Eilen tuli Vitalla 56 vrk eli täydet 8 viikkoa ensimmäisestä astutuksesta. Alkamassa on siis viimeinen tiineysviikko. Keli on nyt ollut mukavan viileä, mutta loppuviikoksi on luvattu Ouluunkin kova hellettä. Laskettu aika ensimmäisestä astutuksesta on su 9.6.2019, mutta itse uskon, että pennut syntyvät muutaman päivän aiemmin, kuten ensikertalaisella on tapana.

Vitan pennut tulevat syntymään ja kasvamaan sen omassa kodissa Oulun Karjasillalla. Meillä on 4 km ja noin 10 minuutin etäisyys kotien välillä ja minä tule olemaan tiivisti apuna synnytyksessä ja pentujen kasvussa. Vita on perheen ainut koira ja kotona on aina joku paikalla, joten tämä on ehdottomasti paras järjestely emälle ja pennuille.

Tässä vaiheessa meillä on jo sen verran monta ennestään tuttua kotia valmiina odottamassa pentua tästä yhdistelmästä, että ei kannata enää laittaa pentutiedusteluja. Mahdollisista vapaista pennuista tulen ilmoittamaan tässä blogissa. Pentuja ei varata etukäteen ja niille ei ole mitään jakojärjestystä. Katsomme rauhassa, millainen porukka sieltä tulee ja päätämme yksilöllisesti kullekin pennulle kodin siten, että jokainen pentu löytäisi mahdollisimman sopivan kodin ja kukin perhe heidän toiveisiinsa soveltuvan pennun. Lopulliset kotivalinnat tehdään noin 6 viikon iässä.