Tiistaina oli taas sellainen keli, että ois tehnyt mieli vetää viltti silmille ja jäädä kotiin nukkumaan. Vettä oli satanut koko päivän, maa oli peilijäässä ja tuuli pyöritti oikein urakalla. Reippaana kuitenkin hallille ja olipa mukava treenata, kun oli hallissa lämmintä ja kuivaa. Koirat piti ulkoiluttaa ja verkata kauempana pururadalla, kun hallin piha oli kuin luistinkenttä ja oli säkkipimeää.

Taitaa juoksua meillä kohta pukata, kun Retku kusi TAAS halliin. Suoraan tultiin lenkiltä (molemmat tarpeet tuli tehtyä) ja radan rakennuksen aikana ryökäle merkkas hallin reunalle. Akka otti tästä kyllä melkoset kiepit ja tolupullon kanssa sitten putsailtiin tekosia ja loppuajaksi Retku joutu paikkamakuutreeniin. Loppuu se vapaana juoksentelu, kun ei osaa käyttäytyä.

Ekassa treenikuviossa Retku kulki selvästi käsijarru päällä, kun se miellyttämishaluisena yritti olla möksähtäneelle akalle mieliksi. Ihan hyvin se kulki kuitenkin. Tehtiin Anjan kesän kurssin kuvioita eli lähdössä käteen tulo - takaa kierto ja muita mukavia hyppykuvioita. Mentiin sama rata kahdesti ja molemmilla kerroilla piti ohjata eri tavalla. Omatoimitreeninä oli kolmen hypyn slalom-kuvio ja kepit. Tehtiin tätä välistä vetoina molempiin suuntiin ja edestä taakse ja takaa eteen. 90 asteen avokulmasta hypyltä kepeille Retku teki ensiyrittämällä niin loistokkaan pujon aloituksen, että empä enää yrittänytkään toiseen kertaan.

Sitten tehtiin vielä omavalintainen lyhyt ratakuvio Annikan päässä. Me tehtiin Retkun kanssa alkusuora, jonka viimeinen kuvio oli välistä veto. Tämä on meille aina vaikeaa, kun kaikki ihanat esteet on edessä vielä suorittamatta ja raketti ei millään tahtois palata takas lähtöön päin. Kolmesti piti hinkata, ennenkuin onnistui. Vähän jääräpäinen tämä meidän punainen. Ja sitten Retku juoksu palkka suussa iloisena hallissa ja kävi syömässä Neron makkarat pujottelun lopusta... On se röyhkeä! Me saadaan varmaan kohta porttikielto hallille, kun ensin koiruus tekee tarpeensa halliin ja sitten vielä syö muiden eväät. Onneksi se on sentään kiltti ja sosiaalinen ;-) Uhkasin kyllä, että ens kerralla se varmaan tappelee jonkun kanssa...

Lopuksi käytiin vielä tekemässä toisella puolella keinua yksikseen lelupalkalla. Nyt oikeen hoputan ja koitan saada koiran nopeasti päähän asti. Jää meidänkin keinulla kääntökohdan jälkeen turhia himmailemaan. Kädelläkin vähän autoin perästä tukien ja laskin kädellä keinua nopeammin alas. Otetaan keinua vielä ensi viikolla tehotreeninä radalla.