Oltiin illalla Minnan, Napin ja Åsan kanssa paimentamassa Maikkulassa. Siellä on noin 40 lammasta tänä kesänä kahdella eri laitumella. Uuhet rannassa ja pässit puoron varren laitumella. Heinikko oli varsinkin uuhilaitumella tosi pitkää, joten vaikea oli nähdä koiraa ja koiran lampaita.

Lampaat kulki hyvin, vaikka ovathan nämä aika rohkeita tyyppejä, kun eivät ole koiraan tottuneita. Vaatii "munaa" koiralta mennä vaan kohti ja haastaa tyypit, kun ne ajoittain kääntyy koiraa vasten ja tulee kohti. Nasu on kyllä hyvä tässä, se ei anna periksi eikä väistä. Uuhilaitumella hoksasin, että Nasu kulkee myös Minnan pillikäskyillä. Minnalla oli Åsa ja Nasta oli mulla vapaana siinä jaloissa. Keskityin niin Minnan treeniin, että en katsonut omaa koiraa ja yhtäkkiä lauman takaa heinikosta nousi myös Nasun pää... Se oli tehnyt huomaamattani hakukaaren lauman taakse Åsan kaveriksi ;-)

Saatiin lupa käydä toistekkin harjoittelemassa ja tarkoitus olisi tässä syksyn aikan myös vaihtaa katraiden laitumet päikseen ja tarkistaa samalla lampaiden kunto. Mennään Nastan kanssa avuksi mieluusti. Retkua en näille lampaille päästä, sen paimennusitsetunto ei riitä näille elukoille vielä tässä vaiheessa.