Vaistoavatkohan laumassa elävätä koirat toisen tiineyden? Mulla on selvä ajatus, että Nasta tietää Retkun odottavan pentuja. Nasta on käyttäytynyt oudon suojelevasti viime aikoina. Metsässä se on pariin otteeseen lähtenyt karvat pystyssä haukkuen vahtimaan, ekalla kerralla kohde oli pimeällä ihminen ja toisella kerralla metsässä parkissa ollut mopo. Ei ole yhtään Nasun tapaista tuolla tavalla vahtia.

Ja eilen Nasu näppäs Källiä! Olin olkkarissa kontallani mittaamassa Retkulta lämpöä. Nasta seisoi siinä lähellä katsoaen tilannetta, kun Källi tunki siihen viereen kans katsomaan toimitusta. Jolloin Nasu naksautti Källille ja muori väisti tilanteesta pois silmät ymmyrkäisinä. Ei mitään riitaa eikä pörinöitä. Nasta vaan ilmoitti Källille, että tänne ei ole nyt asiaa. Jotenkin mulla on ajatus, että Nasta tietää Retkun odottavan pentuja ja se suojelee sitä. Ne kun on muutenkin niin hyvää pataa ja Nasta on pitänyt Retkua aina jopa paremmin, kun omaa jälkikasvuaan. Lellipentu siis.

Jännä nähdä, miten lauman voimasuhteet kääntyvät, kun pennut syntyvät. Tappelua en usko pentujen aiheuttavan, mutta voihan siellä lootan ulkopuolella ilmetä valtataistelua muorien välillä. Onneksi Källi ei kauheasti pennuista perusta, joten eturivin paikka on varmasti varattu Nasulle. Ja emän ehdoilla mennään, pentuja saa katsoa vain, jos Retkun sen sallii ilman stressiä. Makkarissa on pentuaita valmiina rajaamaan uteliaita pois ja tarvittaessa laitetaan ovi kiinni ja annetaan täysi rauha Retkulle.