Retku kävi tänään Akuutissa ell Kaisa Wickströmin silmätutkimuksessa. Ensin tehtiin gonioskopia eli tutkittiin silmät glaukooman varalta. Tämä oli varsin mielenkiintoinen ja useita minuutteja kestävä tutkimus. Silmän pintaan laitettiin puudutustippa ja sitten silmämunaan kiinnitettiin vedellä täytetty lasikupla. Ruiskun ja ohuen letkun kautta kuplaan lisättiin nestettä niin, että se oli tiiviisti kiinni silmän pinnassa. Ja sitten eläinlääkäri itseään ja koiran päätä kiertäen katseli silmän 360 astetta eli joka suunnalta pimeässä huoneessa valon kanssa. Retku istui nätisti pöydällä ja suhtautui sentin päässä kuonosta tiirailevaan eläinlääkäriin varsin maltillisesti. Ei varonut, ei pussannut, eikä stressannut. Varsinainen peruskallio tämä mimmi.

Sitten normaalit laajentavat tipat silmään, 10 min odotus ja perinteinen peilaus muiden silmäsairauksien osalta. Ja tuloksena kaikilta osiltaan silmäterve tyttö. Eli nyt on puhtaat paperit valmiina jalostusta varten seuraavaksi 24 kuukaudeksi.

Sulhon kanssa "ensitreffit" lauantaina. Lähinnä tässä on tarkoitus, että akka ihastuu sulhoon. Retku ei pojasta tässä vaiheessa varmasti kauheasti ilahdu :-)