Lauantai iltapäivä ja ohjelmassa kesän kolmas paimennuskerta. Olipa mukava nähdä myös Katrin nuori koira, kerrassaan mukavan näköistä menoa. Ja paimennuksessa aina oppii uutta muita katselemalla. Kiva, kiva.

Nasta alotti ja oli taas hyvä. Sellanen kommentti tuli katsomostakin ;-) Vasen alkaa olemaan ihan sikamakee. Pysyy kaarella hyvin, liike on rauhallinen ja malttava, pään asento hyvin ja maahan käskyllä putoaa saman tien alas, ei liiraa sisälle. Tämä on oikeasti parantunut ihan älyttömästi, vaikka vasen on Nasulle ollut aina helpompi. Oikealle flänkkejä ja pullennuksia. Muutama ok saatiin tähän, mutta muuten ajatus on liika sisälle ja kaari pienenee. Talvitarhassa oltiin 4 lampaan kanssa. Matkat on pieniä, mutta kyllä tässä voi kaiken tarvittavan harjoitella. Flänkkien lisäksi muutama "hakukaari" tässä tilassa ja pieniä pätkiä poispäinajoa. Kyllä Nasu on ihana paimen!

Retkusta ei sitten sanota samaa. Ja jos ilme ja meininki jatkuu pidempään samana, niin taitaa paimennusharjoittelu jäädä Eepun osalta. Kehitystä ei tapahdu ja koira vaan humputtelee menemään. Nyt sentään pysyi nenä irti maasta (ja akan hermot siltäosin kasassa), mutta kyllä tämä on kaukana paimennuksesta. Jopa Källillä on enemmän silmää... Pelkän flänkit ja ok etäisyys ei riitä, pitäs päästä tekemään jo muitakin juttuja. Tehtiin serpentiinikuljetusta, koitettiin poispäinajoa hihnassa (mummo torilla?) ja tehtiin muutamia stoppeja tasapainoon ja siitä pieniä kuljetuksia.  Voihan se olla, että juoksukin osaltaa sotkee ajatusta. Nytkin Retku _kusi_ neljästi treenin aikana tarhaan. Herkkupäivät ja ajatus muualla? Vielä ei laiteta hanskoja naulaan, mutta kaukana se ei ole.