Koska omalla alueella ei lokakuussa ollut kisoja tarjolla, ajelimme Kokkolaan agikisoihin. Otin koko lauman mukaan, mutta kisassa oli vain Mahti. Ja tämä oli pojan ensimmäinen hallikisa. Sehän on aloittanut kisauran kesäkuussa ja siten kirmannut vain ulkokisoissa. Oma halli Oulussa saatiin käyttökuntoon viikkoa aiemmin eli kerkesimme käydä hallissa treenamassa pari kertaa.

Tuomarina oli Jarmo Jämsä ja todella mukavat ja virtaavat radat. Kepit tuottivat ongelmia monelle koiralle kakkosissa. Ekalla radalla ne oli alussa kahden hypyn takana 90 asten kulmassa oikealta ja rata jatkui vasemmalle. Toisella radalla kepit oli suoralla alussa kahden hypyn takana ja kolmannella radalla kepeille oli tosi lyhyt esteväli edelliseltä hypyltä ja vaikea kulma. Me osattiin nämä kaikki hienosti. Hyvä Mahti! Se kestää kyllä lähettää ja leikata. Kepit on sen lempieste.

Ekalta radalta Mahtille 10 vp. kahdesta kiellosta ja pieni aikavirhe niiden maltillisesta korjaamisesta. Ohihan se meni taas parista hypystä. Toinen rata meni hienosti, mutta sössin ite pujottelun lopun ja sain koiran pois kepeiltä kahta väliä liian aikasin. Muuten hyvä rata ja keppien vitosesta huolimatta alle ihanneajan. Toisen radan loppusuoralla Mahti hyppäs renkaan niin ilmavasti, että löi selän renkaan yläosaan.

Viimeisellä radalla tuli sitten kielto tälle renkaalle (oli samassa paikassa) ja vielä huolimaton ohjaus hypylle ennen keinua eli toinenkin kielto. 10 vp. ja vähän yliaikaa.

Mukava reissu ja kivoja ratoja Mahtin kanssa. Jännä sinäänsä, että meillä on kakkosista jo kaksi hypärinollaa, mutta agiradoilla meidän virheet ei tule kontakteilla. Nytkin kaikilla kolmella radalla oli sekä A, puomi että keinu ja ne teimme virheittä. Jotenkin se ohjausrytmi vaan toimii paremmin hypärillä.

Seuraneidit Retku ja Hirmu saivat välilenkeillä irrotella sydämensä kyllyydestä läheisellä urheilukentällä ja tapasimme myös Retkun Nopsa-pojan (Retku x Laku pentueesta).