Tiistai ja treenipäivä. Muorit taas mukana ja meren rannassa ihan JÄRKYTTÄVÄ tuuli. Hyvä että pysy auto Virpiniemen tiellä, sellaisia puuskia paiskoi. Ja Källi meni metsässä taas hukkaan, kun ei se siinä tuulen suhinassa kuullut yhtään mitään. Vilkkupantoja taas matkassa vain yksi, joten loppulenkille vaihdoin sen Källin kaulaa, niin johan pysyi maisemassa. Nuoriso nyt muutenkin huolehtii, että akka ei mee hukkaan.

Retku pelitti loistavasti. Nolla virhettä eli molemmat radat puhtaasti. Paitsi että ekassa startissa varasti (ryökäle) ja pääsin kyllä huomauttamaan tästä täydellisesti ajoitettuna. Eepua kärsii komentaa väärästä, kun se tietää, mitä pitäisi tehdä. Ei kuormitu, eikä tykkää huonoa, vaan oikeasti asia menee kerrasta perille. Kuten se viime viikkoinen A:n kontakti. Tänään ne oli aivan superit! Loppusuoralla A ja kolme hyppyä. Akka juoksee ohi A:sta ja seuraavasta hypystäkin jo vedättäen ja koira tulee alas tsup 2off-2on. Makee :-) Muutama jättimutka taas ja yksi viimetingan pelastus putkella, mutta muuten kulki kuin ajatus. Irtos suoralta putkelta suoralla pujotteluun ilman pienintäkään himmausta tai kyselyä, vaikka akka jäi tosi pahasti jälkeen. Keinua tehtiin kans radalla ja siinä kärsi vedättää ja vaihtaa puolta edessä kans.

Taas tuli huomattua, että Eepu on ilmiömäinen hyppääjä. Akka saa oikeesti tehdä melkeen mitä vaan hypyn aikana, eikä koira ota siitä häiriötä. Oli hyppy - U-putki sivussa - ) <-näin, ja hypyltä piti jatkaa putken väärän päähän. Lyhyt vienti oikealla kädellä hypylle ja samantien oma liike taaksepäin ja kohti putkea. Eepu irtoaa hypylle ja kääntyy heti oikealla ja kohti oikeaa putken päätä. Nää on sellaisia temppuja, joista Nasun kanssa sai vain haaveilla...

Ja rukkaspalkka on super vain, jos se on akan matkassa ja rukkis pysyy liikkeessä. Jätin nimittäin rukkiksen maahan loppusuoran viimeisen hypyn taakse. Pikkurouva irtos kyllä loppusuoran loistavasti, mutta sitten teki maalissa äkkipysäyksen ja jäi _tuijottamaan_ maassa ollutta rukkasta :-O. Eihän se ole palkka eikä mikään, jos sitä ei heitä (vieras heittäjä ei kelpaa) tai sillä ei revitä (ei kelpaa vieras tähänkään). Pidämme siis rukkiksen jatkossa matkassa ja liikkeessä. Hassu koira!

Hyvästä menosta innostuneena ilmoitin Eepun 1½ viikon päästä pidettäviin KASsin kisoihin. Kun treeneissä menee jo kevyesti kaksi täysmittaista rataa tunnissa, niin kunto kyllä riittää. Ihan täydessä ohjausterässä me ei vielä olla, mutta mitä pitkistä kurveista, kun vauhtia piisaa.