Päätin tehdä Nastan pentusista yhteenvedon vuodelta 2007. Meno on ollut melkoinen ja täällä kotosalla jaksetaan jatkuvasti olla kovin ylpeitä teistä kaikista. Menestystä on tullut vuoden aikana monessa lajissa ja uusia valiotakin on leivottu. Isot onnittelut!!!

Uudet valiot:
Kans Mva Hippu (Pikkupaimenen Milli Vanilli)
Fin Tva Micky (Pikkupaimenen Miracle Match)
"Fin Ava" Tootsie (Pikkupaimenen Misty Morning) - näyttelytulos puuttuu vielä valionarvosta

Kaiken kisaamisen ja menestyksen lisäksi pitää olla äärettömän kiitollinen ja tyytyväinen siihen normaaliin kotikoiran arkeen, jota kaikki nämä koirat elävät. Rakastettuina perheenjäseninä ja hyvin hoidettuina koirina. Kiitos siitä kuuluu teille kaikille.

Kiitokset myös yhteydenpidosta ja muistamisesta vuoden varrella. Jokainen viesti, kuva ja kommentti lämmittää mieltä. Tiedän, että meidän elämää seurataan netin välityksellä ahkerasti :-) Muistakaahan kertoa välissä myös teidän kuulumisia.

Tässä vuoden tuloksia itse kultakin. Toivottavasti edes suurinpiirtein muistin kaiken, niin paljon hyviä tuloksia olette tehneet.

Rölli ja Pertti ovat tehneet lukuisia upeita nollaratoja agilityn 3-luokassa. Vuoden aikana he ovat mm. voittaneet nollalla kolme kertaa. MM-karsinta ja SM-nollia Röllillä on kasassa ensi kesälle 5/7. Loppuvuodesta Röllistä tuli myös pappa, kun sen Minja-tytär pyöräytti 6 pentua maailman.

Sunny Ruotsissa on saanut kotirauhan uuden haltijan muodossa. Sunnyhän ei viihtynyt Cattlinin isossa koiralaumassa, jossa oman lauman lisäksi jatkuvasti vierailivat sijoitusnartut. Uuden ohjaajan (Janna) kanssa Sunny on kesällä kisannut tokossa.

Hippu ja Minna ovat kunnostautuneet tänä vuonna hakumetsällä edellissyksyn huonoista kisakokemuksista piittaamatta. Plakkariin hienot HK1 ja HK2 koularit ja kisaoikeus voittajaluokkaan. Näiden tulosten myötä Hipulle on vahvistettu myös Kans Mva -arvo! Agilityssä Hippu juoksi maksi-2 luokassa akan ohjaamana nollavoiton. Yhtä puuttuu vielä luokkanousuun Alkuvuodesta Hippu pyöräytti maailmaan toisen pentueensa, seitsemän pentua.

Viime talven kisatauon jälkeen Tootsie ja Janne ovat kisanneet ahkerasti agilityssä. Heinäkuussa pari saavutti Kokkolassa kaksi 0-voittoa 3-luokassa ja siten Tootsie on näyttelytulosta vaille Fin Ava! Tootsiella MM-karsinta ja SM-nollia on kasassa ensi kesälle jo 6/7. Ja se tarvittava tuplanollakin.

CPUa on agilityssä ohjannut sekä Minna että Jari ja loppuvuodesta Jari teki parin ensimmäisen 0-radan agilityn 3-luokassa.

Laku ja Saija saivat syksyllä jälkimetsästä ensimmäisen JK3-koularin. Näyttelytuloksista hienoin saavutus oli erikoisnäyttelyn PU2-sijoitus kymmenien kilpakumppanien joukossa. Laku on isänä Retkun 4.12.2007 syntyneelle pentueelle.

Elwood ja Teemu ovat jatkaneet treenaamista ja kisaamista pelastuspuolella. Elmu on se Tampereen kuuluisa koira, joka tekee töitä ilman palkkaa :-) Kesällä Mira innostui myös paimennuksesta ja koiralla lahjoja riittää myös tähän lajiin.

Otto ja Arja ovat loistaneet monella saralla, mutta etenkin PK-puolella. Syksyllä jäljeltä kolme JK3 koularia, joista kaksi on 1-tuloksia. Saamme odottaa ensimmäistä Fin Kva-titteliä ensi kesänä. Tokossa pari kilpaili kolme kertaa, saaden joka kerta 1-tuloksen ja siten koularin TK2. Näyttelyssä Otto on pärjännyt tuomarilla kuin tuomarilla. ROP ja VSP sijoituksia on tällekin vuodelle useita.

Willa pyöräytti alkuvuodesta maailmaan tasaisen pentueen ja sen jälkeen ovat Satun kanssa jatkaneet kisaamista PK-jäljen 3-luokassa.

Vicky ja Eija ovat jatkaneet kisaamista agilityssä ja ihan muutamalla startilla pari on saavuttanut tänä vuonna jo kaksi 0-tulosta 1-luokasta. Yhtä puuttuu vielä luokkanousuun.

Jippo ja Helena ylittivät syksyllä kisakynnyksen ja suorittivat BH kokeen hyväksytyksi. Lisäki Jippo sai loistavat pisteet luonnetestistä ja hurmaavasta sinisestä silmästä huolimatta Jippo sai näyttelystä ensiyrittämällä punaisen nauhan.

Micky ja Petra ovat kunnostautuneet etenkin tokossa. Pari nousi alkuvuodesta voittajaluokkaan ja kisaamista jatkettiin EVL:ssa siten, että syksyllä Mickystä tuli Fin Tva. Pari pääsi myös tokon SM-kisoissa 20 parhaan joukossa finaaliin ja syksyn maajoukkuekarsinnassa yhdestä nollasta huolimatta sijoitus oli kolmas. Agilityssä pari jatkoi vauhdikasta etenemistä 1-luokassa ja luonnetestissäkin Micky kävi.

Luca ja Erja nousivat keväällä agilityn 2-luokkaan ja sieltä on ansaittuna jo ensimmäinen nousunollakin.

Taiga ja Niina nousivat syksyllä agilityssä 2-luokkaan ja kakkosissakin on jo ratavirheetön suoritus tehty. Ensimmäisestä näyttelystä Taiga nappasi ERIn hurmaavalla esiintymisellä.

Bugi ja Minna ovat kisanneet muutamia startteja agilityn 1-luokassa ja ensimmäinen ratavirheetön suoritus tehty.

 

Meidän laumassa kummitäti-Källi 12v. on viettänyt reipasta veteraanielämää pistäytyen muutamassa näyttelyssä ja pitäen lauman kotona kurissa ja nuhteessa. Nyt pentujen synnyttyä kummitäti on taas tärkeässä vahdin roolissa pentulan aidan takana.

Nasta 10v. on saanut tänä kesänä paimentaa sydämensä kyllyydestä. Ollaan treenattu ja kisattu ahkerasti ja kausi huipentui kolmossijaan SM-kisojen yhteydessä pidetyissä 1-luokan kisoissa. Ja mikä parasta, olemme päässeet näyttämään osaamisemme ihan oikeissa töissä (Maikkulan kartano) ja olimme mukana Farmari-maatalousnäyttelyssä paimennusnäytöksessä. Näyttelyssä Nasta on ollut vuoden aikana kolmesti ROP-veteraani ja PN-sijoituksiakin on tullut mukavasti. Syksyllä rinnasta löytynyt pahkura on osottautunut rasvapatiksi, jota seurataan nyt jatkossa. Muori on kuitenkin hienossa kunnossa ja pyrkii ahkerasti hoitamaan lapsenlapsiaan pentulassa. Nastan veroista äitiä ei muuten toista ole..

Retku Repolainen on pitänyt vuoden kiireisenä. Alkuvuodesta saatiin viimeinen SERTi valionarvoa varten ja sitten on kisattu agilityssä ympäri Suomea. Nousu 3-luokkaan tapahtui ennätysajassa ja syyskuussa saatiin kolmosista jo ensimmäinen 0-voitto valionarvoa varten. Paimennuksessa Retku on treenannut myös koko kesän ja kisahaaveet siintävät ensikesän suunnitelmissa.

Kiitokset kuluneesta vuodesta teille kaikille!
Jatketaan samaan malliin tulevana vuonna.