Tiistai ja treeni-ilta. Lunta tuprutti ja pakkasta oli vain viisi astetta. Ja hallissa tuli tällä kertaa lämmin. Allin treenikuviossa oli A ja puomi, rengas, putkia ja hyppyjä. Omatoimitreenissä toisessa päässä tehtiin hyppyä ja putkea sekä pöytää. Tämän Hirmu oppi ihan hetkessä. Naksu ja nami ja pöytä oli neidin mielestä hallin paras paikka.

Ratatreenissä rengas-putki aloitus meni helposti. Hyppykuviossa Hirmu kääntyi hyvin ja seurasi mukavasti liiketta. A:lle targetti maahan ja naksulla merkki oikeasta paikasta. Ekaa kertaa nyt jatkettiin kontaktilta rataa. Hyppy, suora putki ja 90 asteen käännös puomille, jossa palkka ja lopetus. Helppoa ja hauskaa.

Toisena treeninä tehtiin samaa kuviota toiseen suuntaan eli vastapäivään. Vaikeampi puoli Hirmulle ja jo lähdössä jääminen tuotti vaikeuksia. Ei ois akka saanut vaihtaa koiran vasemalle puolelle. Tais mennä herne nenään jo tässä. Meni sitten vähän kässäri päällä kuviot ja lopussa kun piti mennä puomin alla olevaan putkeen, niin karautti puomille akan jaloista. Tästä vähän neuvoteltiin ja sitten ei suostunut menemään putkeen enää ollenkaan. Puomi ON ihana, jos sinne ei pääse, niin en sitten mene mihinkään. Pientä tsemppausta ja vauhdinottoa hyppyjen kautta ja saatiin koira putkeen. Alli oli palkkaamassa lopussa ja sitten leikittiin vielä rukkasellakin. Kyllä tämä tästä. Oli vähän turhan vaikea treeni vielä meille. Ei kestä Hirmun itsetunto vielä epäonnistumista, hinkkaamista ja palaamista samoihin kuvioihin uudelleen. Pitää tehdä paljon helppoa ja simppeliä, että saa varmuutta.

Ja siitä viime kerran keinuhässäkästä ei jäänyt mitään muistoja. Puomi meni vanhaan malliin kuin vettä valaen eikä toisen puolen keinupauke vaikuttanut mitenkään. Reipasta.