Retkun kanssa tokoiltiin tänään Nuuskujen tokossa Knuutilankankaan urheilukentällä. Tuomarina Olavi Pajala.

Luoksepäästävyys 10
Oikein hyvä ja rauhallinen vire tässä, tuomari silitteli pitkään ja puhutti koiraa. Nousi paikallaan seisomaan, kun tuomari poistui. Retku on tässä jutussa kyllä perusvakava, ei heilu häntä, eikä mielistele vieraalle, mutta on erinomaisen luoksepäästävä.

Paikalla makaaminen 10
Oltiin paikalla nro. 4 kuuden koiran ryhmässä. Hyvin kuulolla ja rauhallinen alusta asti, varmasti maahan ekalla käskyllä, jätti toisen etutassun taitokselle alle. Makas rauhassa pää ylhäällä koko ajan. Ei käännellyt päätä eikä vaihtanut asentoa milliäkään. Ei välittänyt äänihäiriöistä (isoääninen moottoripyörä, autoja). Aika tuntui tosi lyheltä, kun koira makas niin rauhassa. Hyvä perusasento käskystä.

Seuraaminen kytkettynä 9
Oikein hyvä seuraaminen, nopeat perusasennot (4 kpl). Vähän väljyttä sivusuunnassa, paikka muuten hyvä.

Seuraaminen taluttimetta 8
Selvästi ennakoi jättäviä liikkeitä. Kaksi lisäkäskyä liikkeelle lähtöjen jälkeen, meinas vähän jätättää. Perusasennot hyvät. Juoksussa vähän väljä sivusuunnassa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Taas pientä himmailua liikkeelle lähdössä. Tosi hyvä maahan (ponnekas käsky). Hyvä perusasento loppuun ilman ylimääräisiä jumppia.

Luoksetulo 9
Hyvä, reipas laukka koko matkan. Jäi sivusuunnassa vähän kauas perusasentoon.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 7½
Tarvi kaksi käskyä liikkeelle lähdössä. Eli pistemenetykset valmistelevasta osuudesta. Tuomarin mielestä aavistuksen hiipivä seisominen. Hyvä perusasento.

Estehyppy 8
Retkuksi erinomainen hyppy. käänty seisomisessa nenä estettä kohti. Akka jopa muisti kiertää vasemman kautta. Ennakoi perusasennon ja täpytti vähän paikoillaan seisoessaan.

Kokonaisvaikutus 9
Koira tekee hyvin ja innokkaasti. Liikkeelle lähdöistä tuomari totesi, että akka sais vähän paremmin valmistaa koiran siihen, kiirettä ei ole.

Yhteensä 175 pistettä, ALO1, sija 3/6. -> kilpailuoikeus AVO.

Itse olen tosi tyytyväinen Retkun tekemiseen. Se oli rauhallinen, kuulolla ja keskittynyt. Paikkamakuu oli ihan super (kiitos agiryhmän kaverit häiriötreenistä). Ei ääntänyt liikkeiden aikana kertaakaan, pienet ilolaulut tuli paikkamakuun jälkeen kehuessa. Seuraamisen aloituksissa näkyi selvästi se, että niihin on puututtu ja haettu oikeaa paikkaa. Koira on hivenen epävarma ja vähän himmailee. Kun pari kolme askelta on seurattu, niin meno paranee. Paikka on nyt kuitenkin parempi, ei edistä enää :-)

Seuraavat pari viikkoa treenaillaan BH-koetta varten. Liikkeestä istuminen otetaan uutena, ei pitäs olla ongelma, sillä tämä on se liike, jota Retku yleensä ekkana tarjoaa (kummallinen bc). Henkilöryhmään pitää saada muutama treeni ja pitkä paikkamakuu pitää koittaa häiriön kanssa ja selin koiraan.