Sunnuntaina kisat jatkuivat Virpiniemessä ja 3-luokka alkoi hyppyradalla. Ja kyllähän oli ansat viritettyä, ihan hirveä rata. Alku kaksi hyppyä suoraan, 90 asteen kulma oikealle maksimaaliselle okserille josta terävä avokulma oikealle kepeille. Houkutusputket sekä 2. takana suoralla (~4 m päässä) ja U-putki pujottelun aloituksen vieressä (~3 m päässä) vasemmalla. Ja rata jatkui keppien jälkeen tiukasti vasemmalle, joten puolta oli miltei pakko päästä vaihtamaan. Retku rämpi okserin ihan nenälleen. Vauhtia oli vaan aivan liian vähän ja liinat piti vielä vetää kiinni heti okserin jälkeen pujotteluun taipumista varten. Akalla meni tästä pasmat ihan sekasin ja koira sujahti U-putkeen. Jatkettiin kisanomaisesti rata loppuun. Suoralla olleen 3-sarjan Retku pomppi hienosti ja loppurata menikin alun kohelluksen jälkeen puhtaasti.

Agilityrata ei ollut yhtään helpompi. Rimat edelleen tapissaan 65 cm (kuten koko viikonlopun), jättiokseri ja 2-sarja suoralla. Pikkukoirat jo rämpi okserilla ja myös sarjalla nähtiin pahoja läpihyppyjä ja osa tuli B-osasta ali. Alku loiva kaarre hyppy-hyppy-okseri ja taas kepit sisään oikealta terävässä avokulmassa ja vasemmalla houkutusputki. Ja taas matkaa piti jatkaa keppien jälkeen vasemmalle, eli piti päästä vaihtaa puolta. Retkulle tuli totaalistoppi. Se hyppäs 1-2 ja sitten liinat kiinni, korvat luimuun ja akan selän taakse ravilla. Se oli saanut sen verran reilusti siipeensä ekan radan okserilla, että päätti turvallisuutensa vuoksi jättää tämän okserin väliin. Reppana, ei pitäs olla näin epäreiluja ratoja. Eikä ole muuten ihan pikkukolhuista nokkiinsa ottavaa mallia tämä meidän Eepu. Nyt meni ihan lukkoon. Otettiin uusi vauhti okserilla ja nyt liinat kiinni riman päällä ja tosi ruma tiputus taas. Akalla meni maku jo tässä, mutta jatkettiin matkaa kuitenkin. Sarjahyppelyt ja välistävedot meni erinomaisesti, akka kerkes hyvin mukaan, vaikka vauhtia oli hurjasti. Sitten koira kaartoi liian ison mutkan matkalla putkelle ja kävi puomin alla, josta hylky. Jatkettiin kuitenkin rata loppuun, kontakteilla ois kuitenkin vaatinut napakamman ohjauksen, A:lta loikkas tosi ylhäältä ja puomilla teki kyllä kontaktin, mutta lipes turhan liukkaasti.

Mentiin saman tien verkkaan ja rakennettiin pieni, kiltti okseri ja maksimaalisella palkalla koira siitä muutaman kerran yli. Toivottavasti sille ei sattunut pahemmin. Meillä ei ole aiemmin ollut okserin kanssa mitään ongelmia, mutta okseri onkin ollut muiden tuomareiden radalla virtaavassa vauhtipaikassa. Mm. KASsin nollavoittoradalla okseri oli loppusuoralla. Jotenkin jäi paska maku viikonlopun kisoista. Vaikeutta saa olla ja haasteita, mutta kyllä ratojen pitää olla ensisijaisesti koiralle turvallisia, myös 3-luokassa. On toki ratoja, joista saa typerillä ohjausvalinnoilla vaarallisen, mutta hyvällä ohjauksella pitää olla mahdollista selvittää esteet. En yleensä harrasta tuomariboikotteja, mutta kyllä jatkossa menee harkintaan ko. tuomarin radat. Meillä oli superhyvä moodi päällä ennen tätä viikonloppua, mutta nyt luikitiin kyllä häntä koipien välissä kotiin. Eipä ole moista rimakauhua meidän leirissä aiemmin nähty. Toivottavasti Eepun itseluottamuksen palat saadaan kasaan, seuraavat kisat on kolmen viikon päästä ja ulkona.

PS. Flinkin Johannan blogissa on viikonlopun ratapiirrokset: http://www.jofli.vuodatus.net/blog/1246284 Näkyy muutkin kiroavan koukeroita.

PSS. Muurin palkioissa meillä ei ollut mitään ongelmaa. Mikä lie huono päivä Retkulla viimeeksi treeneissä.