Tornion reissu jatkui aamulla joukkue-SM kisalla. Retku oli OKK:n ykköskoira eli meidän vuoro oli jo heti aamusta klo 10.30. Andersin rata oli jälleen kerran erinomaisen mukava ja virtaava. Tarkkana piti olla, mutta ei mitään tekokikkailuja eikä vaaranpaikkoja koiralle.

Nyt hoksasin juoksunarttujen lämmittelyesteet katsomon yläpuolella sepelillä ja tein verkan siellä. Lenkki puistossa alle, muutamia hyppyjä ja sitten vähän lypsykumin heittoa. Retku oli reippaan ja innokkaan oloinen, mutta samalla keskittynyt ja rento. Ratapiirros täällä. Huomasin jo rataantutustumisessa meneväni erireittejä kuin muut, mutta mitäpä siitä. Me mennään, niinkuin meille sopii :-)

Kakkosen oikealle puolelta lähtö eli melkein lentävä lähtö ja siitä tiukka käskytys ja kääntö putkelle. Vedätystä rohkeasti pituudelle ja sen taakse valssi ja yli 5-hypystä rinnalla edeten ja taas valssilla peruutten keinulle eli pääsin keinun oikealle puolelle. Vähän vekkiä vasemmalle tilaa hakien muurille (jossa on tosi pulleat ja helposti tippuvat palikat) ja rinnalla isoa juoksua 8-hypyn taakse, jonne valssi ja työntö putkelle. Otin vastaan Retkun putkesta 10-hypyn oikella puolella ja lähetys sieltä kepeille. Puhtaasti mentiin. 12-hypylle veto ja leikkaus takana. Huomasin jo ponnistuksesta, että koira lähti hyppyyn tosi kaukaa. Ja kun leikkasin takaa, niin Retku vielä kääntyi hypyn päällä ja siten lyhensi hyppykaarta entisestään eli rima alas 12-hypyllä. Jos jossitella sais, niin juoksemalla oikealta puolelta hyppyä oisin ehkä voinut pelastaa tilanteen, mutta ei ihan askeleessa tule selkäytimestä nämä ohjausmuutokset sentään... Sisäkaarteesta vieden 13-hyppy, 14-rengas ja A:lle vasemmalla puolella. Hyvä, nopsa kontakti. Ehdin edelle loistavasti ja siitä vaan ohjaus 16-hypylle ja pieni saatto putkelle. Puomin löysi hyvin käskytyksellä ja oikealta puolelta loppusuora. Oikein nätti ja maltti kontakti. Eli vitosella maaliin. Aika 38,59 s. (ia 47).

Jähyttely ja palkkaleikit Retkulle ja sitten se pääsi Åken kaveriksi telttakatokseen lepäilemään. Eli leiri pystyyn ja unta palloon omassa mökissä. Ja akka sai seurata kisoja katsomosta ihan rauhassa. Mineissä oli tiukka jännitysnäytelmä ja meidän treenikamut OKK:sta tekivät hienoja ratoja ja sijoittuivat pronssille. Taitaa olla tiistaina kakkua treeneissä tarjolla?

OKK:n toinen koirakko oli Annika & belpat Fiia, joille 10 vp. (Fiia tippui keinulta sivuun ja toinen virhe on täysi mysteeri, ei tiedetä, mitä se tuli?). Kolmantena radalle lähti Reetta & auskel Åke, joille rima alas 8-hypyllä ja puomilta nousukontakti. Viimeisenä Kati & belpag Tirri sai lähtä ilman paineita, kun kaikki kolme oli saanut tuloksen. Kontaktit paukkuivat Tirrillä A:lla ja puomin nousulla eli myös heille 10 vp. Yhteistuloksella 25 vp. OKK oli makseissa sijalla 19/38.

Maksien kisan jälkeen lähdettiin pois kisapaikalta. Uhkapeliä Ärrällä huomisen voittajasta (maksien yksilökisa on voittajavedossa), shoppailua Ikeassa (en ostanut mitään!) ja Ikanossa, ruokakaupasta evästä huomiselle ja auton & akan tankkaus. Sitten hotellille levähtämään.

Retku on ollut niin kiltti tyttö, että se on saanut vaikka mitä ihanuuksia jo. Uuden pannan Hapiksen kaupasta, Berran motivointitaluttimen (paksu ja venyvä - mukava kiskoa), vaaleanpunaisen helletakin ja kumisen röhköpossun. Muoreille on 30 possunkorvaa tuliaisena ja akka hankki täydennystä Kivi-tuikkujen värikokoelmaan Iittalan tehtaanmyymälästä.

Illalla käydään vielä Eepun kanssa jaloittelemassa ja sitten unta palloon ja valmistautumaan huomiselle. Meidän kisa alkaa klo 10.30 ja Retku starttaa 20 paikkeilla (24?).