Todella kuningasidea buukata kaksi koiramenoa samalle päivälle. Aamulla kello soi kasilta ja päivä tuli istuttua kasvattajan peruskurssilla Raahessa. Ja illaksi sitten agikisat Kuivasjärvellä. Välissä kotona pieni tankkaus ja lepo. Eikä huvittanut yhtään lähtä. Kolmosilla vaihtu tuomari ilmoajan jälkeen ja kisan tuomaroi ensimmäistä kertaa vasta valmistunut J.Tienhaara. Ja tulostaso kertoo, että ei mennyt ihan nappiin... Mineissä ei yhtään nolla, medeissä yksi ja maksien voitto yli 7 s. yliajalla. Nopein aika makseissa oli +5 ja ristat :-( Eikä todellakaan ollut mikään virtaava rata, voihan sitä tokoa näinkin toteuttaa. IA 43 s.

Kävin hakemassa koiran kakkosputkesta nenästä vetämällä ulos ja koira vasemmalla työnsin 3 hypyn etupuolelle ensin hiukka tilaa ja sitten kääntö hypylle ja vastasella 4-putkeen. Perjättö ja keinulla vasemmalla puolella. Kutonen takaa hakien käskyllä. A:lle valssi vähän vasemmalle sivuun ja siitä lähetys kepeille. Lähdin leikkaamaan keppien vasemmalle puolelle liian nopeasti ja Retku käänsi kepeilla kurssin väärälle puolelle eli aloitusvirhe. Valssi keppien loppuun ja sisäpuolelta vetäen ja työnten S-mutkat. Puomille valssi alastuloon ja koira oikealla lähetys muurille takaakiertoon. Tuli niin pieni ja vauhditon kurvi, että palikat putos (koira ponnisti muurin päältä). Sitten oli ite ihan väärällä puolella ja yritin viedä 15-hypyn ohi koira oikealla ja sylikäännöksella, mutta Retku hyppäs 15 hypyn väärään suuntaan. Rataantutustumisessa olin kyllä ajatellut mennä koira vasemmalla. 17- hyppy meillä jäi tekemättä ja Retku irtos ilosesti loppusuoran kehujen saattelemana. Ihan jees menoa koiralta, vaikka akka oli kyllä täysin ilman motivaatiota radalla.

Oltiin aikataulusta jälessä ja kun hypärin rataantutustuminen ois ollut vasta klo 21.30 ja Retkun lähtönumero kolmanneksi viimeinen, niin mepä käytiin vaan jähyttelylenkki, kurkattiin hypärin rata ja lähettiin kotia. Ku ei huvita, niin mitäpä sitä turhaan kisoissa roikkuu. Epistä koiralle, jos ei viiti viedä kunnolla.

Tässä vielä kehän reunalta piirrettynä hypäri ala J.Tienhaara.