Pakko nauraa, vaikka naama halavaantus. Olipa meillä mukavaa. Käytiin Retkun kanssa hauskuttamassa tuomaria ja yleisöä OSN:n tokokokeessa Knuutilankankaan kentällä. Ja tänään se meidän vire meni täysin överksi. Ei siis kannata jättää lenkkiä väliin (vaikka kuinka sataisi kaatamalla koko päivän) eikä kannata tehdä viimehetken "rauhoittelua" lypsykumin ja noutokapulan kanssa lähimetsikössä riekkuen... Tuomarina Pipa Pärssinen.

Paikallaolo 5 (meni maahan ekalla käskyllä JEE, oli noussut istumaan huolestuneen näköisenä autolle pälyillen noin 2 min kohdalla, meni sitten vielä maahan, kun akka tuli piilosta)
Seuraaminen 7½ (napakka ja topakka, kontakti erinomainen JEE, poikitti ja edisti).
Liikkeestä maahanmeno 0 (hyvä valmisteleva seuruu, oli meinannut mennä maahan, mutta jäikin istumaan!!!)
Luoksetulo 7½ (molemmat pätkät ravaten, mutta jäi käskystä seisomaan JEE)
Liikkeestä seisominen 0 (hyvä valmisteleva seuruu, jäi seisomaan, mutta pyörähti paikoillaan akan kietäessä taakse)
Nouto 0 (kävi ihan hirmukierroksilla jo, kun liikkeenohjaaja toi kapulan. Täysiä kapulalle ja megalaukkaa takas, akasta ohi ja kapulan kanssa katsomoon. Pudotti sitten akan kutsuessa kapulan sinne ja uudella keppi-käskyllä lähti etsimään kapulaa keskeltä kentää - kapula oli siis akan takana katsomossa... blondi!)
Kauko-ohjaus 9 (meni maahan ekalla käskyllä JEE, teki hyvät vaihdot, pientä möngerrystä sekä taakse että oikealle)
Hyppy 0 (lähti hyppyyn taas vasta toisellä käskyllä, nyki kyllä, jäi haistelemaan ilmaa noutokapulasta haaveillen ja istu käskyllä hyppäs takas)
Kokonaisvaikutus 6½ (reipas, iloinen ja hauska, kehästä "karkaaminen" noudossa verotti pisteitä)
Yhteensä AVO 86/200 p. Ja paljon kerrottavaa jälkipolville :)))

Osta bordercollie, niin elämä ei ole koskaan tylsää. Se vanha koirakin oppi taas uusia temppuja. No mutta vire oli hyvä, tästä me tykätään. Meni vaan vähän pelleilyksi. Mutta monta hyvää asiaa viime kokeeseen verratuna, vaikka pisteet ei siltä näytäkkään. Kyllähän jokainen bc on Tva jo syntyessään :))) Ehkä me jätetään tämä laji muille kuitenkin, kuolee joku tuomari vielä nauruun meidän takia. Seuraavat kisat on agia. Siellä nollat on ilonaihe.