Kummallista, että mieli kohenee tokokisoissa. Mutta agimasennuksen jälkeen tokoilu tuntui kerrassaan kivalta. Varsinkin kun kehässä oli kaverina luottotykki, aina iloinen ja yritteliäs Retku Repolainen. Jotenkin meidän tokoinnostus on kohonnut, kun akka on löysännyt nutturaa ja rentouttanut otetta. Retkuhan tekee ja toimii kyllä, toki yleensä vähän liikaa, kuin liian vähän.

Tänään koe omassa hallissa, tuomarina Allan Aula ja avoimen luokan vuoro heti aamusta klo 8.30 alkaen. Paikkamakuut oli onneksi jaettu ryhmiin ja jokaiselle oli annettu oma aika paikkamakuulle, joten ei tarvinnut koko 13 koira luokkaa paikalla odottaa. Me oltiin Retkun kanssa toisessa ryhmässä ja viiden koiran paikkamakuussa keskimmäisenä.

Paikalla makaaminen 10 ja ihan ansiosta. Tämä oli hyvä ja virheetön kaikin puolin. Retku meni ekalla käskyllä varmasti ja suoraan maahan, pysyi paikallaan rauhassa, vaikka naapurista sheltti lähti ohjaajan perään samantien ja vaikka toisen puolen naapuri aussie oli ollut kovin levoton koko ajan. Palatessa malttoi hyvin maassa istu-käskyyn asti. Pitää olla tyytyväinen, tätä on treenattu ryhmässä nyt kahdesti parin viikon sisään ja harjoitus on tuottanut tulosta.

Tässä välissä vein koiran hetkeksi autoon ja vein meidän noutokapulan valmiiksi kehään. Etukäteen vähän jännäsin, että miten kapuloiden sijainti (ihan kaukokäskyjen edessä) kehässä vetää Retkua puoleensa. Sillehän noutokapula = palkka, lelu tms. eli todella vetovoimainen juttu.

Seuraaminen taluttimetta 9, ihan mukavaa seuraamista Retkulta. Kontakti pysyi koko ajan, vähän väljä se on ja loppuasennossa kävi aika edessä, mutta korjasi itse ilman lisäkäskyä. Videota kun katoin, niin kyllä on akalla kauheita pakkoliikkeitä :( Ja kävely on kyllä kaikkea muuta, kuin normaalia ja rentoa. Juoksusta puhumattakaan... Ja nyt vasta tajusin, että omaan etenemisnopeuteen on kiinnitettävä huomiota. Joko mentävä rauhallisemmin, jolloin koira peitsaa. Tai sitten kipitettävä rivakasti, jolloin Retku mahtuu hyvin ravaamaan. Tässä video.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10, ansaitusti täydet pisteet, tämä meni ihan nappiin. Todella hyvä seuraaminen alkuun, putos suorilta maahan käskystä, malttoin hyvin paikallaan taakse kierron ja nousi perusasentoon napakasti käskystä. Ei mitään lisättäävä, hyvä Eepu.

Luoksetulo 6, lähtötilanne meni ihan sekaisin ja koira ei selvästikkään tiennyt, mikä liike on kyseessä. Liikkeenohjaaja käskytti väärin ja minä jätin koira ilman mitään käskyä. Luoksekutsun Retku kuuli ehkä huonosti, ainakin hallin hurinapuhallin on juuri tuolla seinällä koiran takaviistossa, mutta liikkeelle se lähti aivan empien. Repe, joka normaalisti kirmaa laukalla käveli alun! Sitten lisäs vauhtia, mutta toppi oli akalta liian topakka epävarmalle koiralle, joten istahti alas. Loppuosuus sentään normaaliin, iloisen malliin. Tässä video.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9, harjoittelu kannattaa, hyvin meni tämäkin. Hyvä seuraaminen, varma pysähtys ja pysyi mukavasti jalkojaan liikuttamatta takaa kierron ajan. Ennakoi perusasennon, siitä piste pois. Tässä video.

Noutaminen 6. Juupa juu. Tässä teille yhden käskyn nouto. Siinä ei kauaa nokka tuhise, eikä käskyjä kuluteta. Jatkossa täytynee opettaa tuo raketti tuomaan suoraan sivulle, niin vois tuosta luovutuksesta saada jotain muutakin, kuin kopin lennossa.

Kauko-ohjaus 7, ja kuten akka arvelikin, niin noutokapulan esille jääminen siihen lähelle, sai aikaan koomailua kaukoissa. Ekaan vaihdon teki tosi suurella viiveellä, ehdin näyttää jo uuden käsimerkin, mutta käskyä en kerennyt antaa. Maahan putos sitten samalla, kun laskin käden alas. Onneksi toinen sarja istu-maahan meni normaalitasolla, toki ihme möngerrystä nähtiin. Lopussa ennakoi (taas) perusasennon. Video tässä.

Estehyppy 9, näin siinä käy, kun akka sanoo valmis, vaikka koira ei sitä ole. Koomailua takaviistoon noutokapulasta haaveillen. Eepulla ei ollut mitään hajua, mitä oltiin tekemässä. Hyppy käskyllä putos maihin, toisella käskyllä lähti sitten epäröiden. Onneksi muuten virheetön suoritus. Kenguru kyllä loikkaa vaikka ilman vauhdinottoakin. Video tässä.

Kokonaisvaikutus 10. Tuomari tykkäs Retkun tekemisen meiningistä. Kehu, että koira haluaa ja on innokas, vaikka virheitä tuleekin matkalla. Ollaan kuulemma urheilullinen pari. Naureskeli vielä, kun poistuttiin yhtä matkaa kehästä ja Retku tukka tuubilla intoili noutokapulansa perään, että tuo just on mukavinta tuossa koirassa. Ja niin se onkin. Retku on kyllä hauska pakkaus, vaikka osaakin tehdä hyvin monimuotoisesti erilaisia virityksiä. Eipähän käy elämä tylsäksi.

Ja vaikka kolmosen kertoimen liikkeistä (luoksetulo ja kaket) tuli vähäsen pisteitä, niin suoritus riitti juuri 1-tulokseen pistein 165 ja sija 6/13. Hyvä Eepu, ehkä me vielä joskus kisataan tokossa uudelleenkin? SM-joukkueeseenkin meitä kysyttiin, mutta se me jätetään muille. Niiden aikaan meillä on toivottavasti tukevasti jo pullat uunissa :)