Komea sunnuntaipäivä ja me lähdettiin pitkälle lenkille koko lössi. Metsässä mentiin irti tavalliseen tapaan ja koirat nuuskuttelivat omiansa. Nasta ja Retku edellä ja Källi perässä köpötellen. Huomasin lumella verta ja ajattelin, että jonkun koiruudella on juoksu. Mutta sitten verta alkoi näkymään enemmän ja selviä verisiä tassunjälkiä. Ja kun kutsuin Nasun luokse, niin sehän se vuoti. Molemmat etujalat ihan veressä ja vasemmasta etutassusta törötti kannuskynsi sivulle vääntyneenä. Olin kapealla polulla keskellä metsää, joten jatkoin tielle asti. Nastaa ei tuntunut verenvuoto vaivaavan ja se jatkoi matkaansa entiseen tapaan. Pysähdyin sitten tielle ja kellautin muorin kyljelleen. Kynnenpala oli tippunut hankeen itsekseen ja kynsiydin näkyi olevan siisti ja puhdas. Kätevänä tyttönä tein siteen jalkaan kakkapussista ja puhtaasta nenäliinasta ja matka jatkui.

Kotona sitten suihkuteltiin jalat ja tutkin jalan tarkemmin. Side vaan ranteen ympärille ja annetaan parannella rauhassa. Onneksi vielä ei oo pahimmat rapakelit, niin pysyy siden kuivana ja puhtaana.

Mihin lie kynsi tarttui? Se ei ollut yhtään pitkä, sillä kynnet oli leikattu juuri lauantaina. Mutta onneksi oli kannus, se on helpompi parannella, kun ei yllä maahan. Nasun kynnet on kyllä aina olleet niin kovat ja kuivat, että napsahtavat poikki tuon tuostakin. Aina menee kynsi tai pari talvessa. Mutta yleensä ilman verenvuodatusta. Ihmeen hyvin akan pää kestää koirien veriset hoidot. Nuppi pimeni kyllä lauantaina, kun veteli leipäveitsellä omaan sormeen...

Illalla käytiin sitten nuuskuttamassa pennun tuoksuja ja testaamassa naskalihampaita Allin luona. Pitiähän ne auspai Kitkan pennut katsastaa, kun on itse Kitkakin katsastettu silloin melkeen 7 vuotta sitten pentuna. Ja muoritkin pääsi sosiaalistamistantoiksi sisälle pentuja katsomaan. Kiltisti olivat. Pentujen mielestä vaan mahtottoman tylsiä, kun eivät alkaneet leikkimään. Blondi-pentu varsinkin yritti Pumpulia kovasti saada innostumaan.

1239047411_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ainut poika tässä esittelyssä.

Merle-tyttönen siellä ois vielä vapaana. Käykääpä kurkkaa, jos kiinnostaa: http://www.namikiss.net/