Tämän vuoden erikoisnäyttely pidettiin Tervakoskella ja tämä oli meidän rotuyhdistyksen "oma" näyttely eli paikalla oli vain kelpiet ja bortsut. Meidän rodulle oli kaksi kehää, pennut ja urokset arvosteli Päivi Eerola ja nartut Jaana Hartus.

Meidän porukka matkasi koko vahvuudella paikalle jo lauantaina. Kenneltytöksi matkaan lähti äitini. Käytiin pystyttämässä Hirmulisko-leiri kehän reunalle jo illalla ja mentiin yöksi Hyvinkään Cumulukseen (jolle tämä koiraporukka antaa yhden tähden sekä hotellista että etenkin palvelusta). Piknik-eväät haettiin Prismasta ja tungettiin yöksi minibaariin :) Aamulla sitten reippaana näyttelypaikalle ja meitä olikin mukavasti iso joukko Hirmuliskoja paikalla.

Pentukehään osallistui juuri 5 kuukautta täyttänyt Savu (Noki x Jeriko) sekä nartuissa ekassa virallisessa näyttelyssä esiintyvä Silja (Kinna x Mahti), nuorissa Vita (Anadune Finnish Flash) sekä valioissa Hirmu (Retku x Voltti) ja veteraaneissa Retku. Uroskehän edustuksesta vastasivat ensimmäisessä näyttelyssä oleva Redi (Retku x Mahti) sekä valiopojat Jekku (Retku x Voltti), Syyti (Willa x Pixi) sekä Mahti.

Lisäksi leirin piknikillä viihtyivät päivän aikana Jerikon omistaja Sabina, Retkun Toffe-pojan (Retku x Laku) perhe, Siljan Kide-sisko perheineen, Musti (Retku x Voltti) ja Kaija sekä Savun Noki-emä turistina.

Päivä oli taas kerran työntäyteinen. Ensin vähän odoteltiin, treenattiin ja kunnostettiin koiria ja sitten kun se kehäralli pääsi kunnolla käytiin, niin siinä ei paljoa ehtinyt istuskelemaan eikä muiden menestystä seuraamaan. Omien koirien kanssa tuli jopa kiire ja Veikko esittikin valionarttujen esiarvostelussa Hirmun, kun Mahti oli omassa vuorossaan juuri samaan aikaan.

Savu ei sijoittunut 11 pienen narttupennun joukossa. Neiti oli luokan nuorimpia ja kovasti vielä pieni ja siro muihin verrattuna. Nätti esiintyinen kuitenkin ja hyvä arvostelu. Ja mukava kokemus pennulle.

Nuorissa Vita vei luokkavoiton loistavalla esiintymisellä ja hienolla arvostelulla.

A-7011.jpg
Anadune Finnish Flash "Vita" NUO ERI1 SA PN3 Kuva (c) Tiina Karvonen

Silja esiintyi Miran kanssa erinomaisesti ja sain EH:n. Hienoinen ylipaino näkyi rungossa ja liikkeissä myös, siitä oli maininta myös muuten hyvin positiiviessa arvostelussa. Ja taisi hienoinen näyttelykärpänenkin Miraan puraista.

Hirmu esiintyi valioluokassa nätisti ja totuttuun tapaan totisesti. Missikisa on vakava paikka :) Hyvä arvostelu ja viimeisenä putosimme kilpailuluokassa pois ennen sijoituksia.

Narttujen veteraaniluokka oli tavan mukaan todella kovatasoinen. Retku Repolainen sai ERI:n ja tiukassa kisassa muori kipaisi sijalle 4. SA:n kera. PN kehä oli meidän osalta kuitenkin vain muodollisuus. Niin paljon oli hyviä nuorempia narttuja kisassa.

Paras narttu kehässä juostiin paljon ja Vita oli matkassa ihan kärkikahinoissa. Lopussa sija 3. eli Paras narttu 3. Edelle meni vain kaksi avoimen luokan parasta narttua. Vitalle vara-SERTi 60 nartun joukossa. Huikeaa!!!

Uroksissa meidän leirin kehäkoitoksen aloitti Redi. Olin aamun aikana ottanut tuntumaan Rediin ja sain sen seisomaan ja liikkumaan ihan kelvollisesti. Terhi ei itse halunnut esittää koiraa, joten minä vein sen kehään. Redi ujosteli tuomaria, mutta antoi pideltynä käydä itsensä läpi. Yhtään aggressiivinen se ei ollut, vain jännittynyt. Liikkeet meni ok. Kelpo arvostelu ja käytös laski arvosanaa eli Redille H. Se on ihan koulutettavissa kyllä tähän näytelmähommiin ja nättihän se on kuin mikä. Eli mitään esteitä ei ole viedä sitä näyttelyyn myöhemminkin, jos Terhi niin haluaa.

14362531_10154568458089295_8033117388668
Muttaburra Sunny Side Up "Redi" AVO H Kuva (c) Saana Telkkälä

14352613_10154568458174295_8426274651377
Muttaburra Sunny Side Up "Redi" AVO H Kuva (c) Saana Telkkälä

Valiopojissa meillä oli vankka edustus ja yksilöarvosteluissa jätkät saivat kaikki ERI:n. Jekku putosi kilpailuluokasta pois ilman sijoitusta ja SA:ta. Mahti liikkui itsensä luokan kolmoseksi ja Veikko vei Syytin kanssa pisimmän korren ja voitti koko luokan!

14258185_10154568457804295_7261671615162
Muttaburra This Is It "Jekku" VAL ERI Kuva (c) Saana Telkkälä

Urosten kilpailuluokassa Mahti käteltiin yli 15 uroksen joukosta melko loppuvaiheessa ja meidän leiristä Syyti jatkoi kisaa ihan loppusuoralle. Päivi liikutti ryhmänä ja yksitellen ja vielä ryhmänä. Syyti nostettiin keulille ja se vei lopulta Paras Uros -kehän voiton. Tässä vaiheessa akalla meni kyllä roska silmään ja koko leiri yhtyi iloon Syytin menestyksestä. Veikko esitti sen kyllä hyvin ja omistaja-Jaana ei meinannut jännitykseltään penkissä pysyä.

A-7135.jpg
Muttaburra Wollen Charmer "Syyti" ravissa Kuva (c) Tiina Karvonen

ROP-kehässä voiton vei hienosti liikkuva Lumi-narttu, joten Syytille erkkarin VSP sija. Aivan upea saavutus!

A-7225.jpg
Muttaburra Wollen Charmer "Syyti" VAL ERI1 SA PU1 VSP Kuva (c) Tiina Karvonen

Tämän jälkeen esitimme vielä kasvattajaryhmän, joka jäi 8 ryhmän joukossa ilman sijoitusta.

Paras pää -kisassa Mahti pääsi uroksissa kolmen finalistin joukkoon, mutta tällä kertaa menestystä ei irronnut sen enempää.

A-7669.jpg
Anadune Completely Awesome "Mahti" Kuva (c) Tiina Karvonen

Kerrassaan hieno päivä! Mahtava keli, hyvä näyttelypaikka ja erinomainen yhteishenki meidän porukassa. Piknik-herkut maistuivat ja apua sai kavereilta, jos sitä tarvi. Tuhannet kiitokset kaikille!!!

Hirmu, Jaana Hartus: "Erinomaista tyyppiä oleva, jäntevässä kunnossa esiintyvä, hyväluustoinen narttu. Hyvä, jäntevä runko. Erinomainen pää ja ilme. Tyypilliset kulmaukset. Samoin liikkeet. Karvapeite ei parhaimmillaan." VAL ERI

Retku, Jaana Hartus: "12v. Erinomaisessa kunnossa esiintyvä veteraani, jolla on erityisen hyvin hoidetut, puhtaat, valkoiset hampaat. Hyvä luusto sekä runko. Erinomainen pää ja ilme. Tasapainoiset kulmaukset. Hieman luisu lantio. Joustavat, rodulle tyypilliset matalat liikkeet." VET ERI4 SA

A-6993.jpg
Pikkupaimenen Razzle Dazzle "Retku" VET ERI4 SA Kuva (c) Tiina Karvonen

Mahti, Päivi Eerola: "Hyvä koko. Selvä sukupuolileima. Keskivahva luusto. Hyvinen tyypillinen ja kaunisilmeinen pää. Keskipitkä kaula. Vakaa ylälinja. Kauniissa kunnossa . Kauniisti edukseen esitetty. Keskipitkä askel." VAL ERI3 SA

14232433_1471468419536900_66243833957249
Anadune Completely Awesome "Mahti" VAL ERI3 SA Kuva (c) Minna Uramo

Muttaburra kasvattajaryhmä (Hirmu, Jekku, Silja ja Syyti), Jaana Hartus: "3 eri yhdistelmästä muodostuva ryhmä. Hyväluustoisia, sukupuolileimaltaan hyviä yksilöitä. Hyvät ylälinjat. Kahdella erinomaiset päät. Hyvät liikkeet. Riittävän tasainen ryhmä."

14291686_10154568491184295_7787538349063
Mummoenergiaa 24 v. eli 12v. siskokset Pikkupaimenen Revised Edition "Niila" ja Pikkupaimenen Razzle Dazzle "Retku"

Me pakattiin leiri ja lähdetiin vielä yötä vasten ajamaan kotiin Ouluun. Kaatosade hidasti matkaa Pihtiputaan jälkeen, mutta puolen yön tietämillä olimme reissusta kotona.