Vuoden eka ulkokisa omalla kentällä Haukkukeitaassa. Kahdesti ollaan käyty treenaamassa ulkona ja kenttä on loistokunnossa. Kyllä tuo kivituhka on pitävä ja kimmoise sekä koiralle että akalle.

Eka rata oli agilityrata. Tuomarina Mika Moilanen. Tämän radan jippo oli 180 asteen käännökset ja niitä riitti. Ihan loppukiemuroihin asti mentiin puhtaasti. Sitten tiukan käännöksen jälkeen totaalinen lentokeinu, jollaista Mahtilta ei ole koskaan ennen nähty. Selkeä käskytys, eikä paljoa vauhtia edes ja koira kiisi ihan päähän asti täysillä ja sitten tietenkin hyppäsi, kun ei muuta osannut. Hui. Ei käynyt kuinkaan. Loppusuoran rengas hajos, liikaa vedätin siihen ja koira ei malttanut hypätä. Eli 10 vp. maaliin.

Jälkikäteen kuulin, että ainakin pari muuta varmaa keinukoiraa oli tehnyt lentokeinut. Joten liekkö edestä matalalla paistanut aurinko hämännyt tai jotain. Ihan mystinen virhe meille, kun Mahti ennemminkin on liian hidas ja varovainen keinun suorittaja.

Video KLIK.

Toinen rata oli hypäri ja medeille etenkin se näytti tosi vaikealta. Siinä vain yksi sai tuloksen :o. Muutamaan vaikeaan paikkaan mietin ohjausvaihtoehtoja ja päätin pelata varman päälle pujottelua edeltävillä parilla hypyllä. Tämä toimi ja hitaalla tätiohjauksella nollalla maaliin. Melkonen taipuminen oli isolle koiralle viimeisellekin hypylle, mutta hyvin toimi koira. Tulos 0 vp. ja sija 6/21.

Video KLIK.

Kyllä tuo alusta on super. Meinas talvella jo iskeä agimasennus, kun hallissa koira oli niin hidas ja eteni varovaisesti. Nyt on vanha kunnon Mahe taas menossa mukana ja ilo sen kanssa on kisata. Hypyt on erinomaisia ja koira kääntyy ilman sutimisia ja kylkimyyryjä.

fbIMG_8933.jpg
Mahe loikkaa. Kuva (c) Jodefiina Niska