Viime päivinä pentulassa on otettu kehitysaskelia suurin saappain. Pennut on nousseet jaloilleen ja vaikka vielä mennään lepposta kävelyvauhtia, niin eipä aikaakaan kun kohta ne jo juoksee. Myös suu on saanut uuden tehtävän syömisen lisäksi. Se on nassutus. Suu käy ja kieli lippasee ja kaikkea pitää maistaa. Kaverin korvaa, tassuja ja häntää. Akan sukkia ja nenää. Villapaidan hihaa. Kerrassaan suloinen nassutus kuuluu. Ja ruuan jälkeen maiskutellaan, venytellään ja köllitään mahat pullollaan.

Eilen oli jo ensimmäisilla illalla silmät pikkuisen sirrillään, tänään pieni pilkistys käy jo kaikille. Joulun aikana saadaan käyttöön siis näkemisen ihme, kun pentujen silmät avautuvat.  Muutenkin aistit on jo valppaina, vaikka kuulo ei vielä toimikkaan. Retkun saapuminen pentulaan saa aikaa kauhean säpinän. Ihan hirmu höyryllä käydään maitokauppaan ja kilvoitellaan parhaista tisseistä.

Kasvu on nyt vähän tasoittunut ja painot nousevat noin 30 g/vrk. Muutama pentusista on ollut ripulilla, tulee sellaista sinappikakkaa, jossa rakeina sulamatonta maitoa. Eli ylitarjontaa ruuasta on vieläkin. Tai toinen mahdollisuus on, että Retkun antibiottikuuri vähän ärsyttää myös pentujen masuja. Kuuri onneksi loppuu tänään ja Retkun vuotokin on vähentynyt ihan olemattomiin. Ja mitään haisuja perästä ei enää tule eli lääke on purrut kohtutulehdukseen erinomaisesti.

Me vietetään joulu enimmäkseen tässä kotosalla. Pentujen ruokailuväli on jo 2-3 tuntia, joten käydään iltapäivällä isojen koirien kanssa vanhempien luona jouluruualla ja pentuset jää kotiin nukkumaan.

Retkulle tuttuja kavereita on jo pentuja käynyt kattomassa ja oikein mukavasti Retku vieraisiin suhtautuu. Esittelee pentujaan suurella ylpeydellä ja kerjää rapsutuksia. Ja Källi 14v. kaivaa lelukopasta aina romut esille ja pitää oman shownsa vieraille. Höppänän vanhan on tosi pirteenä taas. Uuden vuoden jälkeen otetaan sitten vastaan jo uusiakin tuttavuuksia, joten tervetuloa pentukylään. Siinä vaiheessa kelpaa sitten myös sanomalehdet tuomisiksi. Laajennellaan pentulaa varmaan jo ensi viikolla.

Nyt ulos lumimetsään lenkille, sitten saunaan ja syömään. Joulurauhaa kaikille!

Kiitos kaikille lukuisista joulukorteista. Meiltä joulutervehdyksiä lähti vain kourallinen ja loput korttirahat meni lahjoituksena Suomen luonnonsuojeluliitolle.