Päiväkirja 15.6.2002 - 31.12.2002
Pelastettu vanhoilta kotisivuilta, valtaosa linkeistä ei toimi.

31.12.2002
Terveiset Hautomosta! Vuosi vaihtuu ja pennut taitavat syntyä vasta ensi vuonna... Aamulla Nastan lämpö kävi jo alimmillaan 37,2º:ssa, mutta oli taas äskeisessä mittauksessa 37,5º ja sinne 36,xº paikkeille pitäs lämmön puota ennenkuin synnytys käynnistyy. Nastan sisälämmön lisäksi seuraamme ulkolämpötilaa, joka on Jyväskylässä nyt -27º. Hrr. Akan aika alkaa käydä jo pitkäksi...

Rauhallista vuoden vaihdetta ja menestystä vuoden 2003 koitoksiin!

30.12.2002
Tasan 9 viikkoa ensimmäisestä astutuksesta eikä vieläkään mitään merkkejä synnytyksestä. Lämmöt normaalit ja Nasta rauhallinen ja hyväntuulinen. Kahtena viime yönä olen herännyt siihen, että Nasta läähättää pentulaatikossa ja petaa välillä sänkyni alla, joten oletan synnytyksen kuitenkin lähestyvän (ja kalenterikin siitä kertoo...). Jyväskylässä on huima pakkanen; tänään -24ºC, joten ulkoilut ovat vain pikapyrähdyksiä. Eilen kokeilin iltalenkillä ekaa kertaa koirille ostamiani fleecetöppösiä. Nasu kulki kuin Aku Ankka oranssit fleecetöppöset jaloissaan vaappuen :-) Källi oivalsi heti töppösten idean ja juoksi sujuvasti ja selvästi nautti siitä, ettei tassuja palellut. Nasu hukkasi yhden töppöistä hankee kakkareissullaan, enkä löytänyt sitä, vaikka kahalsin saman reitin hangessa... 

28.12.2002
Nastalla 61 tiineysvuorokausi ensimmäisestä astutuksesta laskettuna. Lämmöt huitelee 37,4º-37,7º välillä eli ihan normaalit lämmöt. Rouva lähinnä nukkuu ja käy välillä juomassa. Yöt Nasta on myös nukkunut ihan rauhassa, ei läähättele eikä petaa. Emättimestä tulee hivenen kirkasta, limasta ja hajutonta vuotoa.

26.12.2002
Ei mitään uutta kerrottavana. Nasu voi paksusti ja lämmöt eivät ole vielä käyneet alhaalla. Mittailen lämpöä 4-5 kertaa päivässa ja seuraan tilannetta. Lenkkejä olemme jo vähän lyhentäneet: eli 30-45 min. lenkeillä käymme enää ja Nasta kulkee valtaosan ajasta polkuja pitkin kävellen. Jostain syystä se ei jaksa enää innostua hangessa kahlaamisesta eikä hyppelyistä ;-) Jouluaattona Rouva jätti elämänsä ensimmäistä kertaa herkut syömättä eli puruluukengän nakertaminen ei huvittanut. Muu ruoka maistuu kyllä. Källi on todennut pentulaatikon mukavaksi ja lämpimäksi paikaksi nukkua... olkoon nyt siellä vielä ja nauttikoon olosta pari päivää. Sillä sitten kun pennut syntyvät saa Källi kahden kuukauden häädön makuuhuoneesta. Portti on ovella jo valmiina, mutta auki vielä. Nasta pungertaa edelleen nukkumaan runkopatjasänkyni alle valtavan mahansa kanssa :-0

23.12.2002
Nastan 56 tiineysvuorokausi eli tasan 8 viikkoa ekasta astutuksesta. Kävimme klinikalla tsekkaamassa masun tilanteen ja siellä uinuu kuusi pennunpötkylää. Tarkka tyttö tämä Nasta; saamme six-päckin jo toistamiseen :-) Nyt vaan toivotaan, että kaikki menee hyvin ja saamme kaikki pennut maailmaan eläväisinä ja reippaina. Klinikan puntari näytti rouvalle lukemia 22,1 kg. Samasta masukuvasta eläinlääkärimme Anu tarkisti pyynnöstäni myös Nastan selän tilanteen (Källi kun on selkäsairas, niin kiinnosti ainoan harrastuskoirani tilanne) ja Nasta selkä on luustoltaa täysin terve ja nikamavälit ovat puhtaat ja tasakokoiset (ei välilevy painumia). Nyt rauhoitumme Joulun viettoon ja seuraamme Nastan tiineyden tilannetta lämmön mittauksilla.

21.12.2002
Nastan 54 tiineysvuorokausi. Joulusiivous ja samalla kasasin pentulaatikon makuuhuoneeseen. Vuoden pimeimpää aikaa valaisemaan viritin jouluvalot pentulaatikon reunalle, tämä helpottaa akkaakin tilanteen seuraamisessa, kun ei aina tarvii räväyttää täysiä valoja päälle yölläkään, jos jotain tapahtuu laatikossa. Nasta on selvästi rauhoittunut ja nukkuu paljon. Ruokaa on mennyt tämän viikon ajan kolmessa erässä yhteensä noin 300 g/pvä. Lenkillä rouva kulkee vielä ihan normaalisti. Maanantaina käymme vielä varmuuden vuoksi klinikalla kurkkaamassa masuun. Tämän jälkeen rauhoitumme joulun ja pentujen odotukseen. Alla taulokossa tämän päiväiset huimat masumitat :-) 72 senttinen masu on aika reilu 49 senttiselle koiralle...

16.12.2002
Seitsemän viikkoa tiineyttä takana, eli tänään on 49 vrk. Puntari näyttää nyt 19 kiloa, eli kolme lisäkiloa on tullut normaaliin sporttikuntoon. Vertailun vuoksi otin tytöistä vähän strategisia mittoja:

Nasta16.12 Nasta 21.12 Källi 16.12.
Vyötärö (takajalkojen edestä) 57 cm 59 cm 50 cm
Maha (paksuimmasta kohdasta) 68 cm 72 cm 58 cm
Rintakehä (etujalkojen takaa) 66 cm 67 cm 62 cm

15.12.2002
Kotisivuja päivitetty. Etusivulle lisätty joulukuva ja Nasun lapset sivua on päivitetty pentujen tulosten osalta. Nastan olo on ajoittain ollut selvästi levotonta; pientä läähättelyä ja rouva nukkuu aikas levottomasti paikkaa ja asentoa vaihtaen. Mittasin lämpöjäkin jo parina päivänä, mutta ei mitään hätää sen osalta.

14.12.2002-16.12.2002
Källin madotus Axilurilla (samassa laumassa elävän kummitädinkin madotuksesta on huolehdittava).

11.12.2002
Tänään ensimmäistä kertaa oli havaittavissa, että Nasun Masu rajoittaa liikuntaa. Lunta ei ollut satanut lisää, mutta tuuli oli kinostanut lumen paksuiksi nietoksiksi polulle ja Nastan eteneminen oli selvästi vaivalloista. Palasimme lenkiltä takaisin kesken matkan. Masussa roikkui paakkuja...maavara on hivenen vajavainen ;-)

9.12.2002
Kuusi viikkoa tiineyttä takana (42 vrk). Maha on jo selvästi pudonnut alemmaksi ja puntari kertoo rouvan saaneen 2½ lisäkiloa. Muonaa (Eukanuba Adult Performance) menee nyt noin 240g/vrk kahdessa erässä. Lisäkkeenä aamuruokaan piimää, raejuustoa tai kermaviiliä.

8.12.2002
Keravan agikisoissa Hippu ja Minna debytoivat agikisoissa ja saivat tuloksen molemmilta radoilta. Hieno alku!!! Kaikki kisan tulokset löytyy täältä. Mukana kisassa siis Hippu, CPU ja Tootsie. Karvaton Sunny jätti Tukholman näyttelyn väliin, mutta menestyjät löytyivät silti lähipiiristä. Onnittelut SV-02 Toti ja Mike. Kävimme esittelemässä Nasun Masua Sarille.

7.12.2002
Messarin Voittaja 2002 näyttelyssä turistina. Veteraani-Toti oli ROP ja V-01, VSP ja V-02 oli Tico. Sukulaisia molemmat :-). Karvaton Hippu sai AVO2 ja hännänheiluttaja-CPU AVO1. Niko-sulho oli PU4. CPU:n isäntä Jari otti kuvat kaikista bordereista, kurkkaa kuvat täältä.

7.12.2002-16.12.2002
Nastan madotus Axilurilla (tiineysvuorokaudet 40-49).

6.12.2002
Itsenäisyyspäivä kotosalla. Otettu lenkillä lumikuvia. Huomenna on Messarin joulunäyttely. Ystäväni Mimmu lupautui koiravahdiksi, joten minä ja Pöle pääsemme matkaan turisteina. Kehässä tulevat olemaan Nastan tyttäret CPU ja Hippu sekä tulevien pentujen isä Niko. Sunnuntaina tyttäret Hippu, CPU ja Tootsie vuorostaan edustavat Keravalla agikisoissa ja Sunny kilpailee Hund-02 näyttelyssä Tukholmassa ja Niko-sulho kilpailee Messarissa KV agilitykisassa.

5.12.2002
Nasun masusta ei juurikaan uutta kerrottavaa - paitsi että rouva pullistuu kuin pullataikina :-) Myös kaikki tisulit kainalotisuja myöten erottuvat jo selvästi ja ovat punakat. Nyt pakkasten vähän hellitettyä olemma lenkkeilleet metsässä ihan normaaliin malliin. Vauhtia ei masu ainakaa ulkona vielä hidasta. Varikset saivat viimeeksi eilen pellolla kyytiä. Sisällä rouva on kyllä jo aika huomaamaton ja muutamaan otteeseen olen huomannut sen seisoskelevan tyhjä ilme naamalla, selvästi masun tuntemuksia kuunnellen.

27.11.2002
30 tiineysvuorokausi ja Nasu voi jo paksusti :-) Vyörärö on selvästikkin kadonnut. Källille taas on iskenyt streiloinnin jälkeinen ylireippaus ja se haluaisi leikkiä kaiket illat. Nasu ei enää ala sitä, joten akka on joutunut Källin leikkikaveriksi...

21.11.2002
Kävimme Nasun kanssa klinikalla "äitiysneuvolassa" (lue: ultrassa) ja tiineys varmistui. Pentu/pentuja siis tulossa! Olimme niin aikaisessa, että eläinlääkärin mukaan pentujen määrästä ei voi sanoa mitää.

17.11.2002
Huomenna tulee 3 viikkoa Nastan ensimmäisestä astutuksesta. Mitään ulkoisia merkkejä ei ole vielä havaittavissa, pitää malttaa vielä viikko, pari odottaa, jotta tiineys varmistuu.

16.11.2002
KV Jyväskylä näyttely. Melli ekaa kertaa avoimessa luokassa ja tulos 10 koiran joukossa AVO 1/5. Tico oli ROP ja Jojo VSP. Jari ja CPU (Nastan tytär) kisasivat ensimmäistä kertaa virallisissa kisoissa agilityssä tuloksella 10vp. Loistava uran aloitus kahdelle ensikertalaiselle!!! CPU:n ekan kisan voi käydä katsomassa www.kennelpoika.net kotisivuilta. Pertti ja Rölli (Nastan poika) kisasivat myös agissa tuloksena 15vp. ja huima -17s. ihanneajan alitus, sijoitus 2. Onnea myös Lappeenrannan suuntaan. Lapset näyttävät aloittaneen agiuransa äitiään paremmin :-)

10.11.2002
Kylmä kylpy Rautpohjan matalikossa. Källi ja Nasta putosivat jäihin rantakaislikossa. Onneksi vettä oli vain 30-40cm. Nasta pääsi avannosta itse ylös, Källin jouduin nostamaan (jää oli niin paikallisesti hauras, että saatoin itse kävellä avannon reunalle pelastajaksi). Kipin kapin kotiin ja kylpyyn. Kylläpä oli likaisia, mutaisia ja haisevia koiria! Loppu hyvin - kaikki hyvin, mutta akka ainakin säikähti pahan päiväisesti ja pysyttelee vastaisuudessa vain maan kamaralla.

7.11.2002
Nasta x Pyry pentue juhlii tänään 2-vuotis synttäreitään!!! Onnea CPU, Melli, Tootsie, Hippu, Sunny ja Rölli!!! Kurkkaa synttärisivua...

6.11.2002
Päivitettu Nasta x Niko pentuesivua sukusiitosprosenttien verran. 

5.11.2002
Källin masun tikit purkautuivat omatoimisesti eilen illalla. Kääk! Kävimme eläinlääkärillä aamulla ja loputkin tikit poistetiin eli steriloinnin 12 tikin masuaukko parani seitsemässä päivässä.

4.11.2002
Lisätty uusi kuvasivu. Hupiotoksia lähinnä ;-)

3.11.2002
Sunny KV näyttelyssä Växjössä tuomarina Eva Eriksson. Sunny oli viiden BC:n joukossa ROP ja sai CACIB:in. Grattis Cattlin & Sunny!!! Päivitetty tulostiedot pentuesivulle.

2.11.2002
Mahtionnittelut Tootsielle ja Jannelle agilityn maksi-1 luokan voitosta nollatuloksella tänään Helsingissä!!! Käsittämätön pari: ensikertalaisia agilityssä molemmat ja kaikissa neljässä virallisessa kisassa aina tulos ja nyt jo luokanvaihto tulos. Ja minä kun olen aina ollut sitä mieltä, että nuoret agibortsut kerää hyllyjä...(kuten me aikojen alussa).

1.11.2002
Kevyt pieni autoretki (650 km) Nastaa noutamaan Lohjalta työpäivän jälkeen. Keli oli suomeksi sanottuna karmea tuolla Jämsä-Hämeenlinna välillä ja Sylvi olisi tarvinnut lumiauran keulaansa. No onnellisesti päästiin takaisin kotiin ja taispa sillä Nasulla vähän akkaa ja etenkin Källiä ikävä olla... Kotimatkalla pistäydyttiin herkkupepun kanssa Vihdissä treffaamassa Niko vielä kolmannen kerran. Tuhannet kiitokset Minnalle ja Jarille sekä CPU:lle, Vilmalle, Veeralle, Viljolle ja Dajalle Nastan hyvästä hoidosta. Ja Jaanalle ja Nikolle toisenlaisista hoidoista ;-)

30.10.2002
Nasta astutettiin onnistuneesti (ja taatusti luomumenetelmin ;-) tänään toisen kerran Nikolla. Ja Källi paranee hyvin. Jyväskylässä sataa lunta, joten uskallamme ulkoilla jo ilman mahaa suojaavaa roiskeläppää. Etusivulle lisätty laskuri.

29.10.2002
Leikkauksen jälkeinen yö sujui rauhallisissa merkeissä. Haavaa suojanneet siteet ja teipit Källi kyllä kisoi pois heti kun oli kunnolla hereillä, mutta paita päällä suojaa hyvin haavan eikä neiti olekkaan siitä nyt enää kiinnostutut, kun ei teipit sitä kiristä. Ruoka maistuu ja ulkona on käyty rauhaisalla kävelyllä. Toisaalta hyvä, ettei Nasu oo kotona. Malttaa Källikin kulkea ihan rauhassa.

28.10.2002
Päivä ilman Pikku-Mustaa ja nyt jo on sekä Akalla että Källillä ikävä. Källillä eläinlääkäri ja ohjelmassa sterilointi, parantelemme neitiä kotona rauhassa tämän viikon. Toivottavasti kaikki menee hyvin (*tilaa paljon onnea kaikille saroille tälle viikolle*)... Update vielä illalla; Nasta astutettu juuri onnistuneesti Vihdissä Nikolla (kiitokset sutenööreille ;-) ja Källi täällä kotona heräilee pikkuhiljaa leikkauksesta. Kaikki siis enemmän kuin hyvin! Ai niin, lisäys vielä päivän hyviin uutisiin: Sylvi the Auto läpäsi tänään katsastuksen (ensimmäinen sellainen, kohta on 3v. synttärit) kiitettävin arvosanoin. Katsastussetä testasi jopa hälät toimiviksi...

27.10.2002
Nastalla 10. juoksupäivä. Tapasimme Nikon ensimmäistä kertaa ja kuten arvata saattoikin, olimme aikasessa. Ajatusta hommassa oli kyllä, mutta leikkimiseksi treffit kuitenkin vielä meni. Huomenna uusi yritys. Nasta jäi Lohjalle Minnan ja Jarin hellään huomaan täksi viikoksi. Me Källin kanssa palasimme Jyväskylään.

23.10.2002
Korjailin sivuilta kirjoitusvirheitä ja toimimattomia linkkejä. Geocities rajoittaa ikävästi sivujen kävijämääriä ja sivut tuntuvat olevan tämän tästä pois käytöstä :-( Neuvottelin työkaverini Temen kanssa kotisivujen siirtämiseksi hänen palvelimelleen ja kuulostaa siltä, että muutto on edessä. Nasu alkaa olemaan jo melkoine herkkupeppu juoksunsa kanssa, ainakin Källin mielestä seksileikkejä vois vähän jo rajoittaa... Ei voi Nasua ainakaan puutteellisesta sukupuolivietistä syyttää :-)

20.10.2002
Viikonlopun ratoksi olen piirrellyt sukutaluja (kahdenksan sukupolven sukutaulu Nikolle, Nastalle moisen värkkäsin jo kaksi vuotta sitten) ja päivittänyt pentuesivua. Tuleva sulho Niko kisasi Turussa agilityssä; maxi-3:ssa 0vp. ja 2.sija (SM nolla), luokassa noin 40 koirakkoa. Hyvä Pasi ja Niko!!! Nastan tytär Tootsie ja Janne kisasivat eilen Vääksyssä agilityssä (parin toiset kisat); tulos molemmilta radoilta 10vp. ja huimat ihanneajan alitukset -16,00 ja -15.72. Tästä parista kuulette vielä!

17.10.2002
Nastan juoksu alkoi vihdoinkin!!!Lähdemme riiuureissulle Lohjalle 27.10, joten tuloksia pitäisi olla odotettavissa viikolla 52, laskettu aika Tapaninpäivänä ja pentujen luovutus viikolla 7-8.

13.10.2002
Nasta 15 kuukauden tauon jälkeen näyttelmäkehässä Oulun KV näyttelyssä tuomarina Rita v.Mechelen Belgiasta. Nasulle avoimen luokan voitto + SA ja Paras Narttu 2 ja vara-CACIB. Paras Narttu ja ROP oli siskopuoli Toti, joka on jo Kans Mva, joten Nastalle siirtyy CACIB ;-) Voimme siis taas hyvällä omalla tunnolla pitää vähintään vuoden tauon näytelmäkehistä... pitää sitä ulkomaan CACIBia yrittää sitten joskus. Lapset Melli ja Hippu saivat molemmat nuorten luokasta kakkosen, mutta sinisesta nauhasta tuntui muutenkin olevan tuomarilla ylitarjontaa. Mike oli VSP ja Pyry PU2, Nala sai sertin. 

12.10.2002
Nasta kisas vaudikkaasti KASsin agikisoissa. Mukavia ratoja, mutta molemmista hylky. Ekalla radalla putki imaisi koirani esteen no. 16 jälkeen väärässä kohtaa ja toisella radalla este, joka suoritettiin numerona 2. ja 7. aiheutti Nasulle suuren hämmennyksen - rouva pudotti riman 2.esteellä eikä millään halunnut mennä tyhjästä hyppyportista (rima maassa) läpi...

6.10.2002 Räpsitty ekat testikuvat uudella kameralla. Kurkkaa täältä.

4.10.2002
Sunnyn lonkka- ja kyynärtulokset tulivat Ruotsin kennelliitosta; lonkat A-A ja kyynäreet 0-0. Nyt kaikki kuusi Nastan pentua on kuvattu ja tuloksina on 4 x A-A, B-B ja B-C, lisäksi kaikkien kyynäreet ovat terveet.

Lisätty uusi sivu Nastan näyttelyarvosteluille.

Sain tänään uuden lelun; digikameran Canon Ixus 330. Pian täytän kotisivuni tuoreilla koirakuvilla :-) Ja kunhan pentuprojekti saadaan käyntiin, niin kamera tulee ikuistamaan Nasun masun ja pennut varmaan päivittäin...

3.10.2002
Källi on kipee :-( Siltä on repeytynyt oikean etujalan ulommaisin kynsi kokonaan irti, eli ydin loistaa paljaana. Jouduin perumaan sunnuntain Keuruun tokon ja nyt meillä kinkkastaan tossu jalassa. Koitan varjella tassua, ettei Källi nuolisi sitä ja ettei ydin tulehtuisi. Nastan juoksu odotuttaa edelleen, joten kävimme agitreeneissäkin pitkästä aikaan ja ilmoitin Nastan Ouluun agikisoihin 12.10.

29.9.2002
Tokokisat Jyväskylässä Kennelkerhon kentällä. Tuloksena Källille EVL:ssa pohjanoteeraus, mutta oli meillä loistaviakin pätkiä. Ohjatun noudon vauhdikas 10 hymyilyttää vielä pitkään :-) Olen viikon aikana yrittänyt korjata seuraamiskohtaa paremmaksi ja säätö meni kyllä tällä kertaa vähän yli ja väärän suuntaan. Yli-innokkaasta edessä seuraavasta silmiin tapittajasta oli tullut perässä hiippaava, samaan suuntaan kulkeva koiruus ja kontaktikin oli ihan kadoksissa. Sen siitä saa, kun käy pehmeää koiraa hihnalla korjaamaan viikon varoitusajalla... Ei auta kuin katsoa peiliin ja todetta olevansa surkea kouluttaja. Idiottiringin istumisesta on tullut maaginen ongelma, eikä se onnistunut tänäänkään. Ruutu meni nollille, kun neiti löysi kentältä ruudun edestä hajun makupalasta; työskenteli, löysi namin, söi sen ja käppäili sitten ruutuun. Minä en malttantut siinä tilanteessa odottaa namin löytymistä, vaan tuhlasin käskyt. Metallihypyssä kävi sitten harvinainen kämmi, kun heitin kapulan todella vinoon hypyn taakse. Källi hyppäs vauhdilla hypyn, nappas kapulan suuhun, mutta joutui koukkaamaan takain hypylle niin vaikeasta kulmasta (ja tietenkin tuttuun tapaan kaasu pohjassa), että kopautti etujalkansa hyppyyn ja pudotti kapulan hypyn väärälle puolelle. Onneksi ei käynyt kuinkaan, mutta kylläpä säikähdin. No, teemme vielä yhden kokeen tänä syksynä ja sitten Källi steriloidaan ja jäämme talvitauolle. Kisassa oli muuten kuusi koiraa; yksi 2.tulos ja kaksi 3.tulosta. Nasta oli taas apukoirana voittajan paikkamakuussa; hyvä suoritus - tapansa mukaan.

24.9.2002
SBCAK erikoisnäyttelyn sivulle lisätty valokuvia. Kiitos kuvista Helenalle! Ja Nasun edellisestä juoksusta kulunut tasan 8 kuukautta eikä vieläkään juoksua näy... blääh!

22.9.2002
Kotipäivä. Pitkä lenkkin aurinkoisessa ja kipakassa syyssäässä Haukanniemessä. Koirat kiihytteli aivan hurjaa vauhtia pitkin sänkipeltoja. Nasta löysi jonkun kivan raadon metsästä ja kieriskeli siinä. Pesuunhan se joutui heti kotona ja kun vauhtiin pääsin, niin pesin sitten samalla Källinkin. Nyt kotona tuoksuu puhtas koira!

21.9.2002
Tokokisat Pieksämäellä Källi EVL:ssa. Otimme kisan aika lailla maksullisena harjotuksena. Istumisessa meni pisteitä etutassujen liikuttelusta. Paikkamakuussa kymppi vaihtu ysiin, kun perusasentoon tarvittiin toinen käsky. Seuraamisemme ei sitten kelvannut tälle tuomarille lainkaan :-( Tiedänhän minä, ettei Källin seuraamispaikka ole oikea, se kulkee liian edessä ja kääntyy ajoittain pahasti eteeni poikittain. No, pari maan haistelua siihen lisäksi ja kaksi lisäkäskyä = nolla seuraamisesta... Idiottiringissä istuminen jäi taas tekemättä (meni maahan), joten otin maahanmenon kohdalla sitten istumisen ja tarkoituksella liikkeestä nollan. Luoksetulossa Källi esitti sitten uutena yllätyksenä yleisön ja tuomarin riemuksi paimennustaitojaan ;-) Eka välin se tuli matalana, mua silmiin tuijottaen ja kävelyvauhtia... Merkki+ruutu, ohjattu nouto ja metalli hyppy menivätkin sitten loistokkasti ja vauhdilla; 9 niistä kaikista. Tunnarissa pureskelua ja huono perusasento luovutuksessa ja kaukossa tuli puoli metriä eteenpäin... Jäimme ilman tulosta, mutta kylläpä oli hauskaa! Ja mulla on perin vauhdikas veteraani, jota taas kerran epäiltiin pennuksi =)

Nastan tytär Hippu oli karvattomana Kajaanissa Ritva Raidalla NUO 1/1 SA PN2.

9.9.2002
Källi juhli veteraaniluokkaan siirtymistä eli täytti 7 vuotta. Ilmoitin Nastan Oulun KV näyttelyyn (13.10). Sopiihan sitä kerran vuodessa koiraansa näyttelyssä käyttää :-)

7.9.2002
Kun Nastan juoksu ei ole vieläkään alkanut, joten kisasimme agilityssä pitkästä aikaan. Jyväskylässä oli PM-kisat ja tuomarina Asko Jokinen. Kimurantti tokorata - alussa paha hyppypyöritys ja rimat 65 cm:ssä. Saimme hylyn, kun Nasta lukitsi putken ja sain sen niin viime tingassa sieltä pois, että ilmeisesti se ehti kuitenkin koskemaan sitä. Rata tehtiin loppuun kuitenkin; nätit kontaktit (A mentiin kahdesti) ja kaksi rimaa alas. Oma motivaatio treenata ja kisata agia on nyt kyllä ihan nolla kun tietää, että kun juoksu alkaa on edessä ½ vuoden tauko kuitenkin.

3.9.2002
Koirien madotus Drontalilla.

1.9.2002
Källi PM-tokossa Jyväskylässä. Olipa huima kisa, peräti 11 EVL:n koiraa ja luokka tehtiin liike kerrallaan, joten kisavire piti pitää yllä 3½ tuntia. Meille tämä liike kerrallaan kisatapa tuli eteen nyt eka kerran ja kyllä on vielä paljon opittavaa. Virittää koira, suorittaa liike, palkata, rauhoittua, odottaa ja taas uusiksi... Malisen Suvin ottaman kuvakollaasi Källistä löytyy täältä. Idioottirinki meni nollille, kyllä osaa liikkeestä istuminen olla vaikea! Merkki+ruutu myös nolla, mutta sekä minulle että koiralle henkinen 10. Minkäs sille mahtaa, että etujalat jäi ruudun ulkopuolelle. Merkin harjoittelu kannattaa; ohjatusta noudosta tuli 9. Muuten oikein mukava kisa, 3.tulos ja 202½p.. Helmisen Hanna ja borcol Robin voittivat Piirimestaruuden ainoalla 1.tulokselle, onnea!!!

25.8.2002
Tokoilemassa Keurulla, Källi luokkavoitto EVL:ssa 2.tuloksella 243p. Ohjattu nouto meni nollille, sillä neiti ajatteli oikasta suoraan oikealle kapulalle... Myös merkki+ruudussa oli alussa suunta suorilta kohti ruutu... Taidamme harjoitella pelkkää merkkiä jatkossa! Nasta pyydettiin lyhyellä varoitusajalla apukoiraksi voittajaluokan paikkamakuuseen ja pötkötteli kehässä tapansa mukaisesti kympin arvoisesti.

24.8.2002
Nastan edellisen juoksun alusta tuli kuluneeksi 7 kuukautta. Eihän se juoksu tietenkää silloin tule, kun sitä odottaa... Taidamme saada pentuja vasta jouluksi.

17.8.2002
Bordereitten erikoisnäyttely Tuomarinkylässä.Omat koirat mukana turisteina. Händläsin Pyryn pojan Sepen, joka oli PU4. Kerrankin tyytyväinen sen esiintymiseen :-) Nastan tuleva hellu, Niko oli PU5. Nastan tytär CPU oli ihan bikineissä (musta BC vaaleanpunaisin merkin) NUO 1/2, eikä allekirjoittanut händelrinä onnistunut nuoren elohiiren kanssa kyllä järin hyvin... Illalla olimme kylässä Minna ja Jarin luona ja tuloksea saatuja loistavia agikuvia voitte ihailla täältä. Kiitos Jari!!!

11.8.2002
Herra Pyry Pyrhönen (Nastan pentujen isä) saavutti tänään kolmannen voiton nollatuloksella agilityn 3-luokassa ja tuli täten Suomen Agilityvalioksi (Fin Ava). Lämpimät onnittelut Veikolle ja Pyrylle!!!

7.8.2002
Kuopiossa Källin kanssa ELV:n iltatokossa. Kurja sadekeli. Aina loistavia pisteitä paikkamakuusta saanut blondini istua törötti viimeisen puoliminuuttia paikkamakuusta!?! Merkki+ruutu meni myös nollille liikojen käskyjen takia; ensiksi Källi yritti jättää merkin väliin ja karautti suorilta kohti ruutua ja sen jälkeen neiti seikkaili ruudun taakse (luuli kehänauhaa maassa pitäviä isoja kiviä ruutumerkkeiksi). No, hyvä harjoitus! Ja lehmänhermoiseen Nastaan olen ylettömän tyytyväinen; se oli apukoirana voittajaluokan paikkamakuussa (ohjaajat piilossa 4 min.) ja vaikka junakin meni kentän ohi suorituksen aikana, niin neiti olisi saanut 10.

4.8.2002
Kesäloma päättyi ja palasimme Oulusta Jyväskylään Pihtiputaan agikisojen kautta. Nastalle 3-luokassa aamukisasta (M.Väyrynen) 10 vp. (kaksi rimaa) ja iltakisasta (A.Virtanen) hyl (väärä hyppy). Kylläpä oli liikaa vauhtia neidissä, etenkin iltakisassa. Kontaktit malltoi taas hyvin.

30.7.2002
Olimme Tupoksessa Minnan luona kokeilemassa paimennusta. Kovin erilaisella taktiikalla tytöt lampaisiin suhtautuivat; Källi hiipi ja tuijotti, eikä saanut silmiään irti isoimmasta uuhesta ja Nasta taas tapansa mukaan juoksi, ja piti yllättävä hyvin tasapainon lauman vastaisella puolella.

24.7.2002
Elämämme ensimmäinen EVL:n toko Källin kanssa. Kovassa helteessä neitini toimi yllättävä sähäkästi. Ohjattu nouto meni ohjaajan mokaillessa nollille, muista liikkeistä saimme vaihtelevan määrän pisteitä. Yheensä 232p. ja 2.tulos. Ei hullumpaa kahdelle ensikertalaiselle! Taidamme olla uramme huipulla ;-)

13.-14.7.2002
Kesälomani alkoi ja suuntasimme Kokkolan KLAG-tapahtuman kautta Ouluun lomanviettoon. Nasta kisasi agilityä neljän startin verran ja muuten nautimme Suomen kauniista kesästä makkaraa paistaen, metsässä ulkoillen, mustikoita poimien ja järvessä uiden. Yön vietimme noin neljän neliön "käkikello"-mökissä ;-) Lauantain radat näyttivät jo enteitä tulevasta: Nasta on kovassa kunnossa ja tulosta syntyy. Luokkavoitto yhdellä riman tiputuksella maksi-2:ssa ja iltakisassa 4.sija 10vp:llä. Vauhtia piisaa... Sunnuntai aamuna sitten räjäytimme potin: nollavoitto supermiinuksella ja nousu 3-luokkaan!!! Kyllä sopii tuuletella - ja jäädä tämän jälkeen syksyksi äityslomalle (Nasun). Päiväkisassa pääsimme sitten kokeilemaan kykyjämme KV-kisassa 3-luokan radoille ja teimme moninkertaisia vaudikkaita hylkyjä :-)

30.6.2002
KV näyttely Forssassa. Händäsin Miken, joka oli ROP ja sai CACIBin. Sunny ei pitänyt tuomarisedästä :-( Onneksi vesisade alkoi vasta kehän jälkeen!

29.6.2002
Tokon joukkue-SM Uudessakaupungissa. Meidät Nastan kanssa hälyytettiin varakoirasta joukkueeseen, kun Tytti Tellervolla alkoi juoksu. Paikkamakuuryhmämme oli täysi fiasko, mutta koirani oli loistava! Kahdeksasta koirasta kuusi pinkasti heti paikkamakuun alussa ohjaajiensa luokse, mutta lehmänhermoinen (?) Nasu makasi kuin tatti omalla paikallaan ja sai liikkeestä 10 :-) Liikkeestä seisominen meni nollille (kävi maahan). Luoksetulo ja hyppy 10. Yhteensä Nastan tulos 161½p. ja sija 31./72. ja Nasta oli varakoiran asemasta huolimatta joukkueemme paras alempien luokkien koira. Joukkueemme Jyväskylän Agility Team ry. sijoittui 36 joukkueen kisassa sijalle 12.

Nastan Ruotsin tytär Sunny tuli näyttelyyn Suomeen ja oli Ypäjällä NUO 1/1 SA PN1 VSP ja sai SERTin.

Nastan toinen tytär Hippu oli vuorostaan vastavieralilulla Ruotsissa Jällivaarassa ollen ROP ja saaden CACIBin.

22.-23.6.2002
Perinteinen Hailuodon juhannusagikisa. Nastalle neljä starttia 2-luokassa; hylky, 10 vp., 10 vp. ja 15 vp. Rimoja ropisi... Kontaktit kunnossa.

15.-16.6.2002
Pikkupaimenen kesäpäivät Keruun Rekolassa. Nasta osallistui Himilän Pasin agitreeneihin ja tapasi myös romattisesti tulevan sulhonsa Nikon omenapuiden katveessa... Källi uida pulikoi järvessä ja piti Nasun jälkikasvua kovassa kurissa. Mukana leirillä olivat Nastan lapset Melli, Hippu, Tootsie ja Rölli. Leirin päätteeksi päätin, että Källin on aika luopua yhä vaan paksuuntuvasta pumpuliturkista. Ilta menikin sitten kylppärin lattialla klippauskoneen kanssa ja tuloksena oli perin sutjakka ja virtaviivainen vaaleanpunainen pantteri :-) Ja tämän jälkeen tytöt saavat luvan kanssa uida joka päivä!