Tiistaina oli pentusilla edessä pitkä automatka ja rutkasti uusia kokemuksia. Aamulla ulkoiltiin reipas puolituntinen kotona ja sitten sisäleikkien jälkeen lauma pakattiin autoon kahteen boksiin ja Nasu vietiin Sarmolaan päivähoitoon. Retku lähti pentujen seuraksi mukaan matkalle ja niin karavaani matkasi läpi kuuraisen Suomen Sarin luokse Palokkaan.

Vaskikellon takana levähdyspaikalla lauma päästettiin ulkoilemaan kahdessa erässä ja pissat tuli reippaasti hankeen. Jyväskylän päässä ensin ulkoiltiin Sarin parkkiskalla ja sitten lauma valloitti sisätilat.

Pusuttelujen ja rapsutusten lisäksi pentuset seisotettiin ja kopeloitiin läpi moneen kertaan. Eväät oli mukana ja maitobaarissakin tarjoilu pelas, joten mikäpä siinä leikkiessä, riekkuessa ja vähän nukkuessakin. Ja pennut näytti hyvältä, niillä on kaikilla kauniit, tasapainoiset rakenteet ja hyvät luustot. Ja kivekset kaikilla pojilla paikoillaan. Kotipäätökset tehtiin käynnin yhteydessä ja meille jää kotiin kasvamaan punainen Lucia-tyttö, joka jatkossa tottelee Hirmu-nimeä. Se vaan on niin Hirmu ihana!

Kuuden aikaan takaisin maantielle, kipakka pakkanen (-24) oli matkalla. Vaskikellossa taas ulkoilut ja ylpeydellä täytyy todeta, että 10 minuutissa tehtiin 8 pissaa ja 8 kakkaa. On ne vaan jo tosi sisäsiistejä.

Kotimatkalla soiteltiin ja viestiteltiin vielä kotivalinnoista tuleville omistajille. Puoli 11 oltiin illalla kotona ja pennut ulkoili omassa pihassa vielä kolmeen kertaan ja kaksi tuntia menivät rallia ympäriinsä sisällä ja ulkona. Isot koira ja akka olisivat olleet valmiita nukkumaan huomattavasti aiemmin, mutta kun pienet olivat nukkuneet neljä tuntia putkeen autossa, niin sitä virtaa kyllä piisas...

PS. Rekisteröinti näkyy nyt KoiraNetissä, joten postin harteilla on nyt rekkareiden ehtiminen luovutukseen. Ompahan nopeaa toimintaa Kennelliitossa!