Tiistaina ajeltiin illalla hallille Virpiniemeen ensimmäisiin agitreeneihin Retkun äitiysloman jälkeen. Viimeeksi ollaan käyty esteillä syyskuussa eli yli 4 kk tauko takana. Pitkiä lenkkejähän Retku on käynyt kelin mukaan miltei päivittäin jo 6 viikon ajan eli jotain kuntoa sillä on, vaikka laihan ja lihakseton onkin.

Otettiin hyvin varovasti ja tehtiin oikeasti vain yksi rataharjoitus. Alkuun muutama pujottelu ja kontakti yksittäisenä ja sitten helpotettu rata 45 cm hypyillä. Kontaktit tuntuvat olevan selkärangassa, tekee tosi hyvän ja nopean stopin kontaktille automaattisesti eli tarjoaa kontaktin. Pujottelu oli ihan ok, kunhan rytmi löytyi. Muutaman kerran jätti kesken ja radalla teki vain yhden kepin aloituksen ja lähti takaa leikkauksesta liikkeen mukaan. Avokulma kepeille radalla superhyvin. Hypyt oli ihan räpellyksiä, en tiedä onko ideaa kuitenkaan hypyttä matalia esteitä? Kun Retku on kuitenkin aina hypännyt vain maksihyppyjä. Nyt hyppää isosti ja hassusti, vaikka rimat on alhaalla. Eihän se tällä korkeudella pudota, mutta tekniikka on kyllä ihan kamala.

Kokonaisuudessaan pakko todeta, että kaukana ollaan vielä kisakunnosta. Pitää aloittaa helpommasta ja palata taaksepäin. Ei sovi ajatella, että jatkettaisiin siitä supermoodista, mihin syyskuussa jäätiin. Yhteensä töitä tänään alle 10 min ja siihen pitkä lenkki alkuun ja loppuun kahden loimen kera. Täytyy yrittää keretä hallille myös vapaavuorolla, jotta saa lyhyitä treenejä muutaman viikossa.

Muuten Eepu käyttäytyi erinomaisen hyvin. Tuntuu vahtiminen ja isottelu jääneen, kun pentuset ovat maailmalla. Koiruushan on ollut vieraille melkoinen bitch pentujen aikana. Hallilla tutustumaan tuli 3 kk ikäinen borderterrieripentu ja sen sai varsin lämpimän ja rauhallisen vastaanoton. Äidinvaistot ovat jääneet, ei olisi aiemmin Retku noin rauhassa pentuun suhtautunut. Hyvä niin. Taisi maitokaupan tuoksu vielä pentua kiinnostaa :-)