Lauantaina klo 8.30 keula kohti etelää. Nasu vietiin aamulla vanhempien luo, josta se matkasi Ylläkselle lomalle ja reissuun lähtivät Retku ja Hirmu. Saimme matkaseuraksi "tuhkapakolaisen" eli Saviojan Annen, joka oli jäänyt lentomottiin koulutusreissulla Kuusamoon. Mukava oli ajella kesäkelissä ja koira-asioista höpötellen. Kolmen aikaan oltiin jo Riihimäellä ja kävin kirjautumassa hotelliin ennen kisapaikalle menoa.

Eka startti oli klo 16.30 ja tuomarina oli Johanna Nyberg. Agirata oli alkukoukeroiden jälkeen oikein mukavan virtaava, kaikki kontatit radalla. Retku oli hyvin kuulolla ja saatiin alku onnistumaan erinomaisesti. Loppuradan takakaarteissa tuli kuitenkin akan hätäisestä eteenvalssauksesta johtuen yksi rima alas. Vitosella maaliin ja oikein hyvä rata.

Keli vaihtui iltaa kohden tuuliseksi ja sitten rupesi satamaan. Taivaalta tuli vettä ja räntää, kivan kurasia koiria autossa. Hyppyrata oli koukeroisempi, mutta kuitenkin tehtävissä. Alun kuvion sain vietyä hyppyjen takaa sivusta ohjaten, mutta muurilla ennen keppejä valssasin taas koiran eteen ja muurista tuli palikka alas. Keppien jälkeen takakulmassa oleva hyppyneliö sössittiin sitten multihylkyyn. Aika monta erilaista väärä vaihtoehtoa osattiin, mutta ei sitä oikeata :)

Illan viimeinen startti kahdeksan jälkeen. Kylmä oli ja märkää. Onneksi Retkulle oli kaksi takkia mukana, niin sai autoon kuivaan päälle. Välillä pidin autoa tyhjäkäynnillä, että sain koirat lämpimään. Asteita oli +2. Agirata oli kivan virtaava ja vauhdikas. Alun suoralla hyppy, pituus ja puomi, josta 180 astetta takaspäin hyppykiemuralle, jossa hyvin pitkät estevälit.  Takakulmassa kolmoissarja ja sitten kauheata luukutusta kurvaillen maaliin. Eepu teki hyvän nollan parilla pitkähköllä kaarteella ja yhdellä ylä-C:n pelastuksella loppukurveissa. Mutta nolla mikä nolla, sijoitus yli 70 koiran luokassa 7.

Eväspussin kanssa hotellille lepäämään. Koirat oli kuraisia ja väsyneitä. Akka taas nukkui koiran unta puoli 3 asti kuunnellen alakerran pubin jumputusta ja kännijorinoita. Huoh. Hirmu oli mahottoman reipas ekassa yökylässä. Kulki varmasti kierreportaat ja asettui aloilleen hotellissa pienen tutkimusretkeilyn jälkeen. Ja tarpeet tuli ulos lähipuistoon remmissä. Rollaattoria se vähän ihmetteli, mutta muuten liikkui kuin maailmannainen.

Sunnuntaina aamupalan ja pienten aamutorkkujen jälkeen keula kohti Mikkeliä. Keli oli karmea, tuuli puuskittaisesti ja satoi vettä ja räntää. Ajatus ulkokisoista puistatti, mutta onneksi Mikkelissä maksien alkaessa alkoi paistaa aurinko ja kenttä kuivui mukavasti. Tuuli oli kova ja esteille laitettiin lisäpainoja, jotta tuuli ei kaatanut niitä.

Tuomarina oli Sami Topra, joka on meille uusi tuttavuus. Oikein mukavia oli radat, virtaavia, mutta vaativat koiran hallintaa. Ekalla radalla Retku varasti lähdössä tosi törkeästi ja sen johdosta otti rimat alas 1 ja 3 hypyltä (kakkonen oli rengas, joten sitä ei saatu alas ;-). Tämän jälkeen testattiin sitten vähän erilaisia ohjauksia riskillä ja tehtiin loppurata puhtaasti. Akka kurvas mm. persjätön mersunmerkkikuvion loppuun ja siitä sai hyvän linjan puomille, jonka vieressä 20 cm päässä oli putken suu.

Toinen rata oli hypäri ja nyt otettiin lähtöharjottelua jo verkkahypyillä, sillä pakko oli päästä alussa kolmoselle, jotta kuvio onnistui. Tämä alku menikin loistavasti ja akka jopa ehti ottamaan vastaan pujottelun taakse. Siitä ilahtuneena tulikin sitten turhan löysä ohjaus keppien loppuun ja Eepu hyppäsi hypyn väärästä suunnasta. Eli hylky. Ja pari lisähylkyä vielä takakurveissa. Huh, olipa vauhtia!

Viimeinen startti oli kuuden jälkeen agiradalle. Tosi mukava rata ja taas piti pysyä lähdössä. Puoleen väliin asti mentiin hallitusti nollaa, mutta sitten kepeillä levis koko pakka. Retku jätti kepit kesken ja ampas eteenpäin. Uus yritys ja sama homma, mutta ehti vielä koskemaan väärään putkeen. Ihan pois lapasesta koko koira. Ja ensimmäistä kertaa elämässään akka otti Retkun sivulle, kiitti ja kumarsi tuomarille ja poistui kehästä kesken radan koiraa seurauttaen. Pikkurouva oli aivan kuin laitumelle irti laskettu varsa! Kuusi kisaa viikonloppuna, lämmittely- ja jähyttelylenkit ja silti virtaa ihan liikaa. Kauden ekat ulkokisat on aina täynnä yllätyksiä.

Kahdeksan jälkeen päästiin kotimatkalle ja kahdella stopilla ajettiin kotiin asti. 1200 km kahdessa vuorokaudessa + kuusi kisaa. Huh, huh!