Kauhian kiireinen viikko oli takana, töissä kiireitä loman alla ja lisäksi sunnuntain vastaavan koetoimitsijan hommia sekä seuraavan viikonlopun ulkomuototuomarikoulutuksen järjestelyjä. Perjantaina ehtittiin käydä Vänttilässä treenaamassa paukkuja. Pasi ampui kiväärillä kolmen laukauksen sarjan jokaiselle. Retku oli henkisenä tukena Koda-pojalleen ( 9kk) ja Mahti teki yksin rauhassa ja Himu kuunteli paukut autossa nameja syöden. Hyvin meni kaikilla.

Lauantaina sitten kisaamaan oman seuran kisoihin 2-luokkaan. Pitkästä aikaa olin nyt keskimmäseen kisaan ilmoittanut molemmat koirat. Mahti meni ensimmäisenä ja Hirmu viimeisenä koirana eli neljä rataa meille yhteensä, kaksi molemmille koirille.

Mahti aloitti agiradalla, tuomarina Tuomo Pajari. Alku meni ok, vaikka puomi oli surkean hidas. Siihen oli suora lähestyminen hyppyjen kautta ja Mahti selvästi muistaa vielä putoamisen ja varoo alla joustavaa ja pomppivaa nousua. Hyvä lähetys kepeille ja sitten 10 kepin jälkeen Mahti rynnisti kaasu pohjassa ulos kepeiltä. Pöh, mihin se yhteys katos? Uusi yritys ja nyt teki loppuun asti, mutta taas se vaan kaasutti kohti kentän nurkkaa. Parit hypyt ja putkelta ohi haahuillen kohti nurkkaa... Pirulainen! Lelusokeus iski taas (se on vaivannut viimeeksi loppukesästä omalla kentällä). Palkkalelu oli odottamassa kanttinin pöydällä maalin takana ja se putkiaivo suhas sinne. Hetken jo laskin kolmeen ja meinasin tulla radalta kesken pois, mutta kokosin itseni, pysäytin vauhdit (oli jo hylky) ja "aloitin" radan keskeltä uudelleen. Loppurata meni puhtaasti ja hyvin kuulolla.

Video: älä jätä lempilelua kentän reunalle.

Toisella radalla tungin lelun taskuun ja useamman kerran näytin Mahtille, että lelu on nyt akalla matkassa. Ja ei mitään ongelmia, nyt keskittyi ihan täysillä tekemiseen. Puomi oli nyt hyvä, meni laukalla koko matkan. A turhan räkänen, otti kyllä kontaktin, mutta poistui turhan liukkaasti. Kepit erinomaiset ja sitten loppusuoralla kolme viistohyppyä, joissa välit 5 m ja 7 m. Selvästi Mahtin rytmi sekos ja se pudotti puhtaan radan päätteeksi viimeisen riman. Tosi harvinainen virhe, Mahti kun ei juurikaan rimoja tiputa. Tulos siis 5 vp. Video KLIK.

Hirmu meni saman radan Mahtin kanssa ja tässä välissä piti kääntää aivot Hirmu-moodiin ja suunnitella rata persjätöillä. Ja kivasti kulkikin Himuli! Tämä rata sopi sille erinomaisesti. Onhan se radalle lähtiessä hauska, melkeen meinaa nukahtaa :D Turhaa ite lähin vejättämään A:lle ja siitä kielto. Muuten virheettömästi maaliin ja etenkin pujottelu OLI hieno. On sitä nyt treenattukin. Melkeen joka päivä on käyty hallilla tekemässä parit kepit ja sitten superpalkan kanssa hallista ulos. Parin minuutin treenit siis, päivittäin. Hirmun video KLIK.

Päivän päätteeksi hyppyrata Hirmun kanssa. Oli aika vaikeita kuviota meille, mutta päätin ehtiä ja suunnittelin radalle noin miljoona persjättöä ja tein ne kaikki :) Pujottelussa nyt aivan aavistuksen hitaampi suoritus ja pieni ajatus himmailusta kesken kaiken, mutta se taisi näkyä vain akalle. Ratavirheetön suoritus, mutta yhdestä jättikurvista (ja viimehetken pelastuksesta) johtuen reilu sekuntti yliaikaa. Tällä irtosi kuitenkin luokkavoitto. Video tässä KLIK.

Olipa mukava kisata! Ei mitään suuria tuloksia, mutta paljon pieniä onnistumisia semmoisissa asioissa, jotka on meille ollut vaikeita.