Päiväkirja 20.6.2003 - 31.12.2003
Pelastettu vanhoilta kotisivuilta, valtaosa linkeistä ei toimi.

28.12.2003
Skanneri on raksuttanut ahkerasti joulunpyhinä Mari-siskon valokuva-albumien parissa. Omat kuvat on vielä skannaamatta. Ensimakua heppakuvista 80-luvulta on täällä.

Ouluun on viimeinkin satanut mukavasti lunta ja joulu onkin mennyt lähinnä ulkona reippaillessa.

 

Rauhallista Joulua!!!

Kiitokset antoisasta yheistyöstä etenkin Nastan pentujen omistajille. Jatketaan samaan malliin vuonna 2004.

 

22.12.2003
Kipakat pakkaset Oulussa jatkuvat. Pakkasta on tänään -27ºC ja viima vielä pahentaa pakkasen purevuutta täällä aakeella laakeella. Naparetkikuntamme pukemiseen pidemmille lenkeille menee muutama hetki...

Nasulla fleece-alupaita + toppaloimi ja töppöset, Källillä toppaloimi ja töppöset. Tytöt kulkee kuin Aku Ankat isoissa tossuissaan :-)

Muutama lisäkuva lisättynä Messari V-03 sivuille loppuun, kiitos VP! Tulokset päivitetty myös Oton ja Lakun omille sivuille.

Päivitetty heppataulukuva akka-sivulle. Saan skannerin jouluksi töistä lainaan, joten pyhien jälkeen lisään sivuille paljon valokuvia (etenkin heppakuvia).

Pentusuunnitelmat käyvät kuumana. Uskalla luvata, että ihan näinä päivinä julkaisemme tulevan sulhasen... Taustoita vielä tutkitaan ja laskeskellaan, ihan varmuuden vuoksi, ettei tule mitään yllätyksiä.

19.12.2003
Nasun häntä toimii jo paremmin. Ihan entisensä kaltainen kova ja napakka se ei vielä ole, mutta kaartuu jo normaaliin malliinsa. Taisi olla vesihäntä, kun ihan itsekseen levolla parani. Vesikelit meillä ei kylläkään ole ollut.

17.12.2003
Nasun häntä on epäkunnossa :-( Liekkö paleltunut, mutta häntä roikkuu lötkönä ja voimattomana. Rouva saa nostettua sitä vain hännän tyvestä ja kaunis hännän loppukoukku on kokonaan poissa. Soitin asiasta eläinlääkärille ja Sarille (toki eläinlääkäri hänkin) ja epäilyksenä on joko "vesihäntä" tai häntärauhasen tulehdus. Kuumetta ei ole, eikä häntä tunnu häiritsevän Nastaa itseään lainkaan.

11.12.2003
Nastan edellisestä juoksun alusta 6 kuukautta.

6.12.2003
Voittaja 2003 näyttely Helsingissä. Kehässä mukana Nastan lapsista junioriuroksissa Otto (luokkavoitto ERInomaisella + JV-03) ja Laku (EH3) sekä avoimissa nartuissa CPU (EH). Onnea taas kerran Arja, VP ja Otto - kannatti matkata Helsinkiin asti! Kaikki bordercollie tulokset ja muutama kuvakin lisättynä tänne. ROP ja V-03 Jojo & VPS ja V-03 Mike; onnea Sari & Riikka ja Jari!!!

Tapasin pikaisesti Vickyn, Eijan ja Markuksen Messukeskuksen pihalla. Eipä ole tässäkään tapauksessa omena puusta kauas pudonnut, kovasti on emänsä näköinen tyttö :-) Uusia kuvia lisätty Vickyn sivulle. Kurkkaa tästä.

30.11.2003
Kauden viimeiset agikisat KASsilla kahden startin verran. Molemmilta radoilta 10vp. ja oikein sujuvaa, hallittua menoa. Tulokset on taas täällä. Olemme Nastan kanssa kisanneet maalis-marraskuu välisenä aikana 45 startin verran, joten nyt on aika jäädä tauolle sekä treeneistä että kisoista. Otetaan joulu-tammikuu ainakin ihan ulkoilun ja tokoilun merkeissä ja seurataan myös, miten mahdollinen pentuprojekti etenee. Jos Nasta astutetaan, niin seuraavan kerran meidät näkee sitten agikentillä vasta ensi kesänä.

Akka päätti laittaa itselleen etukäteen mieluisan joululahjan ja osti lentoliput Ou-Hki-Ou 6.12.2003 eli pakko päästä Messariin bortsukehän reunalle katsomaan ja kannustamaan Ottoa, Lakua ja CPU:a. Bordereita on kehässä ennätysmäärä.

20.11.2003
Nastan ja Källin rokotus: molemmille rokote parvoa, tarttuvaa maksatulehdusta, kennelyskää ja rabiesta vastaan. Rokotimme ekaa kertaa kohutulla Nobivac-rokotteella, ilman mitään rokotusreagtioita. Tytöt kävivät puntarilla: sporttimalli Nasu 16,8 kg ja turkiseläin Källi 15,4 kg. Eipä silmämääräisesti uskois :-) Nasu on nyt niin pikkiriikkisessä turkissa, että pakkaspäivinä pidän sillä takkia päällä pidemmillä lenkeillä. Masu on niin kalju, että loistaa vaalenpunaisena.

16.11.2003
Nastan kauniit lapset niittävät mainetta ja kunniaa Jyväskylän KV näyttelyssä (tuomarina suuresti arvostamani Päivi Eerola). Hippu ERI2 valioluokassa ja CACIB. Narttujen paras + ROP oli Jojo. Juniori-Otto (10kk 13pvä) ERI1 SERTi (jo toinen). Urokset voitti Sepe. ~~~aaltoja~~~ Hippu ja Otto - äippä ja akka ovat jälleen erinomaisen ylpeitä jälkikasvusta.

15.-16.11.2003
Agikisat Kemissä. Kohelsimme pikku-mustan kanssa neljän startin verran. Vain viimeisestä startista julkaisukelpoinen tulos, muutoin rimoja tuli alas liikaa. Kontaktit ovat erinomaisessa (ja nopeassa) kuosissa, mutta hypyillä roiskintaa tapahtuu varsinkin, kun pitää kääntyä/kääntää. Meriselitykset ja tulokset on taas täällä. Muutoin oikein mukava retki; oltiin "akkaporukalla" oikeen levveesti hotellissa yötä. Källi sai treenata tokoa mukavassa Junko-hallissa Nasun starttien välillä.

11.11.2003
Työ/pentujen tapaamisturnee jatkui tänään Turkuun, jossa tapasin Willa-tyttösen ja Satun. Seuraamme liittyi myös velipoika-Elwoodin isäntä Teemu (työmatkalla hänkin). Koiratapaamiset helpottavat huomattavasti hotellikuolemaa ;-) Otimme pimeässä kävelykadulla kuvia Willistä Willasta - pakkohan sitä oli paikoillaan pidellä, sillä kameran salama, tarkennus ja laukaisu eivät oikein muuten pysyneet perässä. Kuvia siis täällä. Kloonattiinkohan Nasu ilman pilkkuja?!?

Nastan edellisen juoksun alusta 5 kuukautta. Hellua mahdolliseen 3. pentueeseen ei ole vielä.

10.11.2003
Tapasin Riemu Riemastuksen, Johannan ja Veskun tänään työmatkalla Helsingissä. En ole Riemu tavannutkaan sitten 10 viikon iän - iso ja komea poikahan se jo oli :-) Sisätiloissa salamalla otettuja kuvia löytyy täältä. Kiitos Johanna ja Vesku, että saitte lyhyellä varotusajalle järjestettyä tapaamisen "sukulaisille".

7.11.2003
Nasu x Pyry lapset CPU, Melli, Tootsie, Hippu, Sunny ja Rölli juhlivat tänään 3-vuotis synttäreitä. Onnea, onnea!!! Tässä pieni ote pentupäiväkirjasta tuolta päivältä:

Oli synkkä ja myrskyinen yö...Jotakuinkin tuohon tapaa se yö kolme vuotta sitten meni. Syksy oli samantapainen kuin tämäkin syksy: märkä, pimeä ja leuto. Ensilumi ja pakkanen saapuivat Jyväskylään vasta joulukuussa. Oulussa joulunvietossa lunta sitten piisasikin!
Nasta käynnisteli synnytystä 59. tiineysvuorokausi iltasella Jyväskylässä kotonani Wilhelm Schildtinkadulla. Oli maanatai päivä ja lämmöt kävivät alhaalla jo sunnuntai-iltana (tuon sunnuntaipäivän Nasta oli ollut Virpillä ja Tonilla hoidossa ja me Källin kanssa olimme Mäntässä tokokisoissa). Minulle oli tietty töistä vapaa sovittu alkamaan vasta torstaina... mutta jäimpä vaan kotiin kuitenkin. Kymppiuutisten jälkeen alkoivat sitten polttot ja soitin kätilö-Kankisen apuun. CPU kiireisenä tyttönä syntyi maantain puolella eli 6.11. ja Nastan järkytys ekasta kiljuvasta kakarasta oli suuri. Se murisi pennulle ja pakeni jälkeiset perästä roikkuen pentulaatikosta Källin teddypetiin. Se "pidätteli" seuraavaa syntyjää melkeen pari tuntia ja sitten kun Melli toisena putkahti maailmaan, Nasta päätti sittenkin ruveta
superäipäksi. Aivain kuin jotain olisi loksahtanut kohdilleen. Se kävi tarmokkaasti nuolemaan pentujaa ja tuuppi niitä nisille imemään. Ja muut siskot syntyivät sitten perään tiistaiaamun puolella ja vihoviimeisenä se kovin kaivattu poika Rölli (kohtelias jätkä - naiset ensin).

Kiitokset tästä pentueesta etenkin Sarille ja Colalle, kätilönä toimineelle Kankaisen Sarille, Sarmolan Helenalle ja Veikolle, tietty Pyry-sulholle ja Sami-iskälle.

Onnea CPU, Melli, Tootsie, Hippu, Sunny ja Rölli. Eli työnimeltään Ykköstyttö, PiMu (PikkuMusta), Sumu Sireeni Sumppanen, Pulla, Vitska ja Miisu :-)

Kiitos aktiivisille omistajille!

2.11.2003
Laku-poika (päivää vaille 10 kk) tänään elämänsä ensimmäisessä näyttelyssä Kokkolassa (Leif-Herman Wilberg, Norja) ja suorilta 9 borderin kehässä ROP ja SERT. Wow!!! Onnea Laku-Petteri, Saija ja Janne. Samassa näyttelyssä Hippu voitti narttujen valioluokan ja oli PN2. Kyllä Nasulla on kauniita lapsia :-)

Me haettiin Pajarin Tuomon oikeesti kimurantilta agiradalta vauhdikas hylky - peilille ois taas käyttöä...

1.11.2003
Kauden ensimmäiset hallikisat agilityssä. Treenitaukoakin on ollut 1½ viikkoa, kun ulko kenttä ei oo ollut enää treenikunnossa. Vauhtia oli koirassa ja hitautta akassa. Meriselitykset ja tulokset on taas täällä. Onnittelut  Minna ja Viu 0-voitosta 2-luokassa ja nousta 3-luokkaan!

Rölli-pojalle näytelmäkehässä Kotkassa erinomainen arvostelu (jolla ois vaikka SERTi irronnut ;-) mutta kun se häntä oli taas kommeesti ja korkeella esillä... sinistä nauhaa siis kotiin viemiseksi.

26.10.2003
Otto-poika Seinäjoen näyttelyssä 9kk 3viikon iässä loistavasti ROP ja SERT (tuomari Manuel Loureiro Borges, Portugali). Suuret onnittelut Otto, Arja ja VP - mahtava tulos!!! Olemme kovin ylpeitä teistä.

19.10.2003
KV Oulu näyttelyssä turistina. Nastan lapsista kehässä Hippu, tulos valioluokassa ERI2 ja PN3. Komea Australian vieras Nears oli ROP ja sukulaistyttö Digi VSP. CACIB molemmille - onnea! Händläsin veteraaniluokassa Nastan puolisiskon Fantan ERI1 ja ROP-veteraani.

18.10.2003
Sanna ja Melli luonamme Oulussa kylässä. Kävimme pitkän metsälenkin ja treenattiin Haukkukeitaassa vähän agia. Loppupäivä kului sitten videoiden ääressä. Katottiin CPU-siskon luonnetesti sekä sisarusten CPU, Hippu. Tootsie ja Rölli kesän agisuorituksia. Kiitos Jarille videosta!

15.10.2003
Meidät kutsuttiin paimentamaan lampaita Maikkulan kartanoon ja vietimmekin mukavan illan Minnan, Viun ja Åsan kanssa noin 40 päisen lammaskatraan parissa. Lampaat eivät olleet tottuneet paimenkoiriin ja suurin huolemme oli etukäteen rantalaidun, jota ei ollut aidattu jokeen lainkaan... Yksikään lammas ei onneksi kuitenkaan halunnut uimaan :-) Totuttuaan koiriin lampaat toimivat erinomaisen mukavasti. Viu ja Åsa pääsivät töihin vuoron perään ja hallitsivat homman. Lopuksi Nasta ja Källi saivat kokeilla. Nasua pääsi iso, päättäväinen uuhi pökkäämään, mutta onneksi rouva ei ollut kolhusta moksiskaan. Toki se paljon kannustusta ja kehua vaatii, eikä rohkeus riitänyt suuren lauman takana työskentelyyn, vaan Nasta työskenteli mieluusti minun puolellani hyvin liikkuen. Källi taas toimi turhankin rohkeasti ja komensi isompia uuhia. Sillä selvästikin löi saalisvietti läpi, kun lampaat liikkuvat vauhdikkaammin ja pienessä liikkeessä homma kävi painostavaksi tuijotukseksi. Onneksi koirani olivat hyvin hallinnassa ja tottelivat maahan käskyä aina kiperissä tilanteissa. Yksi pikkupässi pelästytti meidät pariin otteeseen kellahtamalla laitumelle kyljelleen ja heittäytymällä ihan jalattomaksi (akka oli ihan varma sen kuolleen), mutta vekkuli oli kyllä sitten ihan kunnossa.

Ensi viikon tiistaina menemme sitten avuksi ikävämpään tehtävään, eli lampaita tulee taivasauto hakemaan ja kesä on ohi.

11.10.2003
Sunny Ruotsin Voittaja näyttelyssä kuuden borderin joukossa ROP CACIB SV-03 (tuomari Ann Imgram, Irlanti). Grattis Sunny och Cattlin!!!

Siskonsa Hippu kirmasi vuorostaan agikisoissa Kajjaanissa; tuloksena eka kuma-rata 5vp ja 3. sija. Hyvä Hilippa ja Minna!!!

5.10.2003
MM agikurssi jatkui. Maksien joukkuradan päätyhyppykuviot sujuivat erinomaisen mukavasti :-) Junamallin Nasu ohjautui nätisti esteiden takaa eikä hypännyt vääriä esteitä ohjaajan syliin. Hieno puomin kontaktivirhe me kyllä tehtiin, kun koitettiin uutta, nopeampaa puomin kontaktitekniikkaa. Vanhassa vara parempi?!?

4.10.2003
Tänä viikonloppuna treenaamme Jokisaaren Minnan ohjauksessa MM-agi kiemuroita Haukkukeitaassa. Nasta meni erinomaisen mukavasti. Muutama jättikaarre (meikkiksen koira irtoaa maata kiertävälle radalle vastasen käden työnnöllä...), mutta muuten oikein sujuvaa ja hallittua menoa.

Hippu-tyttö Kemissä ryhmänäyttelyssä Moa Perssonin arvosteltavana, tulos VAL ERI1 ROP. Hip, hop, Hippu on pop!

Iltapäivällä ajelimme Nastan ja Källin kanssa Vaalaan tapaamaan Elwood-poikaa, Miraa ja Teemua & kumppaneita heidän kesäpaikalleen. En ole nähnyt Elmua muuta kuin kuvissa sitten luovutuksen 7 viikon iässä. Ihastuttava nuorimies! Kuvia sopii ihailla täältä. Äippä ja poikansa leikkivät ja Kummitäti vastasi nuoriston järjestyksen pidosta. Kiitos mukavasta tapaamista ja erinomaisesta tarjoilusta Mira ja Teemu! 

21.9.2003
Nastan lapsien hyvä linja jatkui tänään CPU:n luonnetestillä. Erinomainen tulos! Tässä CPU:n luonnetesti tulos osa-alueittain:

toimintakyky +1  kohtuullinen +15 pist.
terävyys +3  kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +3 pist.
puolustushalu +3  kohtuullinen hillitty +3 pist.
taisteluhalu +2  kohtuullinen +20 pist.
hermorakenne +1  hieman rauhaton +35 pist.
temperamentti +3  vilkas +45 pist.
kovuus +1 hieman pehmeä +8 pist.
luoksepäästävyys +3  hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin +45 pist.
laukauspelottomuus + laukauskokematon  
yhteensä      hyväksytty

+174 pist.

  Nummela 21.9.2003 Ritva Tuovinen & Jorma Piiroinen

Nasta kahdessa agistartissa KAS:sin kisoissa. Ok menoa, varsinkin jälkimmäisen radan 15 viimeistä estettä meni kuin unelmaa :-) eli putipuhtaasti. Tulokset ja meriselitykset on täällä.

20.9.2003
Nastan kanssa KAS:sin agikisoissa yksi startti (hyppyrata). Hirvä tuuli ja koira turbovauhtinen :-) Tulos ja meriselitys on täällä.

Meillä Nastan kanssa on mieshuolia :-( eli kevään sulhon haku on ollut käynnissä jo kesästä alkaen. Euroopasta löytämämme erinomaisen sopiva ja lupaava mies jo lupautuikin Nastalle ja olimme jo lähes sopineet tuorespermasiirrosta ensi keväälle. Mutta, mutta. Omistaja on päättänyt rikastua hienolla miehellään ja hintapyyntö pelkästä spermasta, ilman mitään pentutakuita oli niin kohtuuton, että päätimme luopua ajatuksesta. Riskipeliähän tämä homma aina on, mutta ei se poika sentään _niin_ suhteettoman hyvä ollut muihin verrattuna. Uroksen omistajalle ei kelvannut perinteinen hinnoittelu; astutusmaksu + maksut elävistä pennuista, jota tarjosimme. Nyt olemme siis taas takaisin nollapisteessä ja uuden miehen haku on jälleen työn alla. Huoh.

15.9.2003
Lisätty uusia, jumalaisen kauniita kuvia Otto-pojasta! Kiitokset kuvaajalle Outi Tonille. Poika on kuvissa muutamaa päivää vajaat 8kk.

14.9.2003
Nastalla sairasloman ja kuntoutuksen jälkeen ekat agikisat Kokkolassa. Ihan mukavia ja sujuvia ratoja, eikä mitään yllätysvirheitä. Tulokset taas täällä. Otto ja Laku pojat olivat mammaa kannustamassa kentän reunalla. Kyllä on Nasu-äipällä komeita ja fiksuja poikia!

CPU Porvoon näyttelyssä AVO ERI2 ja vara-SERTi. Hieno tulos turkittomalle ;-)

9.9.2003
Källi-Maaria Pumpulikoira täyttää tänään muikeat 8v. ja siirtyy siten ihan virallisestikin Veteraanisarjaan. Källi onnittelee myös sisaruksiaan; Onnea Demi, Spot, Kiki ja Jedi!!!

7.9.2003
Melli ja Sanna jatkoivat kisadebyyttejä lupaavasti, tällä kertaa oli ohjelmassa parin ensimmäiset viralliset agikisat. 20vp. rata on erinomaisen hyvä tulos ekasta kisasta :-)

6.9.2003
Ensimmäinen Nastan pennuista osallistui tänään luonnetestiin. Hippu-tyttö (2v. 10 kk) läpäisi testin erinomaisin, rodun keskiarvoa korkeammin pistein ja on nyt siis virallisesti Fin Mva JV-01 Pikkupaimenen Milli Vanilli. Tässä Hipun luonnetesti tulos osa-alueittain:

toimintakyky +1  kohtuullinen +15 pist.
terävyys +3  kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +3 pist.
puolustushalu +3  kohtuullinen hillitty +3 pist.
taisteluhalu +3  suuri +30 pist.
hermorakenne +1  hieman rauhaton +35 pist.
temperamentti +3  vilkas +45 pist.
kovuus +1 hieman pehmeä +8 pist.
luoksepäästävyys +3  hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin +45 pist.
laukauspelottomuus + laukauskokematon  
yhteensä      hyväksytty

+184 pist.

  Pietarsaari 6.9.2003 Pekka Orava & Pasi Halme

Onnea Hippu, Minna ja Sari!!! Samassa testissä valioksi valmistui myös sukulaistyttö-Hera pistein 172p. laukausvarma.

Rölli-poika ja ohjaajansa Pertti kisasivat tänään agilityssä Imatralla. Tulos 1-luokassa 10vp. (hypyn ohitus ja pujottelun korjaus). Näistä kahdesta kiellosta huolimatta Rölli oli luokkansa nopein koira ajalla -18,xx alle ihanneajan. Kyllä kerkee :-) Rölli palkittiin myös rotuottelun parhaana 1-luokkailaisena. Onnea pojat!

5.9.2003
Källillä taas pissatulehdus ja 10 päivän lääkekuuri. Pissan viljelyssä huimat määrät koli-bakteereita ja valkosoluja :-(

3.9.2003
Agissa Nastalla ratatreeniä ja hypytkin jo mukana. Koira erittäin vauhdikas ja hyvin kuulolla, mutta akka taas kesäterässä kolmen viikon tauon jälkeen. Huoh, halutaan nopeamman hoksot kuskille... Treenin jälkeen Nasta aivan puhdas liikkeiltään, samoin iltalenkki ok. Menemme fysikaaliseen ja akuun vielä kerran ensi viikolla.

2.9.2003
Päivitetty sivuja uusilla kuvilla. Lähde mukaamme syksyntuoksuiselle metsälenkille: kuvia täällä.

1.9.2003
Ensimmäinen agitreeni Nastalle rasitusvamman jälkeen. Kävimme kentällä kontakteilla ja teimme pujoa. Lisäksi päälle tunnin metsälenkkin. Illalla ja aamulla rouva ravasi onneksi puhtaasti - ehkä tämä tästä parani.

Koirien madotus Drontal-matolääkkeellä.

31.8.2003
Melli ja Sanna jatkoivat erinomaista tokouraa; eilen ALO1 170p. ja sijoitus 2/10. Ja tänään taas ALO1 167p. ja 2/4 sija. Kolme ykköstä siis 2½ viikon sisään. Nyt ei auta kuin siirtyä AVOimeen :-) Onnea matkaan!

26.8.2003
Nastan tulehduskipulääkekuuri loppu ja samoin remmikävelykuuri. Nyt lisäämme pikkuhiljaa liikuntaa ja ensimmäinen viikko liikutaan vain kevyesti eli tasasella metsälenkkejä.

25.8.2003
Koirien fysikaalinen. Tällä kertaa Källille hieronta + laser, Nastalle hieronta, laser + akupunktio. Hienosti sulatti Nasu neuloilla pistelyn. Illalla koirat oli ratkiriemukkaita ja energisiä. Näinkö se akupunktio vaikuttaa?

19.8.2003
"Remmikävelyä" takana viikko. Ei me kyllä ulkona hihnassa kuljeta, eihän akan maalaiskoirat osaa edes kakkia hihnassa. Käymme siis vain pienellä pisuretkellä neljästi päivässä, eikä lenkillä lainkaan. Tokojuttuja (rauhallisia...) teemme parkkiskalla ja kotona sisällä. Yllättävän hyvin on koirien pää kestänyt, akka vaan meinaa kiipelillä jo seinille kun lenkille pitäs päästä. Kuka hullu menis metsälenkille ilman koiria?!?

16.8.2003
Nastan lapsilla menestyspäivä näytelmäkehissä:

KV Vaasassa (tuomarina Joe Kirk, Irlanti) Otto-poika kolmesta pennusta ROP-pentu! Toinen urospentu oli ollut lähes kaksi kuukautta Ottoa vanhemmasta Oakmeadow W-pentueesta ja VSP-pentu merle Clan-Abby tuontinarttu.

Joensuussa Hippu-tyttö oli (tuomari Péter Harsányi, Unkari?) ROP ja RYP3 :-) Hienoa Hilippa ja lainahändlerinsä! VSP oli sukulaispoika Jouko. Mellille tuloksella AVO ERI2 vara-SERTi.

Nasu-mamma perheineen onnittelee lapsosiaan.

15.8.2003
Källi ja Nasta nautiskelivat fysioterapiasta (hieronta + laser) Kaisa Vakkurin hellässä huomassa. Jumipaikkoja löytyi molemmilta, mutta kestivät hoidon ja käsittelyn silti erinomaisesti. Seuraavalla kerralla kokeilemme Nastan rasitusvammaan myös akupunktiota.

12.8.2003
Tervetuloa mummokerhoon :-( Meillä kävellä köppästään seuraavat 2-3 viikkoa. Nasta ontui kuin vanha lehmä sunnuntai-iltana agikisojen jälkeen levättyään. Maanataiaamuna ravi oli taas aivan puhdasta. Maantai-iltana tunnin metsälenkki ja harakat sai kyytiä, eikä ontunut. Iltapisulla sitten taas hivenen epäpuhdas ja illalla yritti nuolla ontuvaa oikeaa etusta kyynärpään kohdalta. Tänään olimme sitten Akuutissa tutkimuksissa. Viilipytty Nasusta oli vaikea saada vääntämällä ja kääntämällä reagtiota aikaan, se ei nääs ihan pikku kipuilusta hätkähdä (toisin kuin pumpuli-Källi). No pieni ero oli olkanivelen kohdalla kulkevassa jänteessä oikealla puolella. Kyynär- ja olkanivel röntgenit priimapuhtaat. Diagnoosi: jännetupen tulehdus oikeassa olkanivelessä. Kuulemma tyypillinen paljon liikkuvien metsästyskoirien rasitusvamma. Liekkö liukas KLAGin nurmikenttä aineuttanut moisen?!? Hoito: tulehduskipulääkettä 2 viikkoa ja remmikävelyä 2-3 viikkoa. Piirinmestaruuskisahaaveet on haudattu.

Tänään onnittelemme Nastan Sami-iskää (Pikkupaimenen Salainen Ace). Sami täyttävät tänään kunnioitettavan 12 vuotta, onnea ja hyviä vointeja!!!

Illalla tulostietoja vielä Kuopiosta: Sanna ja Melli aloittivat kisatokoilun (elämänsä ekat tokokisat molemmille) tuloksella ALO 165p. 1.palk. ja 2. sija -> siirto-oikeus AVOimeen luokkaan. Onnea, onnea!!! Tästä on hyvä jatkaa.

10.8.2003
Agikisat omalla kentällä Haukkukeitaassa. Hyppyradalla tuli rimoja alas (yhdellä suoralla kolme peräkkäistä...) ja iltakisassa teimme kauden loistavimman radan - vaikealla radalla nollan! Valitettavasti tulos oli kuitenkin hylky, sillä Nasu hairahtui lukitsemaan väärän putken ja kävi koskemassa sitä. Mutta se ei akan iloa himmennä, meillä oli vauhdikas ratavirheetön suoritus, kaikki 3 kontaktiestettä puhtaasti ja kaikki 65cm korkuiset aidat puhtaasti. Tulokset taas täällä.

9.8.2003
Näyttelyreissu Kuopioon. Ja meidän teami voitti kaiken :-) Nasta x Niko pentueen Otto-poika (7kk 6pvä) oli kahdesta pennusta ROP-pentu ja sai loistavan arvostelun tuomari Päivi Eerolalta. Kyydissämme matkannut Leevi oli PU2 ja sai SERTin. Nasta sai ainoana nartuna ERI:n ja oli siten paras narttu ja VSP. Sukulaispoika Sepe oli taas ROP. Kasvattajaryhmässä meillä oli Nasta, Leevi, Nastan Melli-tytär (AVO EH2) ja Toto (AVO EH1). Saimme rotukehässä KP:n ja isossa kehässä (tuomari Ritva Raita) ryhmämme sijoittui BIS2:ksi!!! Kaikki ryhmän neljä koiraa ovat eri pentueista ja eri yhdistelmistä. Päivän kruunasi Sepen RYP3 sijoitus (tuomari Päivi Eerola).

Kaikki Kuopion tulokset ja kuvia täällä.

Olin erittäin tyytyväinen Nastan esiintymiseen ja se saikin erinomaisen arvostelun ja kehuja kehäkäytöksestä. Nyt minun viime viikonloppuna lihavaksi "haukusta" koirasta oli kasvanut keskikokoa suurempi :-) Nastan säkäkorkeus on 49cm (rotumääritelmässä uroksen ihannekorkeus 53cm, narttu on sitä pienempi). Nastan arvostelu on näyttelysivulla.

3.8.2003
Viimeistä lomapäivää vietetään. Lähes juhannuksesta jatkuneet lämpimät kelit ja kolme viikkoa paahtaneet hellekelit näyttävät sopivasti loppuvan, kun neljän viikon kesälomakin loppuu. Kyllä me ollaankin uitu ja nautittu lämmöstä koko porukka.

2.8.2003
Pitkästä aikaa näyttelyreissulla. Eka näyttely meille vuoden vaihteen jälkeen eli uusilla säännöillä. KV Torniossa Nastalle vaaleanpunainen nauha (VAL ERI1) ja mukava sijoitus PN-kehässä Hippu-tyttären jälkeen toiseksi + vara-CACIB. Eli Hippu voitti nartut, sai kolmannen SERTinsä ja toisen CACIBin, eli  Hipulla on nyt näyttelytulokset kasassa Kans & Fin Mva -arvoa varten. Onnea!!! Sukulaispoika Sepe oli ROP.

Soprttimalli-Nasta oli tuomarin mielestä liian löysässä kunnossa, liikkui laiskasti ja turkkia ei ole riittävästi ;-) Ja minusta Nasu on elämänsä näyttelykunnossa! Kyljissä on ehkä kilo enemmän kuin kireimmässä agikunnossa, se liikkui tasapainossa kiltisti vetämättä hihnassa (yksin kehässä) ja turkki ON Nastalle valtava.

Lisätty Nastan arvostelu näyttelysivulle ja muokattu Hipun tuloksia pentusivulla.

1.8.2003
Vaihdoin Källin ja Nastan ruuan Nutra Nuggets Adult -> Eagle Pack® Lamb&Rice. Koirat söivät Nutra Nuggetsia Nastan pentujen vieroituksesta asti (eli 5 kk), mutta koska molemmilla on tuona aikana ollut korvatulehdus (Nastalla elämänsä ensimmäinen) ja Källi rapsuttaa nyt kovasti suupieliään, päädyin vaihtamaan muonan. Eaglessä on lammasriisi nimestä huolimatta lammasta, kanaa ja kalaa sekä lisäksi senioriruuan verran glukosamiinia nivelten voiteluun. Toivotaan, että tämä nyt sopii.

19.-26.7.2003
Akka lämmittelemässä Tunisiassa Yasmine Hammametin lämmössä pikkusiskonsa kanssa, hirmuliskot äitillä ja isillä hoidossa.

13.7.2003
Aurinkoinen ja helteinen päivä KLAGissa ja vuorossa kaksiosainen KV-kisa. Perusradalta rimoista 10vp., hyppyradalla erinomaisen alun jälkeen hassu hylky. Kotimatkalla Arskan ilmastointi pääsi heti koetukselle, Ylivieskan tietämillä ulkomittari näytti +28° ja autossa sisällä oli unelmavilposaa =) Loppu läähättelylle siis.

Lisätty eilen illalla Seljeksessä otettuja maisemakuvia tänne.

12.7.2003
Sadepäivä KLAGissa ja kaamean liukas nurmikenttä. Aamuradalta selvisimme Nasun kanssa kunnialla; 10vp., iltakisassa rimoja ropisi 20vp. verran. Laku-poika oli mammaa kannustamassa kentän reunalla. Sadesäästä johtuen ei uusia valokuvia tällä kertaa. Tulokset taas täällä.

11.7.2003
Lomamatka Kokkolaan KLAG-agilitykisoihin, jotka pidetään Seljeksen leirialueella Ala-Vetelissä. Suorin ja sujuvin matkahan Oulusta Kokkolaan vie Jämsän kautta :-O Kesähelteisiin hermostunut akka kävi nimittäin matkalla ostamassa Jämsästä uuden auton - ilmastoinnilla. Hyvästi erinomaisesti palvellut Sylvi - tervetuloa teamiin Raaka-Arska! Ja autokauppoja hieroessa venähti sen verran pitkään, että missasimme perjantain iltakisan.

8.7.2003
Loppui koiran kiusaaminen meidän taloudessa. Källin pumpuliturkin hoito on ollut yhtä tuskaa, pohjavilla huopaantuu ja nyöriytyy kyljistä, nivusista, mahan alta ja housuista (kiitos steriloinnin tuoman hormooniturkin). Ja kesällä on _pakko_ päästä uimaan, joten turkki on käytännössä harjattava auki päivittän. Herkkis ei siitä tykkää ja harjaaminen/kampaaminen onkin sitä, että koira itkee kivusta kamman tökätessä takkuihin ja osansa naksuvista hampaista on saanut myös akan kädet. Herra Fiskars tuli tänään apuun mökillä ja nyt Pumpulin mahanalus, kyljet, jalat ja housut on kynitty lyhyeksi. Ai nautinto, miten mukava sitä on nyt harjata! Koneella en uskaltanut turkkia enää tässä vaiheessa kesää ottaa (viime kesänä kaljuksi ajo tehtiin viikkoa ennen juhannusta), jotta turkki ehtii kasvaa talveksi ja suojaa nyt kesällä auringolta ja itikoilta.

7.7.2003
Patalaiska WebMaster on uhrannut kesälomansa ensimmäisen virallisen päivän kotisivupäivitykseen. Kuvia lisätty kamalasti ja sivuja laajennettu miia_pm2 osoitteeseen asti. Eli osa sivuista on jatkossa eri osoitteessa, mutta pyrin pitämään linkit toimivina, niin ettei kävijä huomaa eroa.

Loman kunniaksi akka roikkui pikkusiskonsa kanssa tänä aamuna matkatoimiston oven kahvassa klo 9.00 ja aurinkoloma Tunisian lämpöön on tosi asia vajaan parin viikon kuluttua. Nuppuset jää äitille ja iskälle mökkikoiriksi.

Kisakalenteria täytetty tulevien Nasun näyttelyjen ja agikisojen osalta.

6.7.2003
CPU ja Jari agirodussa Palokassa maksi-1 luokassa 0-rata ajassa -18,xx ja 5.sija sekä paikka Open-SM finaaliradalle. Tämä nollarata oli parin toinen. Onnea, onnea!!!

MJ:llä kylässä penneleitä tapaamassa. Hauskimmat räpsäykset täällä. Lisää ottamiani kuvia Eyespyn sivuilla.

3.7.2003
Nasta x Niko lapset täyttävät tänään 6 kuukautta. Onnea Elwood, Mortti, Riemu, Otto, Laku, Vicky ja Willa!!!

29.6.2003
Sunny Pieksämäelle Pölen händläämänä (tuomari Tuula-Maija Tammelin, Tanska) AVO ERI1 ja PN3 vara-SERTi. ROP oli sukulaistyttö Nana ja PN2 + SERT Brie. Onnea kaikille ja tuhannet kiitokset Lealle avusta!!! Muutama uusi kuva Sunnysta löytyypi täältä.

28.6.2003
Akka matkaili Keski-Suomessa pikkusiskon kanssa. Kävimme katsomassa Jeen BC-pennut ja Empun shelttipennut. Muutama kuva vierailusta lisätty tänne. Sarin kotisivulla www.pikkupaimenen.com lisää otoksiani.

Sunny Ruotsin tytär oli Suomen turneella. Tämän päiväinen Ulvilan näyttely sujui harjoittelun merkeissä. Yhteinen sävel tuomarin kanssa ei meinannut löytyä. Cattlinin kaksi muuta koiraa; ruotsinlapinkoirasisarukset Adjak ja Adja olivat VPS ja ROP, saivat molemmat kolmannen Suomen SERTin ja valistuivat siten Suomen muotovalioksi. Grattis Cattlin!!!

20.-22.6.2003
Aurinkoinen ja helteinen juhannus Hailuodossa agilityturistina Nastan lapsia kannustamassa (Nasu mökillä juoksuarestissa). Upeita beach kuvia täällä. Olipa taas ihana nähdä teidät kaikki! Ensi vuonna jatkamme perinteitä.

Källi ja Nasukin pääsivät linssiluteiksi. Kuvia täällä.

Lisätty myös oma sivu Mellin kuville (otettu 8.6.2003 Kuopiossa).

Hippu on sai viime viikolla tokossa ALOkasluokassa 1-tuloksen ja siten siirto-oikeuden AVOimeen luokkaan. Hyvä Hippendaali ja Minna!!!

Ja oma sivu uimakuville.

Alkuvuoden päiväkirja pätkästy tästä poikki.