Juu, nollavoitto Retkulle TAAS tänään agilityssä. Tähänhän alkaa tottua :-) Voiskohan näillä tarpeettomilla nollavoitolla käydä kauppaa? Vaihdetaan kaksi nollavoittoa yhteen tuplanollaan. Tulisko kaupat? Tämä oli Retkun neljäs nollavoitto, viides MM-karsintanolla ja kuudes SM-nolla. Se tupla vielä puuttuu.

Eli kisattiin KASsilla ja tuomarina oli Eija Berglund. Kevään ekat ulkokisat, mutta koiran kannalta miltei hallikisat, kun rata oli jääkiekkokaukalossa. Märkää oli lähdössä ja verkassa, mutta rata itsessään oli hyvässä kunnossa. Lätäkköön piti jättää koira istumaan, mutta muuten selvittiin kuivin jaloin. Ekalla radalla Retku oli ihan ylivireessä. Kierroksia liikaa ja kun akka oli myöhässä, niin kuuntelu jäi vähän heikolle. Neljän esteen jälkeen meillä oli jo 10 vp. plakkarissa, sitten akka paransi ja tiukensi ohjausta ja loppurata meni puhtaasti. Kielto kakkosena olleelta muurilta (putki akan takan veti liikaan puoleensa) ja törkeä läpijuoksu puomin kontaktilta (seuraava este suoraan edessä, hyppy piti kiertää takaahyppynä). Keinu oli näiden jälkeen turhan liukas, teki kyllä kontaktin, mutta liukeni ilman lupaa pois. Sitten hyppykiemurat akan valssatessa eteen 3 kertaa peräkkäin ja A:n kontakti erinomaisesti. Hyvin parani loppua kohden. Koiran viettitasoon nähden, akka ohjasi alkuradan turhan löysästi.

Toinen rata oli hypäri ja näytti oikein mukavalta. Pujottelu juuri sellainen, mitä torstaina treenattiin. Alku meni hyvin ja koira oli hyvin kuulolla ja teki pienet kaarteet. Nelos putkella akka oli liian edellä ja melkeen törmäs putken jalkoihin. Tämän jälkeen sik-sak hyppy"suora" rinnalla vaan juosten. Moni teki takaa leikaten tai hitaammalla koiralla eteen valssaten, mutta meillä mentiin "suoraa", kun ei vääriäkään esteitä reitillä ollut. Retkuhan lukee nämä kiemurat itsenäisesti hyvin, ei tarvii kuin mukana juosta. Putkien suut haki hyvin nollakulmista ja pujottelu meni ihan nappiin. Hyvin kesti leikata takaa, vaikka sivuttaissiirtymää tuli tosi paljon akalle. Lopun hyppysuoralta saatiin hyvä kääntö putkelle, kun tehtiin hyppyjen väliin vähän vekkiä. Ja puhtaasti maaliin. Ei ollut yhtään nopean oloinen rata, sellainen rauhallinen ja sujuva. Mutta voitto sillä irtosi. Nollia tuli tosi monta, tais olla peräti 8 kpl. Mikko & Ava olivat meitä noin 3 sekkaa meitä nopeampia, mutta heille yksi rima alas. Eli 0 vp. aika -9,09 sija 1/21.

Jatkuu huomenna.