Piti ihan kalenterista tarkistaa, että meidän lauma on ollut Kajaanin tamminäyttelyssä viimeeksi vuonna 2009. Meillähän on monena vuonna ollut tähän aikaan pennut, joten tamminäyttely on jäänyt välistä monta kertaa. Nyt matkaan lähti koko lauma ja sekä Hirmun sukulaistyttö Höyry, omistajansa Reetta sekä kenneltytöksi Jaana. Sopusasti meni matka aamulla Kajaaniin, vaikka autossa oli vähän tiivis tunnelma. Sulassa sovussa oli nelikko auton peräkontissa, eikä juuri alkanut Hirmun juoksukaan vielä sotkenut kuvioita.

Tuomarina bortsuilla oli Tarja Löfman, joka onkin uusi tuttavuus meille. Tuomari käsitteli koiria ihanasti ja antoi aikaa liikkeille, sillä pieni kehä ei ollut koirille ihan helppo. Kolmio varsinkin oli hankala juosta, kun nurkat tuli vastaan turhan nopeasti. Mahtin avoimessa luokassa vastassa oli kolme muuta koiraa. Mahtille erinomainen ja sitten kilpailuluokassa luokkavoitto ja ainoana luokastaan SA. Paras uros kehässä vain kaksi koiraa ja hienosti ravanneelle Mahtille voitto eli Paras Uros ja CACIB. Sertiä me ei enää otetakkaan vastaan, kun se viimeinen ja valioiva saatiin Messarista.

Mahtin yksilöarvostelu http://youtu.be/2X7Ru2bJMWY

Hirmun avoimessa luokassa oli seitsemän koiraa ja Hirmulle erinomainen. Kovasti tuomaria nauratti neidin totinen ilme kehässä. Ei siinä jouda pikkukoira tuomarille häntää heiluttelemaan tai katsomoon hymyilemään, kun on töitä tehtävänä. Pitää keskittyä :) Neljän nartun kilpailuluokassa Hirmulle hienosti sija 2. ja SA.

Lennosta koiran vaihto ja Retkun kanssa kehään. Totisen lapsen äiti olikin sitten vähän lentoon lähdössä. Veteraani oli vähän turhan innoissaan, mutta esiintyi kyllä, kunhan malttoi. Retku on vielä aika hassussa turkissa, kun pudotti kaiken pentujen jälkeen syksyllä ja steriloinnin jäljiltä ajeltut mahakarvat on tasamittaiset. Mutta kyllä se näinkin kelpasi, erinomainen ja luokkavoitto SA:lla.

Paras narttu -kehään Jaana joutui sitten kehään ex-tempore Hirmun kanssa ja akka vei itse Retkua. Meidät molemmat käteltiin pois muutaman juoksukierroksen jälkeen eli ei sijoja tytöille. Mahti pikapikaa häkistä kehään ja ROP-kehään. Vastassa meillä oli Katjan vasta 10 kk ikäinen Kisma-tyttö ja ROP-ruusuke annettiin Kismalle. Onnea vielä tätäkin kautta! Meille tämä sopi enemmän kuin hyvin, sillä oltiin klo 7 lähdetty matkaan, joten isoon kehään ei oltaisi jääty.

Vähän shoppailua, pieni huoltotauko ja koirat ulos. Ja taas oli meidän karavaani matkalla kohti kotia. Hyvä reissu! Tuhannet kiitokset Jaana avusta.

Mahti:
Erinomaisen tyyppinen nuori uros. Oikeat rungon mittasuhteet. Selvä sukupuolileima. Hyvä purenta. Otsapenger voisi olla voimakkaampi. Täyteläinen eturinta. Oikean mittainen rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Oikea hännän asento. Hyvälaatuinen karvapeite. AVO ERI1 SA PU1 CACIB VSP

Hirmu:
Mittasuhteiltaan tyypillinen, totinen ja feminiininen narttu. Hyvä purenta. Vakavailmeinen pää, jossa oikeat mittasuhteet. Sopivat kulmaukset niin edessä kuin takana. Riittävän syvä rintakehä. Liikkuu hyvällä askelpituudella, ahtaasti takaa. Oikealaatuinen karva. AVO ERI2 SA

Retku:
Feminiinen oikealinjainen narttu. Hyvä purenta. Tyypilliset pään linjat. Sopivasti kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä eturinta. Rintakehä voisi olla hieman pidempi. Liikkuu oikealla askelpituudella. VAL ERI1 SA

Lahden ryhmänäyttelyssä Hirmun sisko Tepa (Retku x Voltti) sai Veli-Pekka Kumpumäeltä EH:n nätillä arvostelulla. Ja Tepan kämppis Hoppu oli ROP-pentu. Onnea Mimmu!