Päiväkirja 1.1.-30.6.2005
Pelastettu vanhoilta kotisivuilta, valtaosa linkeistä ei toimi.

30.6.2005
Retkun juoksua takana 1 vko. Neiti alkaa vuotaa vasta nyt kunnolla - ja on äärettömän huoleton kaveri :-) Siinä missä Källi ja Nasta ovat pitäneet itsensä juoksun aikana erittäin tarkkaan puhtaana, niin tämä Hulda Huoleton ei sitten välitä vuotavasta värkistään tuon taivaallista... akka pitää siis huolen pikkuneidin puhtaudesta 1-2 krt päivässä. Huoh. Voiskohan vara-äippä Nasu opettaa kakaralle tapoja?

Oulussa valtava helle ja koirat käy uimassa Oulujoessa lähes päivittäin.

26.6.2005
Matkasimme Retkun kanssa kahdestaan Rovaniemelle kaikkien rotujen näyttelyyn, Källi ja Nasta jäivät mökkikoiriksi Liminkaan. Näyttelypaikkana oli agikisoistakin tuttu hiekkapohjainen Ounashalli ja kehissä oli tilaa yllin kyllin. Tuomarina bordereille oli Leni Nousiainen ja rodun edustajia paikalla oli 8 kpl. Retku esiintyi jälleen erinomaisesti ja tuomari ei ollut millään uskoa, että pikkuneiti on junioriluokassa ja vasta 9½ kk ikäinen :-) On kuulemma niin valmiin oloinen. Retku voitti nartut ja sai toisesta virallisesta näyttelystä siis toisen SERTin. Ja ROP kehässä Leni valitsi Retkun rodun parhaimmaksi! Huima juttu kakaralta, piti ihan kelata muistia, että Nasta ei ole koskaan ollut ROP ja Källikin vain kerran pikkuruisessa ryhmänäyttelyssä vuonna -97... Akka oli ihan yllättynyt oman koiran menestyksestä. Retkun arvostelu on täällä.

Jäimme ryhmäkehää odottamaan ja välissä kävimme Repun kanssa kiipeämässä Ounasvaaran laelle näköalatasanteelle. Ilma oli lämmin ja tuulinen, eikä sääskiä näkynyt ainuttakaan. Repu loikki kuin pupujussi varvikossa ja nautti elämästä. Isoa kehää varten taas sipaisu harjalla eli turkki ojennukseen ja sitten kokoomakehään tyrkylle. Koiria ykkösryhmässä oli kolmisenkymmentä ja hivenen hirvitti pitkässä letkassa kakaran kanssa juokseminen, miten lie villiintyy siinä vauhdissa?!? Mutta Retku ylitti jälleen kaikki odotukset ja ravasi reippaasti ja hallitusti oman kierroksensa eikä välittänyt muista koirista. Ryhmäkehän arvosteli rotutuomarimme Leni Nousiainen ja hän poimikin Retkun jatkoon 8 parhaan joukkoon. Harvassa ovat bordereitten ryhmäsijoitukset, joten ajattelin, että jo tämä on iso voitto. Tuomari syynäsi kaikki kahdeksan vielä tarkasti läpi ja hienosti liikkui Retku taas. Sitten kuuluttaja kävi listaamaan sijoittuneet. Me kahdeksan seistiin rivissä kehän pitkällä sivulla odottamassa. Ryhmän neljäs oli mali, kolmanneksi tuli saksanpaimenkoira ja tässä välissä ehdin jo ajatella, että kiitos näkemiin. Mutta Retku kuulutettiinkin ryhmän toiseksi ja ryhmävoiton vei pk-collie. Siis meidän pieni punatukkainen tyttö Retku Repulainen 9 kk 2 vkoa sijoittui RYP2:ksi!!! Leni ojensi ruusukkeen ja huikkasi: "Minähän sanoin, että pidän tästä koirasta kovasti!". Ja akka oli yhtä hymyä =) Onhan noita ruusukkeita tullut isossa kehässä muiden koirien händlerinä ja kasvattaja- ja jälkeläisryhmissä, mutta omien koirien kanssa menestystä ei ole herunut. Ja nyt Retku-kakara voittaa akan mittapuun mukaan kaiken... Huh, huh. Olikohan Suomen historian ensimmäinen ryhmäsijoitus punavalkoiselle borderille?!?

Retku on nyt käynyt junioriluokkassa kaksi näyttelyä ja saanut kaksi SERTiä. Sillä ei ole varsinaisesti mitään voitettavana enää ennen kahden vuoden ikää ja lisä-SERTejä emme ajatelleet suuremmin käydä keräämään. Menemme siis niihin kahteen näyttelyyn (Nivala ja erkkari), joihin olen ehtinyt ilmoittaa ja maksaa ja sitten pidämme tauon kehän kiertämisessä. Jos neiti on karvassa, niin joulukuussa sitten matkataan Messariin V- ja PmV-05 näyttelyihin kilpailemaan juniorititteleistä. Eli nyt saamme "rauhassa" tuhlata rahat muihin harrasteisiin ja jätämme missikisat suosiolla muille. Retku kun on hankittu taloon kaikkea muuta kuin näyttelykoiraksi :-)).

23.6.2005
Retkun ensimmäinen juoksu alkoi. Neidillä ikää 9½ kk. Vuotaa äärettömän vähän eikä ole juurikaan turvoksissa. Kai tää on juoksu kuitenkin?!?

Menemme juhannuksen viettoon mökille Liminkaan. Aivan kummallista viettää juhannusta ilman Hailuodon agikisoja. Ollaan oltu siellä yhdeksänä (9) juhannuksena peräkkäin! Ensi vuonna -96 pikku-Källin kanssa turistina kisoja kattomassa ja sitten vuosina 97-04 kisaamassa. Tänä vuonna kisoja ei kuitenkaan pidetä ollenkaan. Ohjelmassa siis mökkipuuhastelua mm. maton pesun ja auton putsauksen merkeissä. Ja koirat saa ulkoilla aamusta iltaan omassa pihassa.

21.6.2005
Sivuja taas päivitelty reilusti. Huomenna on viimeinen työpäivä ennen lomaa, joten lupaan sateisina lomapäivinä (onkohan niitä?) päivitella ja muokata kotisivuja vähän reilummin.

Vaihdon kokeeksi Nastalle ja Källille ruuan. Nyt muona on ProFormancen lammas-riisi. Muona on hivenen entistä rasvaisempi, kun näkyy nuo kilot vanhoista karisevan Retkun asiosta. Tulee liikettä kaikille meille reilummin =) Retku sai vielä yhden 15 kg säkin Eukanuban pentumuonaa, sen jälkeen sekin vaihdetaan aikuisten ruualle.

18.6.2005
Rankka matka Keski-Suomeen. Aamulla ajo Saarijärvelle, jossa Retku ensimmäistä kertaa näyttelyssä junioriluokassa. Tuomarina Soile Bister. Ja hyvinhän se neiti taas meni ja käyttäytyi taas kuin kehäkettu :-) JUN ERI1 Paras Narttu, SERTi ja VSP. Ja päivän kruunasi Nasta x Niko Otto-pojan loistokas ROP! Kerrassaan hieno päivä ja aurinkokin helli meitä. Oikeaan paikkaan meni voitto, onnea Arja ja Otto. Retkun arvostelu on täällä.

Saarijärveltä matka jatkui Jyväskylään, jossa kisattiin agilityn Suomen Mestaruudesta. Ennen omaa suoritusta ehdimme tavata Retkun Niila-siskon, Nasta x Rudi Sisu-pojan sekä Nastan Rölli-pojan sekä Röllin tyttäret Tirrin ja Minjan. Ja koirat ui ja ui ja ui. Retkukin oppi uimaan muutakin kuin tassupohjaa. Sitä ei meinannut saada lammesta pois millään :-)

Me Nastan kanssa olimme vuorossa iltapäivällä, edustimme joukkuekisassa OKK:ta. Väsy alkoi jo painaa molempia ja kuuma kelikin vaati veronsa. OKK:lla oli alla kaksi tulosta ja yksi hylky, joten meiltä ankkureilta toivottiin tulosta. Hylkyhän sieltä matkalta tuli, kun akka päätti ohjata "rauhallisesti ja varmasti"... Koira kun ei kulkenut samaa "vauhtia" ja kokoajan myöhässä ollut ohjaus kostautui, kun koira eteni niin edellä, että kääntyi akalta tietä kysymään ja suoritti samalla nenän edestä väärän hypyn putken sijaan. Loppuradasta ropisi sitten rimat urakalla, eli väsy painoi myös Nastan tassuissa.

Kävimme vielä matkalla Saria moikkaamassa ja 18 h päivän päätteeksi hurruuteltiin mökille Liminkaan.

17.6.2005
Källin turkki koki kesäkevennyksen. Olin jo varannut hevosten klipperin ja meinasin ajella koko koiran, mutta sääskimäärä on sen verran valtava, että päätin tyytyä saksimiseen. Housuista ja mahakarvoista lähti melkeen kaikki ja kylkiinkin leikkasin vaakarantuja pitkien hapsujen väliin. Näyttää siis vielä siistiltä, mutta tuntuu kevyeltä. Blondi pääsi mökkikoiraksi viikonlopuksi, kun me muut lähdetään reissuun.

15.6.2005
Nasta x Rudi poika Jippo kävi tänään Kajaanissa terveystutkimuksissa. Lonkat lähtevät Kennelliittoon B:nä ja kyynärpäät 0:na. Hieno homma, kiitos Helena! Nyt pentueesta (ja ylipäätänsä kaikista Nastan jälkeäisistä) on kuvaamatta enää Sisu ja Bugi.

Kennelliiton KoiraNet -tietokanta on tänään avattu. Kylläpä vierähtää helposti aika tietoja selatessa! Tässä meidän tytöt tietokannassa: Källi, Nasta ja Retku. Kukahan mun koirien kanssa on nuo kaikki agistartit juossut?!? Ja Nasun jälkeläislista näyttää ainakin minusta perin komealta.

14.6.2005
Vihdoinkin saimme postia Optigeniltä eli CEA geenitestin tulokset. Tässäpä kooste omista ja sukulaisista:


DNA Test Report June 07, 2005

Owner's Name: Miia Mustonen
Registered Name: Pikkupaimenen Creme Vanilla
Registration #: FIN28876/97B
Tattoo/Chip #: 28876J
Call Name: Nasta
Breed: Border Collie
Date of Birth: May 26, 1997
Sire: Pikkupaimenen Salainen Ace 
Dam: Borderfame Sheer Delight

Optigen Accession #: 05-3657
Gender: Female
Test Performed: CEA/CH test
Test Results: Genotype of your dog is Normal.
Risk for developing Collie Eye Anomaly/Choroidal Hypoplasia (CEA/CH): This
dog will never develop CEA/CH.
Significance for breeding: This dog can be bred to any mate and will
produce no pups affected with CEA/CH.


DNA Test Report June 07, 2005

Owner's Name: Arja Ala-Lahti
Registered Name: Pikkupaimenen Maximum Speed
Registration #: FIN12516/03A
Tattoo/Chip #: 12516D
Call Name: Otto
Breed: Border Collie
Date of Birth: January 03, 2003
Sire: Maccabee Blue Peter 

Dam: Pikkupaimenen Creme Vanilla
Optigen Accession #: 05-3644
Gender: Male
Test Performed: CEA/CH test
Test Results: Genotype of your dog is Normal.
Risk for developing Collie Eye Anomaly/Choroidal Hypoplasia (CEA/CH): This dog will never develop CEA/CH.
Significance for breeding: This dog can be bred to any mate and will produce no pups affected with CEA/CH.


DNA Test Report June 02, 2005

Owner's Name: Minna Vayrynen & Sari Solanti
Registered Name: Pikkupaimenen Milli Vanilli
Registration #: FIN41864/00
Tattoo/Chip #: 41864A
Call Name: Hippu
Breed: Border Collie
Date of Birth: November 07, 2000
Sire: Borderfame Perths Glory 
Dam: Pikkupaimenen Creme Vanilla
Optigen Accession #: 05-3521
Gender: Female
Test Performed: CEA/CH test
Test Results: Genotype of your dog is Normal.
Risk for developing Collie Eye Anomaly/Choroidal Hypoplasia (CEA/CH): This dog will never develop CEA/CH.
Significance for breeding: This dog can be bred to any mate and will produce no pups affected with CEA/CH.


DNA Test Report May 27, 2005

Owner's Name: Pertti Himanen
Registered Name: Pikkupaimenen Mr Mister
Registration #: FIN41869/00
Tattoo/Chip #: 41869A
Call Name: Rölli
Breed: Border Collie
Date of Birth: November 07, 2000
Sire: Borderfame Perths Glory 
Dam: Pikkupaimenen Creme Vanilla
Optigen Accession #: 05-3493
Gender: Male
Test Performed: CEA/CH test
Test Results: Genotype of your dog is Carrier.
Risk for developing Collie Eye Anomaly/Choroidal Hypoplasia (CEA/CH): This dog will never develop CEA/CH.
Significance for breeding: This dog should only be bred to a mate of normal CEA/CH genotype in order to avoid producing pups affected with CEA/CH.


DNA Test Report June 07, 2005

Owner's Name: Veikko Sarmola
Registered Name: Borderfame Perths Glory
Registration #: FIN38504/98
Tattoo/Chip #: 38504K
Call Name: Pyry
Breed: Border Collie
Date of Birth: January 10, 1998
Sire: Borderfame Bravo 
Dam: Bordalace Aintmisbehavin
Optigen Accession #: 05-3656
Gender: Male
Test Performed: CEA/CH test
Test Results: Genotype of your dog is Carrier.
Risk for developing Collie Eye Anomaly/Choroidal Hypoplasia (CEA/CH): This dog will never develop CEA/CH.
Significance for breeding: This dog should only be bred to a mate of normal CEA/CH genotype in order to avoid producing pups affected with CEA/CH.


Näiden lisäksi tärkeitä tuloksia ovat myös:
Nastan 2. pentueen isä Niko
Maccabee Blue Peter FIN12196/98 (
Trumagik Tartan Scott - Pikkupaimenen Coconut Cream)         
Optigen Accession #: 05-3624 Normal

Tämän tuloksen myötä koko Nasta x Niko pentue on geneettisesti CEA terve!
Eli Pikkupaimenen Mercy Speedster, Pikkupaimenen My Fair Lady, Pikkupaimenen Man In Black, Pikkupaimenen Maximum Speed, Pikkupaimenen Master Piece, Pikkupaimenen Most Wanted.


Ja Retkun molemmat vanhemmat on myös testattu terveiksi:
Ei Coh-iskä

Nahrof The Cohort FIN10080/05 (
Nahrof the Talisman - Nahrof Echoes of an Era)
Optigen Accession #: 05-3620 Normal
Sekä Jojo-äippä
Borderfame Talk Oth Town FIN38505/98A (
Borderfame Royal Salute - Tullacrest Goodtime 
Optigen Accession #: 05-3513 Normal

Joten Retku sisarineen on geneettisesti CEA terve!


12.6.2005
Mieluisa puhelu saapui Närpiöstä: Nasta x Niko tyttönen Willa oli ensimmäistä kertaa elämässään näyttelyssä (ikää 2v. 5kk) ja heti eka SERTi, paras narttu ja VSP. Onnittelut loistotuloksesta Satu ja Willa!!!

11.-12.6.2005
Ja jottei autolla ajoa tulisi liian vähän, niin koiraharrastukseton viikonloppu täytettiin ratsastuskilpailulla. Ajeltiin ystävien kanssa Ypäjälle katsomaan Finnderby-kisoja. Ja koirat jäi vanhempien riesaksi mökille. Retku oli kunnostautunut kaivamalla kuoppia ja hautaamalla luun! Eipä mulla vielä koskaan ole kätkevää koiraa ollutkaan. 

10.6.2005
Talviturkki poistettu. Lämpimän päivän kunniaksi vein koirat uimaan Oulu-jokeen. Retku tyytyi laukkaaman rantaviivassa ja haukkumaan raivoisasti. Källi ja Nasta sen sijaan nauttivat täysin siemauksin viileästä vedestä. Kepin perässä Retkukin uskaltautui veteen, mutta ilme oli veikeä, kun tassut eivät yltäneetkään enää pohjaan... Kiireesti rannalle.

9.6.2005
Pieni punatukkainen tyttö eli Repu Reppulainen täyttää 9 kk ja on siis ikänsä puolesta valmis junioriluokkaan. Ja eka juoksu odotuttaa edelleen.

7.-8.6.2005
Vaatimaton pikku työmatka akalla Oulu-Mikkeli-Kotka-Oulu. Tiistaina matkalla tavattiin Elina, Nastan Rölli-poika sekä Röllin Tirri-tytär (Nastan lapsenlapsi). Komia tyttö ja kovasti mummonsa oloinen tuossa iässä! Kiitokset taas kotijoukoille Jaana, Mirva ja äiskä Hirmuliskojen hoidosta.

5.6.2005
Yksi agistartti vielä omissa kisoissa. Ihan hyvä rata, mutta outo kieltovirhe (koira tarttu "rukkasiin") ja kaksi rimaa takaaleikkauksissa alas. Viikonlopun tulokset selityksineen tuttuun tapaan täällä. Seuraavat kisat ovatkin sitten agilityn joukkue-SM:t Jyväskylässä viikkoa ennen juhannusta. Nasta on valittu edustamaan OKK:ta.

4.6.2005
Agikisat omalla kentällä. Tällä kertaa akka jätti suosiolla talkoohommat väliin ja keskittyi 100% omaan koiraan. Tehtiin verryttelyt Nastan kanssa polkupyörän avulla, pururataa pitkin pyöräillen tasaisessa ravissa. Aamukisassa hieno, mutta täpärä nollarata (koira pelasti tällä kertaa :-). Sijoitus nollalla 4/19 (belggarimestaruuskisojen takia kova tulostaso maksi-3:ssa). Ja iltakisassakin ensimmäiset 17 estettä mentiin puhtaasti, sitten tahtirikko lopussa ja 3 rimaa alas.

30.5.2005
Koirien madotus Drontal® Comp. vet. Puntarin lukemat Källi 15,4 kg, Nasta 17,2 kg ja Retku 15,6 kg.

Akan mittariin taas yksi vuosi lisää. Kolmennes vuosisata nyt takana :-)

Päiväkirjaa ja kotisivuja päivitetty monesta kohtaa. Tekeillä myös oma sivu "jalostuskoira" Nastalle. Ja kuviakin ois, kun ehtis vaan lisäämään...

28.5.2005
Akka osaa lentää :-O Kymmenen vuoden tauko esteratsastuksessa on päättynyt ja tänään ylittyi esteitä Äimärautiolla Reino-miehen kanssa. Olipa mukavaa! Metri meni kevyesti, eikä edes jännittänyt. Ilmeisesti tää on samanlainen taito kuin pyörällä ajaminen - säilyy, vaikkei harjoittele.

27.-29.5.2005
Nasta ex-hellu Pyry Pyrönen meillä hoidossa. Pyry iski silmänsä nuoreen punapäähän ja Nasu-muori meinas olla mustasukkainen =) Taitaa olla Repun ensimmäinen juoksu tulossa...

26.5.2005
Rouva Nasta Nappula täyttää 8v. ja siirtyy veteraanisarjaan! Onnittelut myös kaksoisisko-Inkalle Kajjaaniin!!! Still going fast... Ja Nastan jälkikasvun omistajille tiedoksi: suunnittella 25.-27.5.2007 Nastan 10v. synttärit ja pentutapaaminen kaikille lapsosille jossain Oulun seudulla. 

Källin näytteissä ei mitään huomautettavaa. Kaikki arvot normaalirajoissa. Ihanaa!

25.5.2005
Källi veteraanitarkastuksessa ell. Akuutissa. Pumpulilta on pudonnut paino nyt kevään aikana ja akka halusi varmistaa, että melkeen 10v. veteraanilla on kaikki kunnossa. Otettiin pissa- ja verinäyttet, tutkittiin sisäelimet, kuunneltiin sydän ja keuhkot ja syynättiin suu ja silmät. Kaikki kunnossa, lisää ruokaa :-)) Tulokset näytteistä tulee huomenna.

22.5.2005
Oltiin Retkun kanssa kattomassa Kiimingissä PK-kisoja. Kisaamassa olivat Reijo (joka omistaa myös Källin Hessu-iskän) ja sukulaiskoira-Mikki. Retku kuulosteli paukut rauhallisena ja varmana kentän reunalla keppiä pureskelle. Takuuvarma laukausvarma siis. Reijo ja Mikki tekivät hienon tottiksen, olipa ilo seurata!

21.5.2005
Nasta kisasi Haukkukeitaassa kahden agistartin verran. Akasta meinasi olla veto vähän poissa, kun koko päivän ahersi kisahommissa kuuluttajana ja apu-ylitoimitsijana. Saimme hylyn molemmilta radoilta, ei kylläkään yhtään kontaktivirhettä eikä rimaa alas, mutta oikeille esteille osumisessa oli vähän vaikeuksia... Tältä tuntuu varmaan ajaa kuorma-autolla pikkutiellä?!? Ku ei mahu kääntymään ;-) Meriselitykset tuttuun tapaan täällä.

Arja ja Otto-poika jatkoivat aktiiviviikkoa BH-kokeen merkeissä. Ja hieno tuloskunto jatkuu, ylpeydellä voimme kertoa, että Otto on jatkossa virallisesti BH JV-03 Pikkupaimenen Maximum Speed. Onnea, onnea!!!

Ruotsissa Nasta x Pyry tyttönen Sunny on suorittanut MH-testin hienolla profiililla ollen myös laukausvarma. Kurkkaa tulokset (ruotsiksi) tästä. Cattlinin mukaan Sunnyllä oli ollut testissä lähinnä hauskaa, paineita se ei ollut ottanut.

Kisapäivän päätteeksi Väyrysen Minna jaksoi jäädä Haukkukeitaaseen kuvaamaan Oulun bordereita. Loistokkaita otoksi sopii ihailla täällä.

Lisäksi mittasin koiria virallisella säkämitalla. Taiga 47 cm, Luca 52 cm, Micky 53 cm, bcu Bono (Hera x Nears) 49 cm, bcu Saku (Kiia x Limu) 53 cm ja Retku 49 cm.

19.5.2005
Soitin Kennelliittoon Mickyn, Lucan ja Taigan terveystuloksista. Loistavat tulokset näyttävät tältä:

bcn Pikkupaimenen Merry-Go-Round "Taiga"
silmät terveet
polvet 0-0
lonkat A-A
kyynärpäät 0-0

bcu Pikkupaimenen Mystery Mood "Luca"
silmät terveet
polvet 0-0
lonkat A-A
kyynärpäät 0-0

bcu Pikkupaimenen Miracle Match "Micky"
silmät terveet
polvet 0-0
lonkat A-A
kyynärpäät 0-0

Kyllä kelpaa näillä kropilla harrastaa!!! Kiitokset omistajille tutkimusten teettämisestä.

17.5.2005
Arja ja Nastan Otto-poika jatkoivat mahtavaa tokokisauraa: ALO 186 pistettä ja luokkavoitto! Mahdottomasti onnea taas kerran!!!

16.5.2005
Nasta kävi antamassa verinäytteen CEA geenitestiä varten. Odotamme tuloksia Optigeniltä 3-4 viikon kuluttua.

15.5.2005
Nastan kanssa suorilta ratsastusleiriltä KASsin agikisoihin (tulipahan urheiltua ;-). Ekalta radalta vain yksi rima alas, toinen rata meni sitten ihan plörinäksi. Meriselitykset tuttuun tapaan täällä.

Arja ja Nastan Otto-poika kisasivat tänään ensimmäistä kertaa tokossa. Tuloksena ALO 185,5 pistettä, 1. tulos ja sija 2/12. Hieno aloitus Arja ja Otto!!!

Heppaystävämme Sara (Ars Justine) kisasi Heidi Svanborg-Lodman ratsastamana viikonloppuna Ypäjällä. Lauantaina Helppo A:4 63,667% ja sijoitus 7/28 (palkinnoille siis) ja sunnuntaina Saran esimmäinen vaativa (Vaativa B:3) 60% ja sijoitus 16/36. Sara on myytävänä. Uusi hieno kuva Sarasta sukupostissa.

13.-15.5.2005
Akka kaverinsa Kirsin kanssa Vuokatissa ratsastuksen teholeirillä. Nasta ja Retku pääsivät reissuun mukaan ja Källi nautti äiskän ja iskän kanssa mökkeilystä sillä välin. Ratsastusta 2½ vuorokauden sisään 6 h :-) Olipahan mukavaa ja hienoja hevosia. Eipä ole aiemmin tullut tehtyä laukkapiruetteja ja sarjalaukanvaihtoja, saatika "tuntihevosilla". Koulua hinkattiin maneesissa kaikki tunnit erittäin tehokkaasti. Lauantaina käytiin Katinkullassa pulikoimassa ja koirat sai tuntumaa Vuokatin vaaran huipulla viimeisiin lumen rippeisiin. 

12.5.2005
Joukkotarkastus Oulussa. Mukana 1v. 3vkoa vanhat Nasta x Rudi pennut Micky, Luca ja Taiga. Kaikilla silmät puhtaat ja 0-0 polvet. Ja kyynärpäät ja lonkat näyttivät loistavilta. Lähtivät kaikki A/B tasoisina ja kyynäret 0-0. Odotamme jännityksellä tuloksia...

9.5.2005
Retku 8 kuukautta. Neiti kasvaa edelleen, eikä ekaa juoksua ole vielä kuulunut. Alkaa olemaan kohta Nastan kokoinen.

Nasta x Rudi pennuista Micky, Luca ja Taiga aloittivat tänään akan ohjauksessa agilityn alkeisryhmän. Mukana menossa YYA-sopimuksen mukaisesti myös iso joukko Lissu-auspain saman ikäisiä pentusia sekä porves Piki. Uskallan luvata, että tästä ryhmästä tulee iso joukko uusia kisaajia kesälle 2006...

7.5.2005
Akka turistina Oulun näytelmissä. Koiruudet saivat uuden kevythäkin (Petmate Canvas -kevythäkki koko XL). Tässä mökissä sopii koko lauma lepäämään agikentän reunalla. Amerikan tuliaishäkkiin kun mahtuu sopuisasti vain kaksi koiraa ja rautahäkkiin yksi. Ompahan valinnanvaraa =)

Iltapäivällä ajeltiin Tupokseen Minnan luo ihastelemaan noin viikon vanhoja karitsoita. Kuviakin räpsittiin lampaista ja koiralaumasta. Kurkka Eyespy:n sivuille.

23.4.2005
Loistotulos saapui Mikkelistä: Pertti ja Rölli agilityn 2-luokassa 0-voitto ja siirto 3-luokkaan!!! Onnea, onnea pojat! Tervetuloa Nasta-äipän, Pyry-iskän ja Tootsie-siskon kisakumppaniksi kuninkuusluokkaan.

22.4.2005
Nasta x Rudi pentuset juhlivat 1 v. synttäreitä tänään. Isot synttärionnittelut Jippo, Luca, Micky, Bugi, Sisu ja Taiga!!!

Lomaviikolla on ihailtu Ylläksen luontoa (poroja, riekkoja, metsoja, talitinttejä, punatulkkuja ja joutsenia) ja nautittu hiljaisuudesta. Koirat ovat kirmanneet kantohangilla vapaana sydämen kyllyydestä ja nyt kotona makaa "raatoja" jalat suorana... Myös sukulaispoika Totti 3½ kk kävi meitä mökillä tervehtimässä, kiitos vierailusta Teija!

18.4.2005
Olemme talvilomalla viikon 16. Tänään pakkaamme kimpsut ja kampsut auto-Arskaan ja suuntaamme kohti Lapin keväthankia. 

17.4.2005
Nasta ontuu edelleen kovalla alustalla irronnutta kynttä, joten jäimme pois KASsin agikisoista.

Nastan Otto-poika oli Kiuruvedellä näytelmissä avoimessa luokassa ERI1, paras uros, sai SERTin ja oli ROP (tuomari Päivi Eerola). Tämä oli Oton yhdestoista (11) SERTi Suomesta ja siten viimeinen, kaikki aiemmat on kerätty juniori- ja nuorten luokasta. Lämpimät onnittelut Otto ja Arja!!!

Illalla piippasi puhelin myös agituloksia Turusta. Janne ja Tootsie saivat 0-tuloksen 3-luokasta sijoituksella 3/53. Tuomarina oli Bob Griffin. Tämä oli parin 4/7 nollatulos SM-kisoja ja MM-karsintoja silmällä pitäen. Hieno tulos, onnittelut!!!

Illalla kannustettiin sitten lätkäkausi päätökseen kotikatsomossa. Kultaa Kärpille ja kaupunki sekaisin. Piti illalla piipahtaa vielä kylillä hulinaa ihmettelemässä.

16.4.2005
Retkun ensimmäinen näyttely. Källi ja Nasta jäivät kotiin ja pääsivät vanhempieni mukana mökille ja me Retkun kanssa matkasimme Ylivieskaan. Matkaseurana Jaana ja Sepe-mies. Näyttely oli raviradan kupeessa ratsastusmaneesissa. Retku käyttäytyi näyttelypaikalla kuin vanha tekijä ja oli erittäin rauhallinen, luottavainen ja järkevä.

Kehässä tuomari Elina Haapaniemi tykästyi Retkuun suuresti. Tuomari kehui minulle, että "koirasi on kaunis kuin karamelli!". Tulos pentuluokka 1KP sekä ROP-pentu. Retkun oma näyttelysivu on täällä.

Eniten mieltä lämmitti Retkun hieno käytös. Ollaanhan me toki treenattukkin, mutta kisatilanne on aina eri. Retku tiesi, että miten kuuluu seistä nätisti paikallaan (häntä heiluen :-) ja etenkin raviliikkeet onnituivat hienosti ilman hyppimisiä ja pomppimisia. Kehässä Retku oli rauhallinen ja itsevarma, oma itsensä. Kehän jälkeen sitten riekuttiin, hypittiin ja nautittiin siankorvasta. Palkinnot mukaan, ostoskierros Kärkkäisellä ja kotimatkalle. Sepe oli ROP (onnea, onnea!) ja Nastan Laku-poika käyttöluokassa EH1 erittäin hyvän arvostelun kera.

10.4.2005
Loistava, aurinkoinen kevätpäivä. Käytiin koirien kanssa 1½ tunnin lenkki Iinatin metsissä. Nasta ja Retku rymys metsässä ristiin ja rastiin varmaan kolminkertaisen matkan akkaan ja Källiin verrattuna. Metsät ovat jo melkeen paljaat ja täynnä ihania kevään tuoksuja ja lintuja. Polut ovat vielä lumiset ja hiihtoladut jäisen lumen peitossa. Hiihtäjät ovat lopettaneet kautensa ja lenkkeilijät eivät ole aloittaneet vielä omaansa, joten pururataa pitkin on mahtava käppäillä.

Tehty kuvasivu Tallinnan helmikuisesta näytelmämatkasta tänne. Lisäksi lisätty kolmen viikon takaisia mökkikuvia tänne.

9.4.2005
Nastan kynsi ottaa takapakkia. Alkuviikosta päästiin jo täysmittasille lenkeille ilman, että kynsi alkoi vuotamaan. Tänään pitkällä lenkillä putos loppuosa kynnestä (alapuoli) ja taas lentää veri :-( Voihan kökkö. Ja akka on ilmoittanut tietty koiruuden ensi viikonlopuksi agikisoihin...

Retku Repolainen täyttää 7 kk ja on saavuttanut ensimmäisen "kisaiän" eli nyt ikä riittää näytelmien pentuluokkaan. Matkaamme ensi lauantaina Ylivieskaan näyttelyyn pikkuneidin kanssa.

Agitreeneissä Retku on ollut Nastan kaverina haistelemassa tunnelmaa. Putki menee jo kaikista kulmista ja mutkista. Puomi kiivetään kauheella vauhdilla vapaana ja alastulokontaktille jäädään kiltisti syömään makkaraa. Kyllä tästä oiva peli tulee! Äänitehosteet agissa ovat ainakin vielä aivan kamalat. Saa nähdä, pysyykö neidin suu tukossa, kun oikeesti ruvetaan treenaamaan...

3.4.2005
Janne ja Tootsie saivat agilityn 3-luokassa (hyppyrata) kolmannen 0-tuloksen Purina Areenalla. Aika oikeutti sijaan 7/55. Mahtavat onnittelut!

29.3.2005
Nastan kanssa eläinlääkärillä. Oli pakko rauhoittaa, sillä kynnen poisto ei onnistunut ilman sitä (kynsi tosi arka ja osat tiukasti kiinni). Kynnestä poistettiin sivut ja päälyosa, kynnen alaosa on niin tiukassa, että se jätettiin paikalleen. Akka näki taas tähtiä verestä, mutta pysyi tolpillaan :-)

Paluu arkeen ja oman auton rattiin. Sori Arska, Mazda oli kyllä 100 x mukavapi. Ainoastaan bensalasku oli siinä iso miinus (2 litranen kone...). Ehkä me jaksetaan Arskalla ajella vielä muutama vuosi, mittarissa on kuitenkin vasta 65 tkm.

Rotuyhdistykselle avattu uusi keskustelufoorumi http://forum.sbcak.fi/ Akka on siellä yhtenä ylläpitäjistä. Tervetuloa keskustelemaan bordereista ja kelpiestä.

28.3.2005
Nasta rikkoi kyntensä lenkillä kovassa hangessa. Oikean etutassun uloin kynsi on pitkittäin halki ja molemmat puolet ovat vielä ytimessä tiukasti kiinni.

25.3.2005
Pertti ja Rölli taas nollajahdissa, tällä kertaa Joensuussa. 0-voitto agilityn 2-luokassa ja yhtä vaille siirtokunnossa on tämä pari. Mahtavaa!

Me Nastan kanssa kisattiin KASsin kisoissa kahden startin verran. Mukavaa menoa, tulokset 10 ja 15 vp.  Meriselitykset tuttuun tapaan täällä.

23.3.2005
Helmikuussa Jyväskylässä aura-auton ryttäämäksi joutunut auto-Arska joutuu pääsiäiseksi korikorjaamolle, joten meidän jengi huristelee seuraavan viikon makeella, mustalla farkku Mazda 6:lla. Miten oma kolme vuotta vanha auto tuntuukin museopeliltä tälläisen upouuden kaaran rinnalla?!? Koiratilassa on vaalea verhoilu eikä kaukalomatto, kiva pikku kurakeli pihassa...

20.3.2005
Mökkipäivä ja mukavia lumileikkejä :-)

19.3.2005
Otto-poika ensimmäisessä avoimen luokan näyttelyssä KV Tampereella. Tulos AVO ERI1/1 PU4 ja vara-CACIB. Tasainen vaaleanpunaisten sarja senkun jatkuu, onnea Arja ja Otto!

18.3.2005
Hevosystävämme Sara on myytävänä. Tässä loistava peli kauden kansallisiin koulukisoihin (helppo A - vaativa B). Sara on ratsastettavana Porvoossa Heidi Svanborg-Lodmanilla. Katso Saran kuvat ja tiedot täältä.

9.3.2005
Retku 6 kk. Niin se aika rientää, pentusesta alkaa tulla jo iso tyttö. Kasvu on selvästi hidastunut ja kamalin koipelovaihe alkaa olemaan takana. Retku tekee ihanasti turkkia ja on muutenkin oikein sievässä vaiheessa. Korvat ovat olleet lähes luomuna, ajoittain kärkiä on liimailtu alaspäin...

6.3.2005
Pertti ja Rölli jatkoivat heti menestyskulkua agilityn 2-luokassa Lappeenrannassa. Heti 0-voitto ja ensimmäinen nousutulos kakkosista. Hyvä pojat!!!

Janne ja Tootsie tekivät kisan nopeimman radan Mäntsälässä agilityn 3-luokassa. Valitettavasti yksi rima tuli alas, 5 vp. ja sija 3/20.

5.3.2005
Nasta x Pyry Rölli-poika ja Pertti tekivät tänään agilityn 1-luokassa Turussa 0-tuloksen, sija 3. Tämän nollan myötä Rölli ja Pertti siirtyivät 2-luokkaan. Lämpimät onnittelut!!! Rölli on sisarussarjan kolmas 2-luokkalainen (CPU kakkosissa, Tootsie kolmosissa).

21.2.2005
Nastan toiset lapsenlapset: Hippu x Nears pentuset kävi tänään silmäpeilauksessa. Kaikki seitsemän ovat CEA terveitä.

20.2.2005
Janne ja Tootsie jatkavat huikeaa tuloskuntoa. Tänään jälleen nolla 3-luokasta (nyt Purina Areenalta) ja sija 5. Onnea, onnea jälleen!

Nastan agikisat eivät menneet aivan yhtä loistavasti, vaikka kyllä akka on muoriin erittäin tyytyväinen. Tulokset 15 ja 5 vp. Nolla oli jälkimmäisellä radalla erittäin lähellä...Viikonlopun tulokset meriselityksineen täällä.

Missi-Retkun strategiset mitat 5 kk 2 viikon iässä: säkä noin 45 cm ja paino 13,2 kg. Iso rotkale siis jo.

19.2.2005
Janne ja Nasta x Pyry tyttö Tootsie tekivät tänään Kirkkonummella ensimmäisen 0-radan kolmosluokassa, ollen samalla luokan paras bordercollie :-) Sija 44 koiran luokassa 5. Mahtava tulos, onnittelut!

Nasta kisasi Oulussa KASsin kisoissa kahden startin verran. Tulokset hylky ja 15 vp. Mukavaa menoa kuitenkin.

17.2.2005
Päivitetty Nastan tuloksia onnistuneen Tallinnan matkan jälkeen. Arvostelu on täällä. Nastan jukurttipurkin nuolemiseen erinoimaisesti sopiva kuono sai moitetta ja yllätys, yllätys - meidän karva ei ollut parhaimmillaan :-) Ensi viikonvaihteessa kisaamme Oulussa agia neljän startin verran.

Päivitetty myös heppasivuille Suskin heppojen myyntitietoja.

13.2.2005
Aamulla Tallinnassa klo 7. Yö laivalla meni hyvin, koirat nukkuivat tyytyväisinä lattialla ja me akat kerrossängyissä. Meteli laivan perässä, alhaalla olevassa hytissä oli satamaan tultaessa korvia raastava noin 15 min. ajan. Mutta ei hätää. Aamulla ison suomalaisseurueen kanssa tilataksilla näyttelypaikalle (kiitos Tiina järjestelyistä!) ja tuttu hallihan siellä vastassa olikin. Paikka oli sama, kuin vuonna -98 Källin ja Pyryn ollessa näyttelyssä. Tilava, valoisa urheiluhalli ja matotetut kehät. Pihassa mukavasti puistoa, että koiratkin pääsi aamutarpeille.

Bordereita kehässä oli neljä, kaikki Suomesta. Avoimessa luokassa urokset Starlet Lord (1/2) ja Taikasilmän Barabbas (1/1 PU2). Coh esiintyi valioluokassa erinomaisesti ja tuomari (Elena Ruskovaara) piti miehestä, vaikka kiloja ja turkkia olisi saanut olla enemmän. Coh voitti urokset ja sai SERTin ja CACIBin, tullen samalla Eestin Muotovalioksi. Nasta oli ainut narttu ja yllätys, yllätys rouva kelpasi tuomarille, vaikka turkki olikin rehellisesti sanottuna karmeassa kunnossa. Nasta sai SERTin ja CACIBin ja siitäkin tuli Est Mva. Sitten Marjo joutuikin itse händleriksi Cohille kehään ja niin me akat juostiin kierros keskenämme kisaa. Coh voitti (ROP) ja Nasta oli VSP. Kaikkiaan siis erittäin onnistunut täsmämatka, voitimme porukalla kaiken mahdollisen! Isoon kehään emme jääneet.

Iltapäivä kului reppumatkalaisilla Tallinnaan tallatessa. Menimme Amarilloon brunssille (kun se aamupala jäi eväitten varaan) ja iloksemme meidät ohjattiin koirinemme rauhalliseen nurkkapöytään. Siellä meidän uunituoreen Est Mva:t pötkötteli pöydän alla, kun me akat tankattiin oikein pitkän kaavan mukaan. Sitten hetkeksi kaupungille käppäilemään ja vielä höyryävät kahvit ennen satamaan kävelyä. Keli oli muuttunut kehnoksi, tuuli oli vaarallisen voimakasta ja lunta turputti vaakatasossa.

Laiva lähti Tallinnasta kohti kotia klo 16.45 ja heti avomerellä alkoi hurja keikutus. Hyttimme oli taas ihan pohjalla, mutta silti meren myllerrys tuntui (ainakin akan mahassa...). Jäi tuliaiset ja shoppailut väliin ja hytin vessanpönttö tuli erittäin tutuksi (sen sisäpinnalla muuten lukee: Made in Finland). Yök! Myrsky jatkui myös maissa Helsingissä. Janne oli meitä vastassa ja iloksemme tullissa oli vuorossa myös tullin huumekoira, bordercollie Tarmo. 

Kiitokset Marjolle ja Coh Comistukselle mukavasta matkaseurasta! Toiste ei lähdetä =) Me hullut oululaiset jatkettiin vielä samoilla silmillä matkaa kohti kotia. Nasta veti unta palloon peräkontissa ja akka (selvittyään Lahteen asti kestäneestä karmeasta tuiskusta) turisi puhelimessa ja kiihdytti auton lentoon. Kiitos mj "matkaseurasta"! Ajoa 6½ h yhdellä pysähdyksellä ja olimme kotona klo 04. Valveilla oltiin oltu putkeen 22 h... huh, huh. Onneksi maantaina oli vapaapäivä.

Kuvasivu matkasta täällä.

12.2.2005
Ajo Jkl-Kellokoski. Marjon ja Jannen luona ulkoilimme tulevan matkakumppanin Cohin kanssa, seurassa myös Nasta Tootsie-tytär ja sukulaistyttö-Hulda. Cohin trimmaus ja sitten Janne vei meidät Helsinkiin satamaan. Laivan lähtö klo 21.

Heti mukavia havaintoja - kyllä meidän Nasun kanssa on mukava reissata! Se on lunkisti tilanteessa kuin tilanteessa, hiljaa ja rauhallisesti. Tarpeet tulee käskystä vaikka neliön lumipläntille (tosi tarpeen reissussa). Ja meteli ja vieraat ihmiset eivät rouvaa hetkauta, toisaalta akankaan kainalossa ei tarvii koko aikaa kiehnätä.

11.2.2005
Matka kohti Tallinnaa alkoi. Blondit (Källi ja Retku) jäivät kotiin Mirva-siskon hellään hoitoon. Ajo Oulu-Jkl. Päiväksi Jyväskylään töihin. Nasta vietti päivän Sarilla "hoidossa". Illalla auto-Arskan keula koki kovia Sarin pihassa. Aura-auto pisti pellit uuteen uskoon :-( Onneksi Arska sentään säilyi ajokuntoisena, vaikka pissapojan nesteen lisääminen olikin vaikeaa.

9.2.2005
Retku 5 kk. Niin se aika rientää! Neiti alkaa olemaan jo iso tyttö. Kaikki hampaat ovat jo vaihtuneet. Kulmurit irtosivat ihmeen kivuttomasti (kiitos Källi-Maarian ja ravistavien vetoleikkien). Nastan jälkikasvun kanssa kun on tottunut, että maitokulmurit kiilaa suussa vielä 7 kk iässä ja moni pennuista on tarvinnut lääkärin apua päästäkseen hampaista. Suvuissa siis _on_ eroja.

6.2.2005
Repuli osallistui Leena Välimäen toko-kurssille penturyhmässä (itseasiassa ryhmä olikin yksilöohjausta ison yleisön edessä...). Neiti toimi hyvin: sähäkästi ja reippaasti, eikä ollut moksiskaan yleisöstä ja häiriöistä. Teimme sivulle tuloa perusasentoon, yhden askeleen seuraamista, maahanmenoa ja luoksetuloa. Kerrassaan mainio kakara!

4.2.2005
Nastan ensimmäiset lapsenlapset, kuusi Yola x Rölli pentua on peilattu tänään silmiltään 6 viikon iässä CEA terveiksi. Hienoa!

Akan ratsastustauko ei kestänyt pitkään :-) Samalta tutulta tallilta löytyi uudeksi kaveriksi jättikokoinen 7-vuotias Reino-ruuna. 1-3 iltaa tallilla siis jälleen ohjelmassa. Kiitos Bibbi! Toivottavasti ilo on molemminpuolinen.

30.1.2005
Minna ja CPU jatkavat loistavaa tuloskuntoa agilityn 2-luokassa. Tänään 5vp. ja 3. sija Helsingissä. Kyllä se sijoitusnolla vielä tärppää... Onnea, onnea!

Myös veljensä-Rölli ja Pertti tekivät viikonvaihteessa vitosen ratoja (maksi-1) kaksin kappalein Maarianhaminassa. Viimeinen nousunolla tuntuu olevan tiukassa, mutta hienossa mallissa meno jo nyt on.

29.1.2005
Akka on ollut julmetun laiska kotisivujen päivityksen suhteen. Sitä kun istuu kaiket päivää työkoneella ja tämä oma läppäri on haudattuna pöytälaatikkoon, niin ei millään jaksa enää ruveta virittelemään sitä käyntiin päivän päätteeksi. No nyt kipakan pakkaspäivän iloksi laitoin koneen käyntiin ja päivitin sivut, kun on paljon kuulumisia alkuvuodesta ja ihania uusia kuvia.

Treenaan Retkun kanssa päivittäin naksulla pieniä tokojuttuja. Makupalapalkkana on kuivat Eukanuba-raksut. Otamme istu, seiso, maahan ja sivu treeniä sekä katso-kontaktia. Retku on nopeaoppinen ja kiihkeä, kovin montaa toisto ei kerralla voi tehdä, sillä neiti kuumuu liiaksi. Ensi viikonloppuna osallistumme Retkun kanssa Leena Välimäen toko-kurssille penturyhmään.

Kahden viikon kuluttua matkaamme Nastan sekä Retkun Coh-iskän ja Marjon kanssa Tallinnaan KV näyttelyyn. Aikataulun mukaan kehässä on neljä bortsua. Nasta on valtavan isossa turkissa, mutta karvanlähtö on alkanut. Housuista ja kyljistä nousee irto harmaita pohjavillatuppoja ja Retkun kanssa leikkiessä kauluksen karvat jää Retkun suuhun. Toivotaan, että turkki pysyy kelpokunnossa vielä pari viikkoa. Pestä ja harjata tuota ei ainakaan kärsi...

Lisätty paljon uusia kuvia: Retku poseeraa, Micky, Nasta poseeraa (sivun lopussa) ja kotona&lumileikkejä.

26.1.2005
Retkun kanssa taas näto-treeneissä. Jaana mittasi Retkun virallisella säkämitalla ja sai lukemaksi 44 cm. Retku on nyt 4½ kuukauden ikäinen. Painoa on hiukan vajaat 12 kg. Veikkaampa, että neidistä tulee noin 50 cm aikuisena eli suht iso tyttö. Treenit meni jo hienosti, seisominen sujuu jo vapaalla hihnalla eikä akan tarvii kyykisellä koiran lähelle. Suu on hivenen hellä hampaiden tippumisesta johtuen, joten hampaiden katsomisen ajaksi Retku pitää laittaa istumaan, jotta pysyy paikoillaan. Raviliike on jo tässä vaiheessa niin iso ja vetävä, että akka saa painella kunnon juoksua, että pysyy perässä. Alaleuasta puuttu toinen kulmuri ja läähättäessä Retkun ilme on veikeä, kun kieli roikkuu poskesta ihan hallitsemattomasti =)

Retku kasvattaa myös ison tytön karvaa ja se on veikeässä tiikerivaiheessa. Kuten kaikilla punaisilla bordereilla, on värillisen turkin alla vaaleampi pohjavilla ja nyt kun se kasvaa oikeen kohinalla, niin kyljissä loistaa ajoittain hienoja pystyraitoja. Myös pöksyt ovat vaalean kerman väriset. Turkin laatu näyttää tässä vaiheessa erinomaiselta: päälykarva on suoraa, jäykkää ja karkeaa ja pohjavilla tiheää.

23.1.2005
Nastan vuoden ekat agikisat Kemin Junkohallissa. Juoksimme päivän aikana kolme rataa ja akka ainakin oli ihan rapakunnossa. Tulokset 15-hyl-15, joista akka on kaikkein tyytyväisin hylkyrataa. Siitä ois tullut vaan vitonen, ilman yhtä ylimääräistä putkea ;-) Vuoden 2005 agikisatulokset ovat meriselityksineen täällä. Sivulle on myös listattu kevään kisasuunnitelmia.

Retku oli mukana Kemin kisareissulla turistina. Paljon tuli taas pienelle koiralle mukavia, uusia kokemuksia. Puhiseva halli, pyöröovet, paljon kiihkeästi hakkuvia koiria, odottaminen omassa häkissä, metsälenkit ja pisureissut lähipoluilla ja paljon uusia ihmisiä ja koiria. Näimme myös 2 m etäisyydeltä ensimmäistä kertaa moottorikelkan, eikä pikkuneiti ollut siitä moksiskaan. Myös loimet olivat Retkulle uusi tuttavuus, aiemmin niitä on vain sovitettu kokeilumielessä kotona. Retkulla on Sunnyn vanha villasäärystimestä tehty jumpperi ja päälystakkina Nastan vanha enstex-loimi fleecevuorella ja mahaläpällä. Loimet kannettiin suurella ylpeydellä ja ne saivat olla rauhassa päällä myös boksissa.

22.1.2005
Puhelin piippasi hienon agituloksen Kirkkonummelta. Minna ja CPU olivat tehneet 2-luokassa 0-radan, sija 6. Onnea, onnea!!! 

Pyry-hellu ja Veikko kisasivat Kemissä kolme kisaa - kaikista puhdas rata. Ekalta himppu yliaikaa, sija 4. Toiselta ja kolmannelta radalta puhtaat nollat ja sijat 4. ja 8. Hienoa pojat! Alkaa olemana jo tulokset kasassa 2005 SM:iin.

Tuhannet kiitokset Helenalle hirmuliskojen päivähoidosta. Meillä oli illalla rauhallisia ja väsyneitä koiruuksia :-)

19.1.2005
Retku osallistui ensimmäistä kertaa treeneihin yksin (Nastan matkassa agihallilla sehän onkin jo kulkenut pitkään). Menimme OKK:n näyttelytottuvaisuustreeneihin haistelemaan tunnelmaa. Paljon vieraita koiria, uusia ihmistuttavuuksi kopelomassa ja hampaitakin katsottin sekä keskittymistä omaan emäntään. Hyvin neiti malttoi ja seisominenkin luonnistui pienen harjoittelun jälkeen.

Kiitokset Myllyksen Lealle mukavasta lelulahjasta. Nalle on taatusti hellässä hoidossa!

15.1.2005
Akan hevostelut on nyt taas tällä erää ohi. Vuoden projekti Sara-tamman kanssa päättyi tänään. Sara matkasi Sipooseen Heidi Svanborg-Lodmanin ratsastettavaksi ja myyntiin. Joku onnekas saa Sarasta kyllä loistavan ja symppiksen kouluratsun. Akalla on uuden ratsastettavan haku päällä, sillä aika riittäisi iltasin kyllä mainiosti tallille ainakin parina iltana viikossa.

14.1.2005
Retkulla mukava seikkaulupäivä, neiti nimittäin pääsi yksi mukaani työreissulle Jyväskylään. Menomatkalla kaksi lyhyttä pissataukoa (Kärsämäki ja Pihtipudas) ja sitten Jyväskylässä seikkailtiin parkkitalon, Sokoksen ja kävelykadun kautta työpaikkani toimistolle. Minulla oli yksi koulutus ja pari palaveria, joten Retkulla oli mukana oma kevythäkki lepäämistä varten, sekä leluja ja puruluita. Valtaosan aikaa neiti kyllä seikkaili vapaana ympäri toimistoa ja seurusteli työkavereitteni kanssa. Välillä käpyteltiin taas kävelykadulla ja käytiin Kirkkopuistossa pisulla. Illalla ajettiin sitten vielä Sarille Palokkaan, jossa Sarin lisäksi tavattiin puolisisko-Tuisku sekä puoliveli-Joukon Jawa-poika. Kovasti piti Sari näkemästään :-) Pienestä lupaavasta Retku-pennusta on kasvamassa iso ja lupaava Retku Rimppakinttu.

10.1.2005
Källin suupielet ovat alkaneet oireilemaan (karva on värjäytynyt punaiseksi ja suupielet kutisevat), joten vaihdan kokeeksi nyt Källille ruuan Eaglesta Nutron lammas-riisiin. Nyt kaikki koiruudet syö eri ruokaa. Nastan muona on Eaglen Natural Formula 23/12, Källin Nutro lammas-riisi 22/13 ja Retkun Eukanuba Puppy&Junior lammas-riisi 27,6/15,8. Tarkoitus on vaihtaa Retku kasvumuonasta sitten aikanaan samalle ruualle Nastan kanssa.

9.1.2005
Retku Repolainen täyttää 4 kk ja strategiset mitat ovat nyt noin 41 cm ja vajaat 11 kg. Etuhampaat ovat kaikki jo vaihtuneet ja poskihampaita putoilee kans.

8.1.2005
Viimeisenä syntynyt pikkuruinen Hipun urospentu ei jaksanut taistella tästä elämästä ja nukkui pois. Muut kolme poikaa ja neljä tyttöä voivat hyvin ja imevät pontevasti.

7.1.2005
Nastasta tuli jälleen mummo! Hippu-tytär ja sulhonsa Nears saivat huiman kahdeksan pentusen pentueen. 4 poikaa ja 4 tyttöä, kaikki mustavalkoisia. Käy nuuskimassa pennun tuoksua Wildmagpie's kennelin kotisivuilla. Nyt 7½ vuoden iässä Nasta on 19 kertainen äiti ja 14 kertainen isoäiti. Itse olen hyvin tyytyväinen, että sukupolvien väli on näinkin pitkä. Nasta sai ensimmäiset pennut 3½ vuotiaana ja ensimmäistä sen jälkeläistä käytetiin jalostukseen 4 vuotiaana. Tässä vaiheessa meillä on jo hirmusti terveys-, koe, luonnetesti- ja näyttelytuloksia sisaruksista ja sukulaisista, ja siten jalostusvalinnat varmalla pohjalla.

Joulukuussa Nasta x Pyry pentusista (1+5) steriloitiin CPU-tyttönen ja tammikuussa sama on edessä Mellillä. Sukua siis tästä pentueesta jatkavat Rölli-poika, Hippu-tyttö sekä mahdollisesti myös Ruotsin Sunny.

6.1.2005
Loppiaisena kotona siivottiin ja varastossa olleet matot laitettiin lattialle (toki nämä matot ovat vielä sellaisen vanhemmat kakkosmatot, kaiken varalle). Eli Retku alkaa olemaan lähes sisäsiisti. Terassin oven eteen jätettiin vielä pala muovimattoa ja sen päälle sanomalehdet, ihan varmuuden vuoksi. 99% tarpeista tulee kuitenkin jo ulos ja Retku pyytää hädän hetkellä pihalle. Yöt menee yhdellä herätyksellä, jolloin takapihalle tulee pisut ja kakka ja sen jälkeen uni jatkuu.

3.1.2005
Syntymäpäivää viettävät Nasta x Niko pentuset. Mittarissa tasan kaksi vuotta - onnittelut "aikuis"iästä Willa, Vicky, Otto, Elwood, Laku ja Riemu!!! Vilkutuksia myös enkelikoira-Mortille.

1.1.2005
Vuosi vaihtui rauhallisesti. Tulee Retkustakin hieno koira - ei reagoi paukkuihin mitenkään! Yöllä klo 24 Retku veteli sikiunessa pupujahti unia vikisten, vinkuen ja jalat vipattaen :-) Tänään on sitten opetelut ei-käskyä tiukasti, sillä Retku meinaa kantaa kaikkea rakettiroskaa, mitä lumesta löytyy.