OKK:n omat kisat ja tuomarina Eija Berglund. Keli oli kylmä (-14 astetta ja pakkaslunta sateli), mutta onneksi hallissa tarkeni. Ekan startin aika oli jopa lämmin, toinen startti juostiin sitten vähän vilposimmissa tunnelmissa pipo päässä ja rukkaset käsissä.

Me oltiin kotona jo päivällä käyty tunnin pitkä lenkki, joten muorit jäi kotiin nukkumaan ja oltiin Retkun kanssa kisassa kahdestaan. Verkalle oli jätetty vain ihan pieni nurkka, yksi hyppy häkkileirin vieressä. Käytiin vartin lenkki metässä pikkukoirien aikana ja sitten käveltiin mahdollisuuksien mukaan sisällä.

Eka rata oli kimurantti. Heti alussa kakkoshyppy takaa kiertäen ja kovasti vääntöjä kutoselle asti. Ajattelin tehdä alun Anjan oppien mukaan eli koira käteen kakkosen takaa kutsuen, mutta meidän virtanen punanen päätti kuviot tällä kertaa ihan toisin. Eli Retku varasti ihan supertörkeästi heti, kun olin siirtynyt ykkösen taakse oikean kautta. Eli eipä ehditty asemiin eikä kutsumaan. Torumaan kerettiin kyllä ;-) Ryökäle! Kakkoselle sitten kevesti soveltaen sylkkärillä kävelyvauhdista. Nelosputken pimeän kulman haki hyvin, vaihdoin putken toiselle puolelle putken lopussa ja vitosen taakse pakkovalssi. 6-7 väliin valssi ja kepeille vein koira vasemmalle vähän kaarretta pyöristäen. Keppien loppuun valssi ja aalle oikealta puolelta ohjaten. 12 putkella ihan ihmeellinen kielto ja sitten 13 hypystä rima alas. Puomi oli hyvä ja siitä okserille ihan ok lähestyminen ja hyppy, mutta takarima tuli silti alas. Pussin jälkeen kaartu oikealle, hyppäs renkaan kehyksestä läpi ja jatko maaliin. Eli hylky. No me oltiin kohellettu matkalla jo niin rankasti, että parempi ettei saatu tulosta. Jostain syystä nyt ei tullut lelua palkaksi maalissa. Keskustelimme sen sijaan vakavasti paikoillaan istumisesta...

Välissä käytiin Reetan ja Åken kanssa metässä lenkki. Ja sitten auto käyntiin ja Retku sai oottaa lämpimässä. Ja iloksemme Eija teki vastaavan alotuksen myös toiselle radalle, niin saatiin kokeilla, että jos se nyt osais. Eli nyt Retku lähtöön istumaan ja akka siirtyi kakkosen siivekkeen taakse. Nyt se pysy ja pääsin jopa kehumaan kakkosen takaa. Hyvä pieni kurvi kakkoselle, eikä edes vilassut viereistä putkea. Keinulle kovalla vauhdilla, mutta hienosti malttoi kontaktin. Kutonen vasemmalta puolelta ja vastasella hyvin käänty putkeen. Keppien loppuun vähän vekkiä oikealla, että sain kääntymään ysiltä putkeen. Puomi hyvä ja vauhdista huolimatta nätti stoppi alas. Juoksin 12 ohi ja vein sieltä 13 hypyn takaakiertona ja sylkkärillä 14 putkeen. Puhtaasti mentiin. Pituus ja 16 putki irtos mahtavasti perään kyselemättä ja A:lle teki tosi makeen kontaktin, joten pääsin juoksemaan ohi ja pakkovalssia takaakiertohypylle nro. 18, mutta tässä Retku kävi hakemaan putken päätä, sain viime tingassa pois ja pääsi selän taakse ja tuli kielto 18 hypylle. Menihän se sen vihdoin, mutta kävi kovin epävarmaksi, kun jouduin käskyttämään niin tiukasti ja ohjaus ei ollut minnekään. Valssi 18-19 väliin ja sujuvasti maaliin. Arvostelulapussa meille oli laitettu kaksi kieltoa tuosta paikasta eli 10 vp. siitä sählingistä. Alle ihanneajan tästä huolimatta. Nyt tuli isot leikit ja kehut maalissa. Hyvin se pelitti taas, kun tuli palautettua maan pinnalle ekan startin sikailusta.

Reetta ja Åke voittivat tämän radan ihan superhienolla menolla. Onnea!