Tiistaina agitreenit ja me oltiin pidetty taukoa reilut 2 viikkoa KASsin kisoista asti. Turussahan kävi niin, että kakkosradan jälkeen tuomari kävi puhuttamassa mua ja sanoi, että Retku ei hyppää kunnolla. Omasta mielestä eka rata meni siellä ihan normisti, mutta toisella radalla tuli pari sellaista liioiteltu hyppyä. Ja samoin kolmannella. Rimojahan se ei ottanut alas ainuttakaan, mutta hyppäsi liiotellun korkeita hissihyppyjä. Retku kuitenkin liikkui ihan normaalisti, eikä aristanut mistään ja oli oma hyväntuulinen itsensä. KASsin kisoissa juostiin vain yksi startti ja siellä ei ollut mitään erikoista hypyissä (maneesi, hiekkapohja). Jotenkin itsellä oli ajatus, että hassu hyppy johtui Turussa hallin alustasta. Kun samanlainen ilmiö oli viime kesänä MM-karsinnoissa tekonurmialustalla. Turussahan on kumirouheella täytetty keinonurmi, meidän omassa hallissa hiekkatekonurmi.

No pidettiin taukoa ja seurattiin koiran vointia. Ei hyppyjä, mutta ihan normi liikunnat. Osteopaatilla käytiin ja selästä löytyi vain ihan pieni jumi oikealta puolelta lavan takaa ja se aukesi helposti. Piipposen mukaan se ei kyllä hyppyyn vaikuta ja sano, että menoksi vaan koira on ihan kunnossa. Ollaan nyt kuitenkin vielä varattu Vakkurin Kaisalta fysioterapia, että akka saa varmuuden, että kaikki on kunnossa.

No tänään sitten vähän valmiiksi sellaisella varovaisella asenteella, että katotaan miten Retku kulkee. Pyysin Annikaan kattomaan erityisen tarkkaa, että miltä hypyt näyttää. Hän kun kouluttajana on nähnyt meidät niin monta monituista kertaa, että tietää kyllä millainen on Retkun normihyppy. Sehän ei ole sellainen perinteinen bc-hyppy: pitkä ja laaka, vaan Retkun hyppytyyli on paljon korkeampi kaari, ponnistus lähempänä ja se pitää takajalkoja hypyssä rungon alla. Annikan mukaan Retku hyppäsi ihan normaalisti. Niimpä tehtiin alla olevat treenit.

1239172870_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eka kuvio 1-15 ja sitten tähdellä merkityt *1-*15. Molemmat radat Retku suoritti puhtaasti hyvällä rytmillä. Kepit nro. 15 aloitti hienosti vain pienellä työnnölllä sisäkaarteesta. Osa joutu tässä leikkaamaan tai valssaammaan 13-14 väliin, että sai koiran taipumaan kepeille. Tähtiradan takaakierrot vein sylikäännöksellä taakse (pääsin ohittamaan koiran kepeillä ja A:lla) ja molemmat keppiviennit sisäkaarteesta käänteän ja käskyttäen. *9 hypyn jälkeen Retku kävi kyljellään (liukastu) ja sen jälkeen teki hassun hypyn esteelle *10, mutta muuten kaikki hypyt oli ihan normaaleja.

Jotenkin tässä ite yrittää analysoida koiraa ja epäilen, että alustan liukkaus tai pito tekee Retkun hypyistä erikoiset. Vaikka näenäisesti se ei sudi, niin sillä voi itsellään olla tuntemus, että ponnistus ja/tai alastulo ei ole pitävällä alustalla. Se on luonnostaan varovainen hyppääjä, joten se käy tälläisella alustalla vielä enemmän varomaan rimoja ja ylihyppää. Katsotaan nyt mitä Kaisa koirasta sanoo ja treenataan ja kisataan ihan normaalisti. Karsinnat heinäkuussa on vasta harkinnassa, vaikka tulokset onkin kasassa. Mitä sitä koiraa turhaan sinne vieldä kisaamaan, jos alusta ei ole sille sopiva.

PS. Vähän tokoa agitreenien lomassa. Tokohyppy meni kyllä ihan plörinäksi, kun koira oli niin intopiukeena ja kierroksilla. Hyppäähän se hienosti, mutta rupes huuta ku hinaja, kuin ois ollut agiradalla... Ja lelu veti repun luona niin kovasti puoleensa, että esteen takana pysähtyminen oli mitä sattuu. Pitää tehdä tätä jatkossa vähän rauhallisemmassa mielentilassa.

Lisäksi loppuun otettiin luoksepäästävyys kolmen eri "tuomarin" toimesta. Kahta ensimmäistä meni vastaan ja oli seisomassa hampaiden katsomisen ajan, viimeisen tuomarin kohdalla malttoi sitten jo istua paikoillaan. Annoin käskyn "hampaat" (sama kuin näytelmissä), kun tulivat katsomaan koiraa. Ei ongelmia tässä.