Kun tarpeeksi vanhaksi tulee, niin sitä voi hupsahtaa vaikka mihin. Niimpä jo hyvissä ajoin talvella akka varasi itsellensä elämänsä ensimmäisen ratsastusleirin. Toki leirillä on töissä oltu jo teininä, mutta tämä oli ihan semmoinen oma osallistuminen, ratsatajana. Paikaksi valikoitui suosituksia saanut Ruoveden ratsutalli eli Ruhalan kartano. Alunperin myös koirilla oli lupa tulla mukaan, mutta koska keli oli koko heinäkuun ollut hyvin helteinen ja viikonlopunkin lukemat huitelivat +30 asteessa, oli koirien mukavampi jäädä kotiin.

Ja olipa se mukava kokemus! Aikuisia heppahöperöitä koko tallinmäki täynnä. Tehokasta opetusta, hienoja hevosia ja maukasta ruokaa monta kertaa päivässä. Ja välissä sopi pulahtaa järveen uimaan tai aitan viileyteen akkuja lataamaan. Pitkän viikonlopun aikana ratsuiksi valikoituivat:
pe puomitunti Tuukka: Blanka, koulutunti Ansku: Kerttu
la koulutunti Ansku: Lissu, rataesteet Tuukka: Lordi
su maastoesteet Tuukka: Lordi, uitto Sylvan

Rataesteissä akalla oli Antti-hepan jälkeen ollut taukoa 7 vuotta ja maastoesteitä oli tullut hypätyksi viimeeksi vuonna 1991 Wääksyssä... Niin sitä vaan hyvässä seurassa ja opetuksessa ylitti itsensä ja 80 cm rataesteet ja iso maastobanketti sujui kuin vanhasta muistista. Videoklippi instassa KLIK.

Tästä tehdään tapa, ensi kesänä uudestaan!