Pennut on ihanassa palleroiässä. Ne saa paljon jo sylityksiä ja silityksiä päivittäin ja osaavat jo rentoutua ja nauttia kosketuksesta. Takajalka osaa jo vispata, kun sopivasta kohdasta masun alta rapsuttaa. Ja muita ison koiran tärkeitä taitoja on haukottelu, venyttely ja selän kautta ympäri kölliminen. Jaloileen ne pyrkii kans jo, vaikka ikää on vasta 6 päivää. Ihan heittämällä etenevät jo laatikon päästä päähän. Maitokaupan luo on tavoite suunnistaa :-)

Retku on löysännyt superäipän pipoaan ja lakannut nipottamasta. Enää se ei rynnistä joka vinkaisun perässä pentulaan ja viihtyy jo pitkiä pätkiä pentulan ulkopuolella. Hyvä näin, nimittäin painot pennuilla nousevat jo nyt 50-60 g/vrk, joten maitobaarin onnentuntien ei tarvitse kestää ihan 24 h/vrk. Ruokailujen välillä pennut nukkuvat useamman tunnin pätkiä jo ja näkevät unia. Tassut vipattaa ja ääntä lähtee. Vinkumisen lisäksi repertuaarista löytyy murina (sellainen ompelukone-hurina) ja haukkuakin jo harjoitellaan.

Nasta ja Källi ovat varovasti jo käyneet lootan reunalla pentuja ihastelemassa. Akka on visusti vahtina, omatoimisesti pentulaan ei ole asiaa. Källi osaa kattoa tosi nätisti ja vaivihkaa, sen läsnäolo ei Retkua kauheasti ahista. Mutta Nasun tuijotus ja huulten lipominen (muori raukka haluais niin kovasti pestä pentuja) Retkun pinnaa kyllä vähän kiristää, joten Nasta pysyy vielä jonkun aikaa poissa makkarista. Muuten Retku ei ärhentele eikä isottele yhtään, ruokailut ja lenkit sujuu sulassa sovussa.

Tänään käytiin ekaa kertaa synnytyksen jälkeen pitkä lenkki metsässä. Pakkasta oli -6 ja Retkulla oli mahaläpällinen takki päällä. Ilma oli jopa keväinen, aurinko paistoi, linnut laulo ja oli ihan tyyni keli.

Huomenna tulee eka viikko pennuilla täyteen, joten luvassa uudet yksilökuvat ja ohjelmassa on myös ensimmäinen kynsien (144 kpl) leikkaus.