Kyllä taas kelit on hellineet. Koko viikonloppu on ollut yhtä paistetta ja me ollaan kyllä ulkoilut ihan urakalla. Iltasin on ollut kotona sitten hiljasta ja rauhallista, akka on kattonut netistä Cruftsia ja koirat on ladanneet akkuja.

Lauantaina mentiin hallille treenaamaan omatoimisesti. Ensin Haukkiksen lenkki verryttelyksi ja sitten hommiin. Sopivasti sinne sattu muitakin tokoilijoita samaan aikaan, joten Retku sai oivat treenit. Tehtiin paikkamakuu porukalla ja sain liikkeenohjaaja-apuja siihen myös. Retkuhan herkästi ennakoi naapurin käskyä maahanmenossa, jumppaa istu-maahan jätössä, jos joutuu odottamaan ja lopussa nousee herkästi istumaan käskyä ennakoiden. Nyt tuli hyvää harjotusta ja sain palkattua sen oikeista asioista. Itseksemme tehtiin sitten kaikki avon liikkeet läpi ja seuraamista tosi pitkästi ja ilman palkkaa. Motivaatio on kyllä rouvalla kohdallaan, tekee töitä halukkaasti ja innolla. Luoksetulot tulee semmosella laukalla nyt, että pitää kyllä topakasti pysäyttää, että ehtii :) Hypyssä tuli pari kertaa palatessa ohi, kun jäi istumisessa niin vinoon ja muutaman kerran tarvi myös hypylle lähtöön pari käskyä. Tätä pitää käydä hallilla treenamassa. Jättävän liikkeen seisomista pitää vahvistaa nyt päivittäin. Seisoo kyllä hyvin, mutta meinaa liikkua kun palaan ohi ja taakse. Noudon luovutus on villi ja hätänen, mutta sitä en ala nyt korjailemaan. Tuo kuitenkin 100-varmasti käteen asti. Kaukoja teki hyvin, mutta liikkuu vähän sivusuunnassa. Laitoin riman maahan koiran viereen ja korjasi heti. Retku osaa kyllä ja pysyy paikoillaan, mutta kun virtaa on liikaa, niin poukkoilee liikkeiden vaihdossa. Kaukoissa ja paikkamakuussa pitää muistaa olla tylsä ja saada koira rauhalliseen mielentilaan.

Retkun jälkeen nuoriso pääsi treenaamaan agia. Tein kolmella hypyllä kieputtelua, valsseja, persjättöjä ja palautushyppyjä. Hyppykorkeus 50-60 cm. Kevyesti hyppää molemmat, Mahtilla näyttää olevan luonnostaa todella hyvä hyppytekniikka. Nyt meni 60 cm ekaa kertaa ja keskittyy hyvin hyppyihin, ei roiski liian kaukaa ponnistuksiin ja hallitsee kroppansa hyvin. Molmmat teki myös puomia ja pujottelua. Muutaman toiston jälkeen vähensin Mahtille ohjureita pois pujon keskeltä. Ja niimpä se jätkä vaan meni kepit kuin vettä valaen, ohjurit vain alussa ja lopussa. Tämä on ollut kyllä helpoin pujottelun opettelija mulla ikinä! Mahti on nyt 15 kk ja alkaa olemaan melko kisavalmis. Hirmulla oli taas intoa tauon jälkeen mukavasti ja hakee jo itse niin paljon esteitä, että saa pitää varansa sen kanssa. Kepit vetää puoleensa (aivan kuin Retkullakin on aina tehnyt) ja keppejä kohti mentäessä bongaa kyllä ne joka kulmasta.

Vielä loppulenkki Haukkiksessa ja illalla innostuttiin vielä lähtemään tallireissun jälkeen omaan metsään tunnin lenkille. Keli vaan oli niin hieno.

Sunnuntaina päivällä pitkä lenkki ja Retkulle vähän tokoa. Ja illalla mentiin Koirauimalaan polskimaan.

Pihalla jo koirat tiesi, että mihin kivaan ollaan menossa. Järjestelyt uimalassa oli muuttuneet niin, että pesupaikka on nyt myös altaan reunalla. Ja sepä olikin vaikeaa, kun meidän jengi ois allasaluelle tullessaan mieluiten heti loikannet altaaseen, ilman kasteluita. No, pesut saatiin tehtyä ja sitten polskittiin taas ½ h yhteen menoon. Hirmu piti pari pakkotaukoa laiturilla, muuten se ui taas yhtämittaisesti koko vuoron. Mahti ja Retku noutivat damia vedestä vuorotellen ja vesi vaan roiskui, kun ne loikkas laiturilta lelun perään. Kun aika oli täysi, niin taas oli haaste saada Hirmu pois vedestä. Se vaan tykkäis niin uida :) Kerran se jo nousi kokonaan laiturille ja kun akka lähti tulemaan ramppia alas pois altaalta, niin Hirmu loikkas sieltä korkealta tasarampilta takas altaaseen... No saatiin uimamaisteri pois altaasta ja pesulle.

Kesken kuivauksen kylppäristä meni sähköt. Meillä oli kolme fööniä päällä ja yhtäkkiä kaikki sammu ja valot meni. Omistaja oli pistänyt veden puhdistuspumpun päälle (oltiin illan viimeinen asiakas) ja sulakkeet ei kestäneet. Koirien kuivaaminen oli kuitenkin vielä kesken, joten mentiin allasalueelle föönäämaan loput. Ja taas oli Hirmu menossa altaaseen, puolikuivana. Onneksi olin tarkkana ja saatiin koirat kuivattua ja loimitettua kotimatkaa varten. Olipa taas mukavaa!