktivirhettä! Kiitokset tuomari Tuomo Pajarille erittäin sujuvista ja virtaavista radoista.

7.6.2003
Agikisareissu Kuopijoon. Vettä sato koko päivän ja akka tönkköili sadepuvussa. Molemmilta radoilta Nasulle 15vp. Meriselitykset on täällä

4.6.2003
Nasun kanssa agin seura-cupissa erittäin onnistunut ja hallittu rata. Tuloksena 5vp. (okserista rima alas) ja toinen sija. Källi sai juosta radan nollakoirana mini 2-3 luokassa - menimme innosta vinkuen ;-) ja akalla oli melkeen tippa linssissä liikutuksesta, kun virkeä veteraani nautti niin menosta.

29.5.2003
Helatorstai. Olimme Nastan kanssa agikisoissa Kokkolassa. Tuloksina hylky ja 10 vp. Meriselitykset on täällä. Tapasimme melkeen 5 kuukauden ikäiset Otto- ja Laku-pojat kisapaikalla. Pojista lisätty sivu- ja pääkuvat omille silvuille: Otto ja Laku. Veljeksillä oli mukavat painit ja jahtaukset, ja ilo oli nähdä näiden nuorten miesten itsevarma ja rohkea käytös kisapaikan vilinässä - jätkät olivat kuin vanhat kisakonkarit :-) Otto ehti tempasta päiväunetkin painien jälkeen kehän reunalla.

26.5.2003
Nasta ja kaksoissiskonsa Inka viettävät tänään 6-vuotis synttäreitä.Eipä uskos ;-) Aivot ja jarrut on Nasulla ainakin vielä jälkitoimituksessa... Nasun lahjapaketista kuoriutui teddypehmo frisbee, jota on hoidettu jo ahkerasti.

25.5.2003
Källin kanssa "kisasimme" tokossa viereisellä OKK:n Haukkukeitaan tokokentällä mukavassa helteessä. Meillä molemmilla oli suuria vaikeuksia virittäytyä kisatunnelmaan, Haukkis kun on meille päivittäinen lenkki- ja treenipaikka. Tulos oli surkea (lue: ei tulosta) ja jo alku masensi kovin, sillä elämänsä ensimmäistä kertaa Pumpuli putos maahan paikkaistumisessa (kylläkin vasta 10 s. ennen ajan täyttymistä). Seuraaminen takkuaa myös pahoin, erinomaisten pätkien välissä tulee ylimääräistä haahuilua ja tämä näkyi etenkin idioottiringissä, jossa koira huonon seuraamisen lisäksi ennakoi pysäytyksiä. Idiootista akka otti tarkotuksella nollan. Positiivisia paloja olivat pitkän nollaputken jälkeen onnistunut metallihyppy (Rovaniemen estekaato ei kummittele enää) ja hyvä, varma tunnari. Ruudussa ja ohjatussa merkin vetovoimaa on lisättävä paljon, nyt tarviin lisäkäskyjä (kieltoja), ettei virkeä veteraani suhahda merkistä ohi. Pidämme nyt tokotaukoa kesän ajan ja kokeilemme kisaamista vasta syksyllä.

Nastan tytär CPU voitti avoimen luokan (ERI1) rotuyhdistyksen erikoisnäyttelyssä Helsingissä. ROP oli Nastan puolisisko Toti 9v.

18.5.2003
Nasta jatkoi agikisoja Oulussa. Aamun hyppyradalta vain okserin rima alas eli 5vp. ja sijoitus myös siellä viidennen paikkeilla. Iltakisassa kuski sitten kohelsi omiaan. Tulokset Nasun agitulossivulla.

17.5.2003
Agikisat kotikentällä Oulun Haukkukeitaassa. Aamun vaikea päätös oli, mennäkkö kentälle reppu selässä kävellen pellon poikki vaikko ison lenkin kiertäen autolla...?!? Auto lähti tavan vuoksi parkkikselle, siellä oli tyttöjen hyvä levätä starttien välillä. Keli oli loistava (+22ºC ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta). Ei kummosta menestystä, tulokset on täällä, jos jotakuta kiinnostaa.

Ystävämme Reijo ja sukulaispoika Mikki kisasivat tänään voittajaluokan jäljeltä kolmannen ykköstuloksen ja Mikistä tuli siten Suomen Käyttövalio! Onnittelut pojille ja kasvattaja-Sarille (tämä oli ensimmäinen Pikkupaimenen Kva).

11.5.2003
Nasta kiittää kaikkia lapsiaan muistamisesta äitienpäivänä :-) Vietimme äitienpäivää turisteina Oulun koiranäyttelyssä. Onnittelut ystävillemme Allille ja Kitkalle ekasta SERTistä!

Tapasin viikolla työmatkallani Otto-pojan Seinäjoella 8.5. ja Laku-Petterin Kaustisella 9.5. Kovasti ovat pojat venähtäneet! Kommeita poikia soppii ihhailla herrojen omilla sivuilla.

Nastan kaamea karvanlähtö on päättynyt ja kauluksessa on jo havaittavissa uutta pohjavillaa. Hapsuja odotellaan... housukarvoja jäin jäljelle noin 10 kpl. Äitinä olo ON rankkaa! Uhkasin tehdä Källille viime kesää vastaavan mulituksen (katso Källiä kaksi kuukautta turkin ajelun jälkeen tästä), mutta nyt neiti on aloittanut kaivatun karvanlähdön ja eilen harjasin siitä pois muovikassillisen villoja. Jos pohjavilla putoaa kunnolla, niin neiti saa pitää jäljelle jäävän turkkinsa kesän yli. 

3.5.2003
Nasta jatkoi agikisoja Oulussa. Aamukisasta hylky. Loppusuoralla ollut putki veti koiran väärässä paikassa. Päiväkisasta liian monta rimaa alas, olipa mutkanen rata!

3.5.2003
Wirkeän Weteraanin Wappukisat eli Källin kanssa aamutuimaan höpsöttelemässä noutajayhdistyksen tokokisoissa viereisellä urheilukentällä :-) Muutamia hyviä paloja ja muuten aikas villiä ja vauhdikasta menoa mm. 10 arvoinen ruutu, josta neiti päätti karauttaa täyttä laukaa akan perään toisen käännöksen jälkeen... ja ohjatussa noudossa merkki olis jäänyt välistä, joten otimme liikeen koulutuksen kannalta. Pieni, rautanen metalli putos suusta hypyn jälkeen ja töhö ei halunnut sitä enää sen jälkeen kantaa. Positiivisia tempauksia luoksetulon salamakymppi ja tunnarin oikean kapulan tuonti ilman väärien maistelua. Ehkä harjoittelemme taas hiukan ja puramme virtaa veteraanista :-) Tulokset on täällä, jos jotakuta kiinnostaa.

Nasu iltapäivällä agikisoissa Patelassa Oulussa. Ekalta radalta hienosti vain okserin rima alas (tuomarina Minna "Okseri" Räsänen ;-) 5vp. ja sija 5/22. Toisella radalla (hyppy) pari rimaa alas + onnetonta sähläystä toisiksi viimeisellä hypyllä (koira kahdesti ohi samalta puolelta). Luntakin satoi iltapäivällä ja pipo ja rukkaset + toppis oli tarpeen. Ja loimi Naku-Petterille. Tulokset  

CPU Someron näyttelyssä (tuomari Benny Bling, Ruotsi) AVO ERI 2 vara-SERT. 

1.5.2003
 Jannelle ja Tootsie jatkavat hyviä esityksiä agiradoilla. Tänään Helsigissä 5vp. -13,74 alle ihanneajan ja sija 6.

27.4.2003
Tärkeintä ei ole voitto - vaan kaksoisvoitto!!! Onnittelut Hytönen&Toivola perheeseen kaksoisvoitosta maksi-1 luokassa Järvenpäässä; luokkavoitto nollalla Marjolle & Huldalle ja toinen sija nollalla Jannelle ja Tootsielle! Naiset ensin =) Tootsielle tämä tulos oli toinen nolla ykkösistä eli he tarvitsevat vielä yhden nollan luokkanousuun.

Meillä Oulussa viikonloppu on mennyt levätessä ja akkuja ladatessa. Treeniäkin on tehty molempien koirien kanssa ensi viikonlopun kisoja ajatellen. Ulkokausi on vihdoin alkanut - ihanaa!

26.4.2003
Nastan poika Rölli kisasi Mikkelissä agilityn 1-luokassa saaden 10 vp. (kielto hypyltä + A:n kontakti) ja Röllin rata oli luokkansa nopein kiellosta huolimatta. Vihdoin alkaa näyttää siltä, että Pertin ja Röllin yhteistyö alkaa toimimaan ja tulosta syntyy. Hienoa pojat! Lisää raketteja radoille tiedossa ;-)

22.4.2003
Hipun uusintalonkkakuvat on arviotu Kennelliitossa ja tulos on B-B! Nyt meillä on viralliset tulokset ensimmäisestä pentueesta (Nasta x Pyry) ja kaikki kuusi pentua ovat lonkka- ja kyynärterveitä: 4 x A-A ja 2 x B-B, kyynärpäät kaikilla 0-0. Päivitetty tulokset pentuesivulle. Kiitos kaikille pentujen omistajille aktiivisuudesta terveystutkimusten suhteen, tämä on tärkeää tietoa meille kaikille.

20.4.2003
Nasta jatkoi agiturneeta kahdella startilla. Aamuradalla tosi vaikeat ja ahtaat kuviot, hylky tuli kolmesta kiellosta. Positiivista virheettömät ja varmat kontaktit ja pujottelu. Päiväkisassa yksi rima alas ja kielto putkelta, eli 10vp. ja himppu yliaikaa. Rouva oli erittäin hyvin kuulolla ja malttoi hyvin. Nämä olivat kauden viimeiset hallikisat ja kun esteet on siirretty jo osaksi Haukkukeitaalle, jatkamme harjoituksia jatkossa ulkokentällä, kävelymatkan (n. 500m) päästä kotoa.

19.4.2003
Kisareissu Rovaniemelle Helenan, Veikon, Pyryn ja Samin kanssa. Nastalla agiturnee neljän startin verran ja Källillä iltatoko, kaikki kisat Ounashallissa.

Nastalla erittäin hallittu hylkyrata (putkeen väärästä päästä) ja iltakisasta hyppyradalta uramme paras tulos III-luokasta eli 5vp. yhdestä rimatiputuksesta (sija 9./23.). Pujotteluvihreet olivat taakse jäänyttä elämää ja hylkyradalla teimme erittäin hallitut kontaktit. Radoilla kaikki rimat maksimissa. Lue Nastan tulokset agisivulta.

Källi kisasi lähes 7 kuukauden kisatauon jälkeen tokossa iltakisoissa. Virtaa neidissä oli kuin pienessä kylässä, vaikka reissussa oltiin oltukkin jo 12 tuntia ennen kisan alkua. Källi teki loistavaa sarjaa. Paikkaistuminen ja -makuu virheettömät, seuraamisessa tyypillisesti pientä haparointia (kaksi lisäkäskyä) ja yksi perusasento jäi seismiseksi, idioottiringissä täpytti paikoillaan seisomisessa ja seisoi moitteitta istumisen... Luoksetulo napakymppi, samoin merkki+ruutu yhdellä lisäkäskyllä (meinas oikasta merkiltä suorilta ruutuun), ohjattu nouto loistava (vino luovutus). Sitten hyppynoudolla täys fiasko; Källi täräytti vauhdilla ja voimalla etujalat menohypyllä ja hyppyeste kaatui (50cm hypyssä 10cm jalat molemmilla puolilla...) eli nolla siitä. Uusimme liikeen kympin arvoisesti ihan vaan, ettei koiralla jäänyt huonoa kuvaa. Tunnarissa käytti väärää kapulaa suussa ja toi oikean, eli nolla siitäkin. Kauko hyvin - nopeat ja varmat liikeenvaihdot ekoilla käskyillä ja vain pientä etenemistä. Kahdesta nollasta huolimatta 2.tulos. Ja veteraani olis tehnyt temput vielä vaikka toiseen kertaankin eli iloa ja menohaluja piisaa!

14.4.2003
Nastan 2. pentujen isä Niko saavutti 0-voiton agilityn 3-luokassa eilen Riihimäellä, joten Niko ja Pasi saavuttivat ensimmäisen etapin kohti Suomen Agilityvalion (Fin Ava) arvoa. Onnittelut pojille!!! Nikolla on nyt myös koossa tarvittavat SM-nollat agilityn MM/PM -karsintoihin että SM-kisoihin.

12.4.2003
CPU thö Nasun tytär ja kartturinsa Jari saivat tänään Kirkkonummella ensimmäisen 0-radan agilityn 1-luokassa, ihanneaika alittui -6.45, sija 4. tuomarina Ritva Herrala. Onnittelut CPU ja Jari, olemme kovin ylpeitä teistä!

5.-6.4.2003
Kisasimme Nastan kanssa agilityssä Oulussa neljän startin verran. Tulokset eivät olleet kummoisia, mutta suorituksissa oli useita erittäin hyviä paloja. Kaikilla radoilla olivat rimat täydessä (65 cm) korkeudessa ja saimme neljältä radalta vain kaksi rimantiputusta! Kaikki kolme agilityrataa olivat myös täysin kontaktivirheettömiä :-) Ongelmaksi muodosti yllättäen tällä kertaa pujottelu; lauantaina aloitusvirhe (toiseen väliin) ja sunnuntaina molemmilta radoilta kurja 11 kepin pujottelu... Lue tulokset Nastan agitulossivulta. Jatkamme kisailua kahden viikon kuluttua pääsiäisenä Rovaniemellä.

Nasun ex-hellu Pyry Pyrhönen saavutti samaisissa kisoissa loistavia tuloksia: lauantain A-kisasta SM-nolla (sija 4.), tämä oli Pyryn viides SM-nolla eli kisapaikka on varmistettu sekä MM/PM -karsintoihin että SM-kisoihin. Sunnuntaina Pyry jatkoi nollalinjaa voittamalla C-kisan ja olemalla toinen D-kisassa (molemmista SM nolla). Onnea pojat!!!

3.4.2003
Riemu muutti eilen viimeisenä pentuna omaan kotiinsa Helsinkiin. Riemukkaita hetkiä uuden perheenjäsenen kanssa Johannalle ja Veskulle! 

Hippu kävi maanataina uusintalonkkakuvissa (vuoden iässä lonkat lausuttu Kennelliitossa B-C) ja nyt odotamme uutta lausuntoa kuvista. Kuvanneen eläinlääkärin mukaan lonkat ovat moitteettomat A-B tasoiset.

30.3.2003
Kauden ensimmäiset agikisat Kokkolassa. Tehty Nastan tämän kauden agituloksille oma sivu. Tavattiin Laku kisapaikalla ja äiti ja poika revittelivät raviradalla. Lakun sivulle lisätty kauniita, mutta kurasia kuvia 12 viikkoisesta jätkästä.

Vekki on tätä nykyä enkä maailman pohjoisin bordercollie, ihan varmasti ainakin pohjoisin Pikkupaimen ja tottelee jatkossa nimeä "Mortti". Onnea perheenlisäyksestä Teija perheineen ja kaikkea hyvää jatkossa!!!

Myös Riehu-Riemu on löytänyt oman kodin ja matkaa kohti tulevaisuuden haasteita vielä tällä viikolla.

17.3.2003
Vihdoinkin nettiyhteydet uudessa kodissa toimivat ja sivuja päivitetty. Pennuille tehty kullekin uusi oma sivu. Linkit pentuesivulla. Pentujen sivuille lisätty myös uusia kuvia (uusimmat ovat sivujen lopussa). Lisätty railakkaita lumikuvia viikonlopulta.

Olemme treenanneet maneesissa täällä Oulussa Nastan kanssa agilityä kahdesti viikossa ja koira kulkee loistavasti! Ilmoitin Nastan Kokkolan agikisoihin 30.3. Källi hioo evl-tokoliikkeitä Soilen ja Laurin valvovien silmien alla kerran viikossa.

Willa, Otto, Elwood, Vicky ja Laku ovat pärjänneet uusissa kodeissaan erinomaisesti. Ne ovat reippaita ja rohkeita pentuja ja kuulemma kulmakuntansa hurmureita ;-)

Vekin kotiasia on vielä avoinna ja se ratkennee tällä viikolla.

Riemun maailman valloitus on peruutettu, eli joukon Gansteri Riehu-Riemu on vielä ilman omaa kotia. Tässä jätkässä on tulta ja tappuraa ja itsevarmuuttaa röyhkeyteen asti (+ erittäin kaunis lauluääni ;-), joten jos etsit itsellesi vakavissasi harrastus- ja kilpakumppania lajiin kuin lajiin, niin laita meiliä minulle. Riemu myydään vain aktiiviharrastajalle!

14.-15.3.2003
Olimme Nastan ja Källin kanssa viikonlopun Jyväskylässä ja Toivakassa. Riemu ja Vekki asuvat vielä Tertun ja Sepon luona ja liikuttavaa oli nähdä äidin ja poikien jälleen näkeminen. Nasta imetti pentuja edelleen (vaikka tisut ovat ihan tyhjät luttanat) ja leikki ja seurusteli niiden kanssa koko ajan. Superäippä edelleen! Kuka järkevä aikuinen koira tahtoo vapaaehtoisesti 10 viikkoisten naskalihampaitten seuraan?!? Pojat olivat kasvaneet 2 viikossa valtavasti ja ovat nyt jo noin 7 kiloisia jässiköitä.

8.-9.3.2003
Minna ja Nastan tytär Hippu olivat meillä uudessa kodissa viikonloppuvierailulla. Hippu oli päivähoidossa kun Minna urakoi KAS:in kisoissa agilitytuomarina. Hiukkasen kakara testasi akkaa, että pitääkö varmasti totella... Sunnuntaina olimme sitten katsomassa agikisoja ja luokkien välillä kävimme perhelenkillä Pyry-iskän kanssa. Veikko ja Pyry tienasivat neljännen SM-nollan, onnea!

2.3.2003
Nasta ekaa kertaa agitreeneissä 12.10.2002 jälkeen, eli pidimme pentuprojektin tiimoilta 4½ kuukauden totaalisen agitauon. Rouva on kuitenkin huippuvedossa, kiitos Sepon kanssa tehtyjen potkurilenkkien. Akka taas on talviterässä ja jostain kumman syystä maneesihiekka painaa enemmän akan kuin koiran jalkoja... :-)

1.3.2003
Mörkö muutti Kaustiselle Saijan ja partaisten collieden laumaan ja tottelee jatkossa nimeä "Laku".

Illalla me Nastan kanssa ajoimme Ouluun. Källin ja Nastan jälleennäkeminen kahden kuukauden tauon jälkeen oli liikuttava - tytöillä oli selvästi ollut ikävä toisiaan. Myös minulla on nyt uusi, oma koira; Nastasta tuli minun koirani.

28.2.2003
Eilen illalla oli Varman vuoro muuttaa uuteen kotiin Vantaalle. Varma tunnetaan jatkossa nimellä "Vicky" - onnea perheenlisäyksestä Eija ja Markus!

Nastan maitobaari alkaa vedellä viimeisiään. Ruokamäärän pudotus tyhjensi nisät muutamassa päivässä ja rouva päätti itsekkin, ettei tarjoilua lapsille enää ole. Huomenna karistamme Nastan kanssa Keski-Suomen lumet jaloistamme ja matkaamme lopun muuttokuorman kanssa Ouluun, jossa Källi liittyy taas laumaamme.

Uusi osoitteemme on: Repolaisentie 6 B 19, 90250 Oulu.

24.2.2003
Pentulan murinamäärä on vähennyt viikonlopun aikana ja laumassa on enää 4/7 pennuista. Nasta on selvästi huolissaan lauman hupenemisesta ja maidon eritys on edellen runsasta. Nyt maitobaarissa riittää tarjottaavaa yllin kyllin ja Nastan ruokamääriä on pakko pudottaa, jotta maidontuotanto tyrehtyisi pikku hiljaa. Tuhtimuona-Eukanuba jää nyt pois Nastan ruokavaliosta ja vaihdamme hänet kevyeen ylläpitomuonaan (Nutra Nuggets sininen).

Perjantaina 21.2.2003 Pommi Pompula matkasi Hämeenlinnan suuntaan Sadun, Pasin, Wandan ja Milon laumaan ja Pommi tottelee jatkossa nimeä "Willa".

Lauantaina 22.2.2003 oli Zorron vuoro lähtä maailman valloitukseen. Zorron laumaan Alavudella kuuluvat Arja, VP ja veteraani-ikäinen snautseri herra ja Zorron tuntee jatkossa "Otto"-nimellä. Iltapäivällä uuteen kotiin suunnisti myös Hoppu Hoppula. Hopun koti on Tampereella ja laumaan kuuluvat emäntä-Mira ja isäntä-Teemu sekä kaksi kissaa. Hoppulan uusi kutsumanimi on "Elwood".

20.2.2003
Pentusten pentulapäivät alkavat käydä vähiin. Lauantaina ensimmäiset suuret seikkailijat matkaavat jo uusiin, omiin koteihin. Sitä ennen ehtii vielä pistää painiksi veljien ja siskojen kanssa, ottaa hörpyt mamman maitobaarista, kirmata pihahangessa pihjalanmarjoja maistellen, ihailla nökönaamaa pentulan seinäpeilistä, nukahtaa sikeästi kesken leikin sisarusten viereen, läiskyttää vettä kupista pentulan lattialle, vetää akkaa maripaidan helmasta ja repiä Sepon sukkia. Elämä on suuri seikkailu!

Vekki-poika etsii vielä tositarkoituksella omaa, huumorintajuista kotia!

20.-22.2.2003
Pentujen ja Nastan madotus.

18.2.2003
Sari on lisännyt lauantaina otetut poseerauskuvat sivulleen, käy kurkkaamassa tästä.

17.2.2003
Tapahtumarikas viikonloppu takana ja pentulassa oli eilen illalla hiljaisuus jo klo 21 jälkeen :-). Perjantaina saimme vieraita Toivakkaan Skotlannista asti ja lauantaina matkasimme taas koko lauma kanssa Sarin luokse Palokkaan. Illan ohjelmassa oli viralliset poseerausvalokuvat (pyrin lisäämään kuvia sivuille tiistaina) ja siinäpä vierähtikin useampi tunti. Sunnuntai oli varattu pentuvieraille ja lisäksi luonnetestituomari Marco Vuorisalo teki pennuille pentutestit. Kotivalinnat alkavat nyt selkiytyä ja ensi lauantaina lähtevätkin jo ensimmäiset tappijalat maailman valloitukseen.

Varma-tyttösen kodista emme ole vielä tehneet lopullista päätöstä ja tämän hetken tilanne on se, että Vekki-poika on vielä ilman omaa kotia. Vekillä on nyt kuuden viikon iässä vain toinen kives ja tämä iloinen vesseli kaipailee harrastavaa (esim. toko ja/tai agi) kotia. Vekki vauhdikas ja taistelunhaluinen kaveri ja lisäksi hän erittäin avoin ja sosiaalinen. Vekistä voi tiedustella lisää minulta tai Sarilta, yhteystiedot löytyvät Pentue-sivulta. 

14.2.2003
Ystävänpäivä ja pentujen 6 vko -synttärit. Pikku pentusista on kasvanut jo 3300-3500g pikkukoiria ja töppöjalat kantavat jo huimaan vauhtiin! Pennut ulkoilevat nyt päivittäin ainakin neljästi (ruokailuiden jälkeen) ja aidatulla pihalla ne seikkailevat jo hyvin omatoimisesti ja rohkeasti. Iltaisin pentulassa on hurjat säpinät ja etenkin pentujen punnitseminen käy jo työstä :-) Pentulan hittileluksi on muodostunut herneillä täytetty kaljatölkki, joka pitää nostaa turvaa yöksi, jotta yörauha tulisi.

11.2.2003
Kaikki pennut silmäpeilattiin eilen CEA terveiksi. Pennut saivat myös tatuonnit vasempaa korvanlehteen ja siten myös viralliset nimet.

    tytöt: 
        Pikkupaimenen My Fair Lady = Varma
        Pikkupaimenen Mercy Speedster = Pommi
    pojat: 
        Pikkupaimenen Maximum Speed = Zorro
        Pikkupaimenen Man in Back = Mörkö
        Pikkupaimenen Most Wanted = Riemu
        Pikkupaimenen Master Piece = Hoppu
        Pikkupaimenen More Than Words = Vekki

10.2.2003
Seikkailuviikonloppu on takana ja lisää seikkailuja luvassa tänään iltapäivällä, sillä pennut matkaavat klinikalle viralliseen silmäpeilaukseen ja tatuointiin. Pennut tullaan rauhoittamaan tatuoinnin ajaksi. Viikonloppuna oli ohjelmassa runsaasti pentuvieraita, ensimmäiset ulkoilut Toivakassa aidatulla pihalla (tarpeet tulevat lumeen jo loistavasti!) ja automatka "mummolaan" yökylään eli vietimme la-su Palokassa Sarin luona. Pennut oppivat nyt uusia taitoja ihan päivittäin. Vekki nosti eilen jalkaa pissatessan :-) Pennut ovat totutellet pentupantaan sekä pöydällä paikoillaan seisomiseen. Pennut repivät rättiä innokkaasti ja jokainen osaa kantaa pientä metallinoutokapulaa. 

Kotitilanne näyttää tällä hetkellä siltä, että Varma-tyttönen on vielä ilman omaa maailman parasta kotia. Varman oikea silmä on sininen, joten näyttelyt ja jalostuskoiran elämä eivät tule olemaan Varman tulevaisuutta. Potkua siitä kyllä löytyy moneen menoon ja silmän haitta on vain kosmeettinen, koiraa itseään se ei häiritse mitenkään. Eli jos olet kiinnostunut terhakasta ja eloisasta BC-nartusta, laita meiliä minulle tai Sarille, yhteystiedot löytyvät Pentue-sivulta. 

Saimme tulostietoa, että pentujen Niko-iskä (Kans&Fin Mva V-01 PmV-01 Maccabee Blue Peter) on Suomen Bordercolliet ja Australiankelpiet Ry:n "Vuoden näyttelybordercollie 2002". Lämpimät onnittelut Nikolle ja taustajoukoille!.

7.-9.2.2003
Pentujen ja Nastan madotus.

5.2.2003
Uusia kuvia lisätty pennut sivulle (33 vrk - 4vko 5pvä). Otettiin kuvat helpon kaava mukaan eli pentuset sylissä, niin vältyttiin suurimmilta hikipisaroita :-) Pennuissa alkaa jo olemaan sen verran vauhtia ja voimaa, että eihän niitä saa rauhassa kuvata muuta kuin nukkuessa. Myös pentujen 4vko painot lisätty taulukkoon.

27.1.2003
Nyt lisätyt kuvat eivät ole poseerauskuvia ;-) Olkaapa hyvät - pentusten arkea! Huomenna tiistaina lauma muuttaa väljemmille vesille eli Toivakkaan Sarin vanhempien luokse omakotitaloon. Lauhoina päivinä pennuilla on mahdollisuus ulkoilla aidatulla pihalla ja sisälläkin tilaa on moninkertaisesti. Myös Cola-isoäiti tulee kuulumaan laumaan. Jätämme siis hyvästit myös reaaliaikaselle nettiyhteydelle...

25.1.2003
Uusia kuvia lisätty pennut sivulle (22 vrk). Eipä ollut helppo homma kuvaaminen enää... alkaa pennut liikkua jo sen verran vilkaasti, että kuvaaminen käy työstä. Ensimmäiset pentuvieraat kävivät tänään ja tästä alkaakin sitten pentujen suuri sosialistamisaika eli vierailijoita käy lähes päivittäin ja pennut tottuvat käsittelyyn ja leimautuvat ihmisiin. Nasta esittelee ylpeänä laumaansa ja myös äippäkoiralle kelpaa rapsutukset. Tänään toinen madotuspäivä. Pennut ja emä madotetaan Axilur-matolääkkeellä 3 x 3vrk eli 3, 5 ja 7 viikon iässä kolme peräkkäistä madotuspäivää. Pennuille matolääke murskataan morttelilla ja lietetään pieneen määrään vettä. Matolääke annostellaan ruiskulla suoraan suuhun kullekkin pennulle painon mukaan eli ensiksi pentu käy vaakalla ja sitten maistellaan lääkettä. 

Ihana uusi tilannekuva lisätty viikon 44 sivulle. Kiitos Minnalle ja Jarille!

24.1.2003
Tasan 3 viikon ikäiset pennut suuntasivat tänään ensimmäistä kertaa kohti suuria seikkailuja! Kävimme automatkalla Sarin luona ja pennut tapasivat kasvattaja-Sarin lisäksi Cola-mummon ja Mike-serkun. Keskityimme kylässä lähinnä Sarin pusutteluun, mutta tuikitärkeä palliskannaus oli myös ohjelmassa. Sari löysi kaikilta pojilta tarvittavat aarteet. Nasu-mamman maitobaari maistui myös Palokassa ja automatka sujui turvallisesti boksissa. Kotiin päästyään pennut söivät ja sitten oli vuorossa ensimmäinen madotus. Rättiväsyneet pentuset nukahtivat hujan hajan pentuhuoneen lattialle ja akka käytti tilaisuuden hyväksi ja leikkasi nukkuvilta pennuilta kynnet. Kyllä maailma on täynnä ihmeellisiä asioita!

22.1.2003
Pennut kasvavat ja kehittyvät ihan silmissä. Toki nukkuminen ja syöminen vievät edellen valtaosan vuorokaudesta, mutta välillä leikitään jo hurjastikkin ja meteliä piisaa :-) Hampaat tuntuvat suussa selvästi, joten kaikkea pitää yrittää laittaa suuhun ja maistella... Zorro otti tänään ensimmäiset repimisleikit kanssani ja moottori hyrräs saman tien.

Pennuilla on ollut tänään ristiäiset, sillä rekisteröinnit lähtivät Kennelliittoon. Jos nimet hyväksytään, tulevat pentusten nimet papereissa olemaa seuraavat:

tytöt: 
    Pikkupaimenen My Fair Lady 
    Pikkupaimenen Mercy Speedster 
pojat: 
    Pikkupaimenen Maximum Speed 
    Pikkupaimenen Man in Back 
    Pikkupaimenen Most Wanted 
    Pikkupaimenen Master Piece 
    Pikkupaimenen More Than Words

Nimet eivät ole vielä mitenkään kytköksissä tiettyyn pentuun. Kutsumme heitä siis edelleen hyviksi havaituilla työnimillä. Nimi + pentu tulee viralliseksi vasta sitten, kun pennut noin 6 viikon iässä tatuoidaan ja kukin saa omaan rekisterikirjaan kuuluvan tatuointinumeron vasempaan korvanlehteen.

19.1.2003
Pentulaatikko on tänään purettu ja pentujen tila on nyt noin kolminkertaistunut. Ihan koko makuuhuoneeseen en tilaan laajentanut, etteivät joudu pennut eksyksiin. Vekki osas pissata heti sanomalehdelle :-) Pentuhuoneen lämpötila on nyt noin 21ºC, joten otin lisäpatterin pois käytöstä. Aamulla pennut maisteli ekaa kertaa kädenlämpöistä, turvotettua pentumuonaa (Eukanuba Puppy&Junior, Medium Breed). Kukin pentu söi kädestä tarjottuna muutamia pipanoita ja innokkaimmat yrittivät jo syödä suoraan kupistakin. Jyväskylässä on selvästi jo aistittavissa kevään merkkejä ja kävimme päivällä auringonpaisteessa Nastan kanssa pitkän lenkin.

Pentueen isä Niko kisasi tänään agilityn maksi-3 luokassa Helsingissä. Tuloksen SM-nolla ja 4.sija. Tämä oli Nikon 3/5 SM-nolla kohti heinäkuussa 2003 pidettäviä kisoja. Hyvältä näytää!

18.1.2003
Pennut sivulle lisätty uunituoreita kuvia 15 vrk ikäisistä pennuista.

17.1.2003
Kahden viikon ikäiset pennut alkavat olemaan jo seurusteluiässä :-) Ne ovat kasvaneet nukkuvista, syövistä, kuuroista ja sokeista pötkylöistä pikkukoirapalleroiksi, ja ne kokeilevat jo ensi leikkejä. Pentulaatikossa alkaa heti kauhea kuhina, kun menen sinne. Villasukkiani ja housunlahkeita mutustellaan ja pennut viihtyvät jo sylissäkin. Nastan pehmosammakko on yleisömenestys pentulaatikossa - sitä on ihan pakko maistaa ja sen viereen on mukava nukahtaa. Viikonloppuna laajennan pentujen aluetta eli otan pentulaatikosta seinän pois ja pennut saavat olla jatkossa vapaasti koko makuuhuoneessa. Myös kuvia luvassa...

16.1.2003
Zorro rikkoi tänään ensimmäisenä maagisen kilon painolukeman; Zorron paino tänään 1033g. Tänään oli taas vuorossa kynsien leikkaus ja homma sujui helpommin kuin ensimmäisellä kerralla :-) pennut nauttivat kovasti käsittelystä ja tykkäävät jo rapsutuksista. Pennut liikkuvat nyt täysin jaloillaan (horjuen) eivätkä möngi enää. 

15.1.2003
Kaikilla pennuilla on jo silmät osittain auki. Hopulla, Vekillä ja Mörköllä silmät on täysin avoinna. Hampaan alut tuntuvat myös suussa. Puntarin lukemat ovat 782-977g eli kasvuvauhti on huima. Nasta näyttää povipommilta ;-) ja maitoa piisaa...

12.1.2003
9 vuorokauden ikäiset pennut painavat nyt 630-821g ja silmistä näkyy jo pienet viirut Vekillä ja Varmalla. Nenän lisäksi pigmenttiä on tullut jo huuliin ja alunperin vaaleanpunaiset polkuanturat alkavat pilkuttua myös. Pennut osaavat jo tärkeät taidot; haukottelun ja korvan rapsuttamisen takajalalla :-)

11.1.2003
Pennut sivulle lisätty uusia kuvia 8 vuorokauden ikäisistä pennuista. Nasta on aloittanut karvanlähdön ja pehmustaa siten pentulaatikkoa mustanharmaalla pumpulipinnoitteella...

10.1.2003
Pentujen syntymästä viikko. Pommi on joukosta suurin, painoa jo ruhtinaaliset 678g! Pennut yrittävät jo horjuen jaloilleen ja eteneminen on jo vauhdikkaampaa. Asento on hämähäkkimäinen ;-) Nastan ruokahalu on valtava ja muonaa menee noin 500g/vrk ja enempikin maistuisi. Huomenna otan valoisan aikaan pennuista uusia kuvia - malttakaahan siihen asti.

8.1.2003
Jyväskylässä on helle :-0 kaameiden pakkasviikkojen jälkeen -10º tuntuu ruhtinaallisen lämpimältä. Kävimme Nastan kanssa jo vähän pidemmän "lenkin" eli huimat ½ tuntia. Rouva oli riemuissaan ja kirmas kuin vasikka kevätlaitumella. Ei tunnu koirat kärsivän liikakiloista eikä synnytyksen jälkeisistä masennuksista... Pentujen puntarinlukemat tänään 470-557g. Pölen avustuksella leikkasimme pentujen kynnet tänään enimmäistä kertaa. 14 neulanterävilla kynsillä varustettua etutassua polkemassa vauhtia maitokauppaan ei ole Nastalle varmaan kovin mieluisa kokemus, tisut olikin jo punoittavat ja naarmuiset.

7.1.2003
Pennut kasvavat niin, että kohina kuuluu :-) Painot tänään 446-514g. Eli painoa tulee lisää useita kymmeniä grammoja päivässä ja syntymähetkellä olleet kokoerot alkavat tasoittua. 

6.1.2003
Kyllä on pentujen "hoitaminen" helppoa, kun on Nastan kaltainen loistava äiti! Pentujen painot nousevat mukavasti ja ovat nyt 3 vrk iässä 391-467g. Zorro on kasvanut jo tyttöjen ohi. Pentujen vaaleanpunaisiin neniin alkaa ilmestyä tummina pilkkuina pigmenttiä ja navat ovat kuivuneet ja napanuoranpätkät pudonneet. Pakkasta Jyväskylässä nyt -28º, joten Nasu ulkoilee vain pikaisia pikkulenkkejä ja mahaläpällisellä loimella varustettuna, ettei maitokauppa jäädy.

5.1.2003
Pennuista passikuvat 2 vrk pennut-sivulla. Nastan maha onneksi jo kunnossa. Ruokaa menee neljästi päivässä + ruokailuiden välissä lihalientä ja piimää. Pennut ovat tyytyväisiä ja hiljaisia ja ruokailevat täysin omatoimisesti. Nasta putsaa pennut huolella ja viihtyy koko ajan pentulaatikossa, ulos se on nyt ihan käskettävä. Källi lähti vanhempieni luokse Ouluun.

4.1.2003
Nasta ja pennut voivat erinomaisen hyvin. Pennut hakeutuvat maitobaariin omatoimisesti ja imevät tehokkaasti. Painot ok, muutamalla joitakin grammoja syntymäpainosta alaspäin (normaalia) ja muutamilla ylöspäin. Pennut ovat tyytyväisen oloisia; hiljaisia ja rauhallisia vielä tässä vaiheessa :-) Nastalla on maha jonkin verran sekaisin päivän paastosta ja jälkeisten syömisestä johtuen, mutta rouva on silti hyvin pirteä ja syö reippaasti (pentulaatikkoon tarjoiltuna) ja juo runsaasti naudan keittolihalla höystettyä lihalientä. Ulkona se intoutui jopa leikkimään Källin kanssa! Äitini ja pikkusiskoni tulevat illalla kylään ja huomenna Källi matkaa heidän luokseen Ouluun hoitoon. Källi on selvästi masentunut ja pettynyt Nastan ja pentujen saamasta suuresta huomiosta ja kateellinen Nastan lukuisista syöttö- ja juottokerroista. Parempi kaikille näin, pääsee Pumpulikoira vanhempieni hellittäväksi pariksi kuukaudeksi. Pyrin nappaamaan yksilökuvat lapsista loppiaiseen mennessä.

Tänään Kajaanissa näyttelyssä (tuomari Eva Erikson, Ruotsi) Nastan tyttäret avoimessa luokassa: Hippu H ja Melli EH/2. Sukulaispoika Sepe oli ollut ROP ja RYP2. Onnittelut Jaanalle ja Pasille + muille taustajoukoille!!!

3.1.2003 Pennut syntyivät!
Läähättelyä ja petaamista yöllä. Lämpö aamulla klo 9 edelleen hyvin alhaalla 36,7º eikä ruoka maistu. Ensimmäiset ponnistukset tulivat klo 12.15 ja kuuteen mennessä koko yllätys seitsikko oli maailmassa. Rötgenissähän pentuja oli vain kuusi... Kiitokset synnytysavusta Sari Kankaiselle ja Mimmu Patrikaiselle!!!

Merkit Syntymäaika Sukupuoli Paino
Isot valk. merkit, vas. korvankärki valk. 13:20 uros 327 g
Klassinen, oik. etujalka musta 13:45 uros 397 g
Klassinen, ohut rantu pään läpi 14:10 narttu 432 g
Klassinen, iso läsi, ei pään läpi 15:05 narttu 402 g
Ei valk. kaulusta, vain vähän valk. niskassa 15:20 uros 384 g
Klassinen, Z-mallinen kaulus niskassa 16:00 uros 426 g
Isot valk. merkit, levee läsi pään läpi 17:40 uros 377 g

Synnytimme kylpyhuoneen lattialla (ihanan lattialämmitys) ja kuuden pennun jälkeen siirsimme koko lauman puhtaaseen pentulaatikkoon makuuhuoneeseeni. Hetken levättyään ja pentuja syötettyään Nasta aloitti uudelleen ponnistukset ja pentulaatikkoon syntyi vielä viides poika. Lauma on nyt siis 5 urosta ja 2 narttua. Pennut imevät kaikki terhakasti ja ovat tyytyväisen oloisia. Nasta söi jo raakaa jauhelihaa + raejuustoa ja joi lihalientä. Pentulaatikosta kuuluu nyt onnellinen tuhina :-)

2.1.2003
Unirytmi sekaisin, joten värkkäsin lauman johtajan esittelyn :-) tutustukaan Akkaan.

JES; news klo 13. Lämpö laskee ja synnytys käynnistelee! Aamulla klo 10 Nastan lämpö 37,1º (eikä syönyt ruokaansa) ja nyt klo 13 vain 36,9º. Odottelemma lapsia syntyväksi illalla/yöllä... Lämpö puoliltaöin 36,7º. Nasta juo tilkan lihalientä, ruoka ei kelpaa.

1.1.2003
Uusi vuosi ja odotus jatkuu. Eikä lämmön laskuakaan ole vielä koettu. Aikani kuluksi muotoilin kotisivuja uuteen uskoon. Kuvasivut löytyy kaikki nyt yhden sivun alta ja Källin faktasivua on täydennetty.

Vuoden vaihtuminen sujui meillä rauhallisesti kotioloissa. Nasta ei tunnu kuulevan eikä näkevän ilotulitteita ja Källi taas haluaisi nähdä ne kaikki ;-) Pakkasesta johtuen Källi ei päässyt parvekkeelle näköalapaikalle vaan joutui tyytymään makkarin ikkunan maisemiin. Ikkuna on nyt sitten täynnä limaisia nenänkuvia... Akka korkkas pikku pullon Karhua ja pisti elämän siten risaiseksi.