Hallin avajaiskisat meidän oman seuran uudessa hallissa. Kyllä meidän nyt kelpaa! Hallihan on tutussa paikassa Haukkukeitaassa Hiirosessa, eli ihan kävelymatkan päästä meiltä kotoa. Seuran treenit on pyörineet tuolla jo lokakuun alusta alkaen ja omatoimisestikin käymme siellä humputtelemassa, joten paikka oli tuttu ja hiekkatekonurmi hyväksi todettu.

1398179_10152884973144295_80261065320135
Maksi-3 hyppyradalla Alli ja auspai Kawa vauhdissa.

Mahti meni kaksi rataa. Ekana oli Hilpi Yli-Jaskarin hyppyrata. Ja täytyy kyllä todeta, että tämmöisiä kivoja ratoja kolmosille enemmänkin! Tässä oli sitä agility riemua, eikä turhaa tokoa. Vauhtia tuli ja estelinjat oli järkeviä ja loogisia. Me tehtiin Mahtin kanssa melkonen kankinolla, mutta kaikki nollat lasketaan. Jotenkin olin itse niin keskittynyt ohjaamiseen ja linjoihin, että jäi kokonaan kannustamatta ja kehumatta koiraa. Ja Mahti oli jotenkin tahmea. Semmosta diesel-menoa. Varmasti, mutta hitaasti.

http://youtu.be/eA2MasxZ1w0

Itse katoin videolta, että hyppykaari loppuu jotenkin kesken. Ei avaa takaosaa kunnolla ja pudottautuu aika nopeasti hypyltä alas. Onneksi meillä on keskiviikkona aika Kaisa-fyssarille, joten käydään läpi miltä kroppa tuntuu.

Toinen rata oli Timo Vertasen agirata. Pitkä rata ja koukeroinen, mutta vauhtipätkiä tuli kans hienosti. Ja nyt Mahti oli paremmassa vireessä. Kakkoshypyn vaikea pyöritys kun selvitettiin, niin seuraavan aatoilevan suoran Mahti tempas semmosta kyytiä, että se suunniteltu persjättökin jäi akalta tekemättä. Ja puolenvaihto tuli takaa leikaten radan takakulmassa. Vasemmalle taipuminen näissä tilanteissa on jo treeneissä huomattu vaikeaksi ja niimpä nytkin Mahe pyörähti oikean kautta silmukan. Linja 8. hypylle meni siten suunniteltua vaikeammaksi ja niin 9.hypystä tultiin ohi (kielto). Tähän nopea korjaus ja hyvin saatiin jatko sujumaan. Juoksu-A oli sikamakea ja sen jälkeinen muuri ja hyppypyöritys sujui jouhevasti. Puomilla ohitin koiran ja oletin sen tavalliseen tapaan jäävän vähän himmailemaan alastulolle, jotta saisin etumatkaa ja hyvän käännön hypylle sivulla. Olin väärässä :) Jätkä tuli puomin hyvällä laukalla ja liukkaasti. Ja kääntöni oli auttamattoman myöhässä tähän, joten Mahti livahti suoraan edessä olevaan putkeen. Ihan oma moka multa! Hylky, mutta tosi hyvä rata.

Agikaus 2014 on nyt meidän osalta paketissa. Laskin, että me ollaan juostu 32 kisaa tänän vuonna (aikalailla yksi kisaviikonloppu per kuukausi) ja niistä on tehty 7 nollarataa. SM nollia vuodelle 2015 meillä on kasassa nyt neljä (tarvitaan 7). Tupla ja kaksi hypäriä. Eli loput kolme puuttuvaa pitää tienata agiradoilta.