Pentuset täyttävät tänään 3 viikkoa ja ovat kerrassaan ihastuttavassa iässä. Hampaat ovat jo puhjenneet, mutta niitä käytetään vielä maltillisesti nutustellen. Arki uudessa isossa pentulassa sujuu loistavasti. Pennut ovat kehittyneet motoorisesti paljon ja liikkuvat jo varmasti pidempiäkin matkoja ja eri alustoilla. Nukkumiseen suosikkipaikka on patterin alla. Sinne muodostuu yleensä pitkä pentujono nukkuessa. Retku imettää nyt noin 3-4 tunnin välein, joten yöaika menee 1-2 syötöllä. Saa toki vapaasti kulkea pentulaan ja pois sieltä. Kiinteää ruokaa pennut saavat pienen annoksen nyt kahdesti päivässä ja ruokakupilla käy kyllä melkoinen kuhina. Mahti ja Hirmu ihastelevat pentujen toimia aidan takaa. Etenkin Mahti tuntuu olevan päivisin vahtivuorossa.

Pentulassa leikitään, muristaan ja äristään jo ja lelutkin alkavat kiinnostaa. Pennut pysyvät hereillä noin puolisen tuntia ruokailun jälkeen, sitten uni voittaa ja hiljaisuus laskeutuu pentulaan. Kovasti näkevät unia ja jalat vipattavat myös nukkuessa. Pentula on olohuoneessa kaiken elämän keskellä, joten pennut tottuvat elämän ääniin. Televisio on ihan vieressä ja imurilla on käyty siivoamassa jo pentulankin puolella. Myös isojen koirien haukahdukset ja leikkien äänet kuuluvat pennuille.

Pieniä eroja alkaa jo pentujen välillä olemaan. Lauman virallinen mölyapina on Tempo. Siitä lähtee ääntä usein ja isosti, tuntuu olevan melkoisen malttamaton kaveri. Ja Redi on joukon utelian ja urheilullisin. Se menee uusiin tilanteisiin aina ensimmäisenä ja tuntuu kerkeävän joka paikkaan. Reipas on vähän tosikko ja kova murisemaan. Pitää kovasti omia puoliaan. Mahku poika on tasaisempi ja ulkonäöltään monen suosikki. Sillä on värirajat kuin viivottimen kanssa piirretty ja sen söpö ilme hurmaa. Tytöistä Noki viihtyy sylissä ja nautii silityksistä, Rehti on itsenäisempi ja yleensä tempoilee käsittelyssä hetken ennen rauhoittumista. Rehti on tytöistä myös selvästi isompi ja vankempi.

Iltasella lisään 3 viikon puntarin lukemat tänne.