Terveiset ulkomailta! Ollaan Retkun kanssa Haaparannan puolella hotellissa yötä.

Päivällä ajeltiin Tornioon SM-kisoihin. Muorit jäivät kotiin ja vanhemmat ovat hakeneet ne sieltä mökille iltasella. Retku starttas SM:issä illan verkkakisassa. Anders Virtasen rata löytyy täältä.

Verryttely oli ihan katastrofi. Käytiin Retkun kanssa ensin alle lenkki kentän ulkopuolella ja sitten mentiin verkkahypyille. Niiden alla oli pala keinonurmea, mutta ilman hiekkaa (radalla on sama nurmi hiekan kanssa) ja Retku veti kyljelleen heti ensimmäisen hypyn jälkeen. Ihan perushyppy ja 90 asteen käännös sen jälkeen -> koira nurin. Seuraavan hypyn sitten kielsi ja jäi ihmettelemään, että mites tässä nyt hypätään, kun tassut ei pidä ollenkaan. Sain sen yli kuitenkin ja tehtiin vain suoralla muutama yksittäinen hyppy ja sitten tyydyttiin lelun noutoon tavallisella nurmikolla + kävelyä tietty.

Keli oli aurinkoinen +19 astetta, oiken suotuisat olosuhteet muuten. Rata oli oikein mukavan virtaava, muutamassa paikassa todella lyhet estevälit ja itellä ei oikein selvää ajatusta, että miten koira kulkee ja kuinka nopeasti etenee ko. alustalla (koira/akka). Niimpä päätin jo rataantutustumisessa, että katon pari eri vaihtoehtoa ja sitten improvisoin radalla ja niin se kyllä sitten menikin - ja yllättävän mukavasti.

Kakkosen (renkaan) oikealle puolelle ottamaan vastaan. Valssi renkaan taakse ja vippaus siitä 3-hypylle ja ite valssilla ottamaan vastaan 4-hypyn sivulle. Putken löysi hyvin ja siitä vedätys keinulle ja pieni vekki tilaa vasemmalle keppien alkuun. Keppien loppuun valssi ja heitto hypylle + veto putkeen. Tästä sitten improvisoiden valssi 10-hypyn etupuolelle, koiran mukana 10:stä ohi ja taas valssi 11-hypyn eteen ja sieltä valssilla oikean kautta A:lle. Tämän kohdan olin alunperin suunnitellut aivan toisin...

A:lta vähän vekkiä oikealle ja näin 13-hypyltä tuli hyvä suora linja vasemmalle putkeen. Puomille vedättäen ja aika ylös tarjos topin kontaktille, mutta jatkoin heti, kun näin yhden tassun osuneen. Muurille ryntäsin ite ihan suotta ja siinä tuli palikka alas. Valssilla 17-hypyn taakse ja siitä sitten vasemmalta ohjaten loput hypyt maaliin. Eli vitska. Ja yllättävän hyvin kulki koira verryttelyn epävarmuuden jälkeen. Ei se hirmu rennosti hyppää tällä alustalla, mutta ihan ok kuitenkin.

Aika -5,59 ja sija 34/92. Kaikki luokan tulokset täällä.

Kisa oli miltei tunnin aikataulusta myöhässä ja toisen radan rataprofiili ei hirmusti iskenyt (mm. vaarallisen vinoja vientejä kontakteille), joten jätettiin toinen lämmittelykisa väliin. Käytiin syömässä ja kaupassa ja sitten hotellille levähtämään. Retku lähtee OKK:n joukkueen ensimmäisenä koirana huomenna radalle, joten meidän vuoro on jo noin klo 10.30.