OKK:n ulkokauden viimeisiin kisoihin ilmoitin vain Mahtin. Ja emme noudattaneet vanhaa sanontaa: "kyllä se kotona osaa" sillä selvästi oma kotikenttä oli meille kompastuskivi. Lauantaina molemmilla agiradoilla Mahti sai hylyn kolmesta kiellosta. Ekalla radalla niitä kieltoja siunaantui ihan kamalasti, samalle hypylle loppukurvissakin varmaan kolme ohimenoa. Mahti haki lelua. Se tietää, missä meidän kamat on treeneissä aina ja nyt aina kun rata eteni mökkiä kohti, se vaan lähti kaarrattamaan ja yritti ampasta kentän reunalle. Se meni ihan transsiin, lelutranssiin. Ei mitään merkitystä, miten sitä ohjas. Jälkimmäiselle radalle otin lelun mukaan radalle taskuun ja vielä ennen rataa näytin koiralle, että mötkö on taskussa. Silti koira ampas loppusuoralla omia teitään "palkalle", joka sillä kertaa oli akan pipo ja lapaset, jotka odottivat kentän reunalla. Huoh.

Sunnuntaina eka rata oli parempi, mutta siinäkin hylky kolmesta kiellosta. Itse ohjasin kepeistä ohi ja sitten keinulla ja puomilla Mahti kaasutteli ihan omiaan esteistä ohi ja meinas vielä puomin jälkeen loppusuorallakin lähteä lapasesta.

Hyppyradalle päätin tsempata ja pitää koiran hyppysissä tarkasti koko ajan. Ja se toimi. Teimme nollan. Nousun kannalta tällä ei ole merkitystä, sillä hypärinolla Mahtilla on jo kakkosista.