Oulussa saatiin tänään ensilumi. Jo sunnuntaina ja eilen vihmoi räntää, tänään oli aamulla maa valkeana ja pakkasta -3 astetta. Meillä oli tarkoitus kisata Virpiniemessä KASsin kisoissa sunnuntaina, mutta keli ja olosuhteet olivat niin karmeat (+2, räntä/vesisade, kaamea myrskytuuli mereltä, liukas tekonurmialusta ja rimat 65 cm), että me jätettiin suosiolla kisat väliin. Ollaan kuitenkin kuntoutettu Retku just hyvästi ja hartaasti, ei tahdo rikkoa sitä samantein. Ensi la:na kisataan Kajaanissa hallissa.

1286913898_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Hirmu pikkumetsässä

Hirmu aloitti vihdoin ekan juoksun lauantaina. Ikää on muutama päivä vajaa 10 kk. Tepa-siskolla on juoksu ollut jo yli kuukausi sitten ja Kiukku aloitti vähän Hirmua aiemmin. Meillä alkaa nyt ohjatut agitreenit samantien tauolla. Mennään marraskuussa vasta hallille ekan kerran.

Muuten ollaan treenattu vähän ja liikuttu paljon. Pitkä lenkki päivittäin vapaana metässä, tallireissut siihen päälle ja muutamia jälkiä ollaan ajettu ja Retku tehnyt tokoa. Jäljellä Hirmu vaikuttaa tosi lahjakkaalta. Se kulkee luonnostaan hyvin matalana, nenä maassa ja rauhallisesti edeten. Pikasen se vaikeammassa maastossa ottaa akasta häiriötä eli liinan sotkeutuminen tai rapsahtavien oksien päälle tallaaminen saa sen nostamaan nenän maasta, mutta hyvin se jatkaa sitten omatoimisesti. Namia olen pitänyt tosi harvassa, nyt viikonloppuna tehtiin noin 150 m metsäjälki, jossa oli noin 10 makupalaa yhteensä matkalla. Annoin vanheta jäljen tunnin verran. Keppejä ei olla otettu vielä lainkaan.

Retkun jäljet on ollut ihan mielenvirkistyksiä. Se toimii kyllä olemattomalla treenillä mahottoman hyvin. Ehkä me sitten vielä joskus agieläkkeellä ruvetaan PK-harrastajiksi...

Loppuvuodelle on kalenterissa muutama näytelmäreissu. Jyväskylän KV näyttelyssä esiintyy Hirmuliskojen _hyvin_ nuorekas kasvattajaryhmä ensimmäistä kertaa. Willan kakarat täyttää päivää aikaisemmin junnuluokkana vaadittavan 9 kk ja Hirmun sisarukset on 11 kk. Messariin lähtään turistimeingillä, mutta omat koirat mukana. Eipä ole tullutkaan käytyä siellä pitkään aikaan.