Sottasta tämä koiraperheen kevätelämä. Kuivin tassuin voi käydä ulkona aamulla ennen kello seitsemää ja illalla 11 jälkeen. Muutoin tarvii joka kerta pestä ja kuivata, sillä metsät on ihan lällyssä. Ja meillähän ei pyörätiellä lenkkeilyä harrasteta, ne on kyllä kuivana, mutta hiekat vielä harjaamatta.

1495676.jpg
Suihkussa on tiivis tunnelma.
Pesulle-käskyllä mennään sievästi ikärivissä käsittelyyn.

Ja vaikka kuinka pesee ja pyyhkii, niin lattiat on kuin Saharan autiomaassa. Hiekkaa joka paikassa, vaikka kuinka imuroisi.

Koirat ovat kokeneet suuria "mullistuksia" tällä viikolla, kun niiden äänimaailma on muuttunut :-) Akka sai uuden kännykän ja nyt on porukalla ihmetelty uusia soittoääniä. Ennen tietyillä soittareilla koirat tiesi, että oven takana on joku tulossa ja nyt oppi on ihan hukassa, kun puhelin pirisee ihan erilaisilla äänillä. Ja lisäksi akka sai tietokoneeseen uuden näytön, jonka sulkemispainikkeesta ei lähde ääntä ollenkaan. Aikaisemmin kun Ctrl-Alt-Del + tietsikan näytön sammuttaminen tiesi koirille työpäivän päättymistä. Nyt makaavat reporankoina nukkumassa, kun akka lopettelee hommat. No, kauaa ei mene, kun uusi oppi menee perille...

Ollaan lenkillä treenattu tavaroiden etsimistä. Kaikki koirat käyttää nenää erinomaisesti ja ilmaisee kyllä tavarat, mutta Retku on varsinaisesti ainut, joka tuo ne akalle asti. Ryhmätyötä parhaillaan. Ollaan etsitty polulle pudonnutta lapasta, avaimia ja kännykkää. Avaimet meinas olla vähän vaikeat aluksi, mutta kun hommaan harjaantui, niin sekin menee loistavasti. Ja lapanen löytyy monen kymmenen metrin päästä ja on supermieluisa kannettava.