Retku ontui vielä torstaina aamulla vähän. Liikkeessä nähtävissä vain pieni ontuma, mutta seistessään selvästi keventää vasenta etusta. On ollut nyt levossa ja ihan remmilenkillä pari päivää. Perjantaina ei enää näkynyt ontumista. Mennään viikonloppu vielä rauhassa.

Sitten vähän muorien kuulumisia. Nasun suu on parantunut hienosti ja rouva on ihan elämänsä kunnossa. Pukkaa uutta mustaa ja kiiltävää turkkia ja on oikein reipas. Kalenteriin on varattu Minnalle usemapi paimennustreeni Tyrnävälle. Katotaan, miten muori jaksaa isolla pellolla ja miten palautuu treeneistä. Ja suunnitellaan jatkoa sitten tämän perusteella.

Källi on vanhentunut kovasti. Alkumatka lenkeistä alkaa olla jo melkoista taapertelua. Ekan 10 min. tulee tosi lepposasti köpsötellen perässä, mutta sitten irti päästyään liikkuu kyllä reippaasti ja jopa laukalla osan matkaa.  Ollaan kuitenkin käyty päivittäin yksi pidempi, vajaan tunnin lenkki. Lämpiminä päivinä on selvästi vaisumpia, sadepäivinä ja viileällä kelillä kulkee reippaammin. Kotona enimmäkseen nukkuu ja välillä niin sikeästi, että pitää pillillä herättääkin. Siihen ei kärsi koskea nukkuessa, sillä herätessään silityksiin se yleensä säikähtää.

Retkusta on löytynyt ensimmäiset harmaat karvat! Sillä on vasemmassa silmässä yksi harmaa ripsi ja oikea suupieli (mihin punainen väri yltää huuleen asti) on saanut pari harmaata karvaa kans. Rankka elämä, kun alle 5 v. ja harmaantuu...