OKK:n kisat jatkuivat sunnuntaina. Nyt mukaan pääsivät myös muorit, kun meillä oli tarkoitus treffata Nastan pojan tytär Uni ja omistajansa Mari Varkaudesta. Pitihän mummo tuoda näytille, kun oli tämmöisiä harvinaisia "vieraita" paikalla. Käytiin sitten kakkosten loputtua (Unille nolla ja sija 2.) lenkki metsässä koirien kanssa ja kyllä sieltä yhteisiä piirteitä löytyi sukulaisista.

Kolmoset alkoi hyppyradalla. Rata oli haastava, mutta ei erityisen vaikea. Vauhti kasvoi ja valsseja sai taas vetäistä urakalla. Valssi 3-4 väliin ja sitten tiukan käskytyksen kanssa 5-6 väliin, ettei imassut kepeille. Keppien syöttö hienosti ja valssi keppien loppuun sitten vaan vetämällä ja työntämällä sisäkurvista 17-18 väliin asti, johon kauheana kilpajuoksuna valssit - sopivasti vauhdit pois muurille ja sitten työntämällä loppun. Ja nollalla maaliin. Eepu ON kone! Ihanneaika alittui -2,98 ja sija oli 3.

2108162.jpg
Maksi-3 hyppyrata J.Jämsä

Välissä käytiin taas metsässä lenkki ja Retku odotti autossa hetken takki päällä. Agilityrata näytti kimurantilta. Pikkukoirat sössi lähinnä putki-A hässäkässä ja se pitikin ottaa tarkasti. Akka meni muurin (nro. 2) oikealle puolelle selkä kohti koiraa ottamaan vastaan ja siitä peruutten valssilla koira putkeen. Ennen nelosta vähän haparointia, kun oli pitkä vienti ja akka valssas eteen 4-5 väliin. A:n alastuloon valssi ja sitten mersun merkki sisäkautta kierrättäen. Hyppy 11 löyty hyvin, vähän tvistin tapaista 12 hypylle ja lähetys A:lle. Rohkeesti vaan oikealta puolelta, pitkä putkenpää kiertäen ja hypyt + rengas helposti kepeille. Keppien loppuun reilu askel ja sivuvienti vasemmalle ja takaa leikkaus 18-19 väliin. Ja TAAS me tultiin nollalla maaliin. Neljännen kerran tämän viikonlopun aikana. Sen verran tuli varmisteltua ja valssattua, että ihanneaika ylittyi +0,65 sekkaa, mutta nolla mikä nolla.

2108164.jpg
Agility Maksi-3 J.Jämsä

Meillä on normaalisti ollut tuplanollakin tiukassa ja nyt niitä tuli sitten oikein kaksin verroin. Toisaalta treenissä on kulkenut jo pitkään niin hyvin, että ei tullut yllätyksenä tämä. Retkuhan osaa esteet vaikka unissaan, kunhan sen verran ohjaa, että kohdalle osuu. Pikkurouva on niin varma hypyissään, että kerää aina jalkansa puhtaasti yli ja kontakti ovat rennot ja varmat. Ei tarvii äskeerata eikä korottaa ääntä missään vaiheessa. Tänään ei edes tarvittu ylä-C:tä. Lähdössä pysyi nyt rauhallisena ja on muutenkin hyvin seesteisen oloinen. Eli rauhallisella menolla saa tämmöisiä tuloksia!

Nyt me pidetään loppuvuosi kisataukoa ja alkuvuodenkin kisakalenteria katotaan tarkkaan ja harkiten. SM-nollat on kasassa erinomaisen hyvissä ajoin ja karsintanollia puuttuu vain yksi. Kiitos Retku, olet kerrassaan hieno koira!