Hirmu meni sterilointiin maantaina kaupungin eläinlääkärille Jussi Virta. Tämä oli 6v. koiralle ensimmäinen nukutus. Kerran on Hirmu aiemmin rauhoitettu ja se oli 5v. sitten lonkka-, kyynär- ja selkäkuvia varten. Eli terve on tyttö ollut. Leikkaus meni hyvin ja sain hakea nukkuvan koiran kotiin jo parin tunnin kuluttua. Eläinlääkärin mukaan kohdussa ja munasarjoissa ei ollut havaittavissa mitään sellaista, mikä olisi selventänyt Hirmun tiinehtymisongelmat.

Hirmu heräsi kotona rauhassa ja oli kivuttoman oloinen. Se ei saanut kotihoitoon mitään lääkitystä (ab ja/tai kipulääke) ja haavan suojaamiseen riitti haavasuojapuku. Iltapäivällä Hirmu jo pyysi ulos ja kävi takapihalla pissalla. Ja iltakävelyllä tuli kakkakin normaalisti ja ruoka maistui vanhaan tapaan. Hirmu myös liikkui jo ihan normaalisti.

Eka yö nukuttiin hyvin koko porukka, eikä Hirmu päästänyt inahdustakaan koko yönä. Tiistaina se oli jo kuin ei olisi missään leikkauksessa ollutkaan. Toki tämä eka viikko mennään ihan rauhassa ja pitkälle lenkille Hirmu ei pääse mukaan. Haava on parantunut hyvin ja sulavati tikit eivät vaadi sen kummempia toimenpiteitä.

IMG_4373.jpg
Himun massu 5 vrk leikkauksen jälkeen.