Tiistaina pennut täyttivät 6 viikkoa ja tämä meidän viimeinen yhteinen viikko on ollut täynnä toimintaa. Mukavaa olla lomalla ja touhuta päivät pitkät koirien kanssa! Pennut ovat todella villejä ja puuhakkaita, oma pihan on maailman paras rallirata ja siellä seuraa pitävät vuorotellen Mahti ja Hirmu. Äitikoira on vieroittanut kakarat kyllä tässä vaiheessa jo melkein kokonaan. Maitobaarissa on vain yötarjoilu, Retku imettää yöulkoilun yhteydessä klo 3-4 maissa ja sitten kertaalleen aamulla ennen ensimmäistä ruokaa klo 7. Muutoin maitobaariin ei ole enää asiaa. Retku on vaihdettu pentumuonalta nyt tavalliseen ylläpitomuonaan, joten maidon tuotanto lakkaa pikkuhiljaa.

Tiistaina matkasimme 9 koiran voimin 700 km reissun Palokkaan. Pennut matkustivat kevythäkissä ja nukkuivat melkein koko matkan. Todella reippaita matkalaisia! Menomatkalla tehtiin remmipisut Pihtiputaalla ja paluumatkalla Pyhäsalmella ulkoiltiin sitten vapaana metsässä ja paikallisen Abc:n sijaan nautittiin bc-baarin antimista :)

Pentuvieraita on käynyt päivittäin ja uudet tuttavuudet otetaan kyllä innolla vastaan. Pienen tutustelun jälkeen kiivetään syliin ja revitään lahkeista. Välillä vireystila on vaikea "säätää" vierailun ajankohdaksi, sillä kun uni voittaa, niin se todellakin vie pennut mennessään. Se on tärkeää tuo rentoutuminen leikin lomassa myös.

Pentutestissä emme saaneet yllätyksiä. Pisteet olivat 48-58 eli kaikki pennut menevät toiseksi korkeimpaan kategoriaan: Pentu melko dominoiva ja itsevarma, mutta tasapainoinen. Ei suositella ensimmäiseksi koiraksi, eikä pieniä lapsia omistavaan perheseen. Tarvitsee johdonmukaista koulutusta ja johtajuusharjoituksia. Erinomainen harrastus / kisakoira. Helle ja painostava ukkoskeli teki testipäivästä pennuille hankalan. Ne pyrki hakeutumaan viileisiin paikkoihin ja varsinkin taisteluleikki jäi testissä irtoamatta. Valmiiksi kun oli hiki ja läähätys (ulkona +28 astetta ja illalla tuli 33 millin rankkasade tunnissa), niin eivät halunneet ottaa lelua suuhun ja leikkiä kunnolla. Taisteluhalua niillä ei arjessa kuitenkaan puutu, sen saa akka kokea verkkarin lahkeissa päivittäin noin sata kertaa :D

Seisotuskuvat on lisätty FB:n albumiin *KLIK*