Parin viikon paimennustauon (työt häiritsee harrastuksia) jälkeen oltiin perjantaina alkuillasta Minnalla paimentamassa. Minna jätti talvitarhaan 10 lampaan katraan, 9 pikkupässiä ja yhden uuhen. Olivatpahan sitkeitä kulkijoita herkkiin uuhikatrasiin verrattuna. Nasu sai tosissaan tehdä töitä, että sai lampaat irti lampolan aidasta ja tehtiin kuljetuksia ja flänkkejä. Lähityöskentelyssä Nasta on saanut taas huimasti lisää itsevarmuutta, ei voi kuin ihailla sen eläinten lukutaitoa. Pässykät saivat turpaansa juuri oikea-aikaiset naksaukset, jos jumittivat ja kääntyivät koiraa vasten. Tosi röykeästi musta koira tunkee itsensä ahtaisiin paikkoihin, eikä väistä pätkääkään isottelijoille.

Flänkit vasemmalle edelleen ihanat ja väljät. Ja nyt saatiin myös oikealle kaksi superhyvää flänkkiä. Jätin koiran klo 6 ja siirryin itse kaarelle klo 4 tietämillä ja siitä flänkki tasapainoon minut kiertäen. Kun tästä sai koiran katseen pois lampaista, niin alkukaaresta jo näki, että pitää hyvän etäisyyden flänkissä. Vitsi Nasu on hyvä! Palkaksi pientä kuljetusta ja koira oli taas yhtä hymyä.

Välissä Minna vaihtoi lampaat kevyempään katraaseen, kun nuoret koirat ei meinannut saada pässyköitä mihinkään aidalta. Niimpä Retkulla oli neljän uuhen katras treenissä. Ei se nyt ihan penkin alle mennyt, mutta treenattavaa Retkulla kyllä riittää. Nenä pyrkii maahan tilanteissa, joissa ei Retkun mielestä tapahdu mitään mielenkiintoista, mutta kiellosta jatkaa kyllä sitten töitä. Serpentiinikuljetuksia ja flänkkejä. Etäissyys on kyllä hyvä ja tasapainon pitää, mutta eihän tuo mikään tyyliniekka ole. Jos me perusrata tälle humputtajalle joskus saadaan, niin silloin se on kyllä uransa huipulla... Pitää ottaa Retkulla tosi lyhyitä pätkiä, sillä tekee parhaat palat heti alussa ja sitten väsyessään löysäilee ihan turhaan. 

Tehtiin vain yksi sessio tänään molemmille, meni sen verran mukavasti ja tuli useampia toistoja pienen tauon jälkeen. Seuraavalla kerrallaa treenataan mahd. jo isommalla pellolla.