Koska ohjatut agitreenit on nyt pari viikkoa joulutauolla, niin lähdettiin Hirmun kanssa opettelemaan uusia esteitä ja paikkoja Activen möllikisoihin. Pikkuneitihän on treenannut vain oman seuran esteillä ja OKK:n hallissa, joten hyvä käydä ottamassa tuntumaa myös muihin paikkoihin. Ilmottauduttiin medimölleihin, jossa hyppykorkeus oli 30cm ja radalla hyppyjen lisäksi putkia ja pussi. Ja pussille pyysin vielä avustajan kangasta pitämään vähän avoimena, kun ei olla pussia tehty kesän jälkeen.

Eka 5 min. Hirmua vähän jännitti hallissa, mutta sitten se rentoutui ja rauhoittui odottamaan. Mirva piteli sitä rataantutustumisen ajan ja muuten seurusteltiin sitten vähän muiden kanssa odotellessa. Verkkatilaa ei juurikaan ollut, eikä verkkaesteitä, joten ihan pientä kontaktinottoa vain ennen omaa suoritusta hallissa.

Rata oli melko mutkikas mölliradaksi, mutta ihan vietävissä toki. Hirmu toimi lähtötilanteessa hyvin, pystyin ottamaan pannan ja remmin pois jo odotuskarsinassa ja tuomaan kakaran vapaana lähtöön. Pysyi lähdössä erinomaisesti ja menin kakkoselle kutsumaan. 1-2 hyppyilla jo huomasin, että alusta on Hirmulle tosi liukas. Se tuli kakkoselta alas melkeen turvalleen ja siitä sitten lähetys U-putkeen. Kolmoshyppy ja S-kiemuraputki hyvin, sain koiran kiinni ja rinta rinnan mentiin päätyhypyille 6-8. Kutosen jälkeen suti pahasti kaarteessa ja tuli seiskasta ohi, ku oma liike pysähty. Korjattiin tämä nopeasti ja sitten hienosti putken suun haku 9-putkelle, joka oli U-putki ns. takapuolelta. Hyppy 10 hienosti putken taakse ja sitten leikkaus S-putkella 11. Tässä Hirmu vähän jäi käsiin ja melkeen juoksin sen yli, mutta ihan viimehetkillä se irtos kuitenkin putkeen. Selvästi vähän säikähti tätä melkeen törmäystä ja/tai alusta liukkautta, kun meni ihan haahuiluksi seuraavat 5 estettä. Ois ollut kolme rinnakkain ollutta hyppyä S-kiemurana vähän takaa kiertäen, mutta ekasta tuli ohi ja sitten korjauksen jälkeen seuraavat kaks köpötteli ihan kävelyvauhtia. U-putken suu ei löytynyt kans, kävi keskelle putkea nuuskimassa ennen pään löytymistä ja vielä takakurvin hypyn kohdalla jäi heiluttelemaan häntää ratahenkilöille :) Sitten löyty kaasu taas, hienosti pussiin ja putkeen loppusuoralla ja nenä maassa kipaisi vikasta hypystä vielä ohi. Neljäs kielto. Korjattiin tämä ja isojen kehujen kanssa maaliin.

Oikein hyvä kokemus tämä oli, en kyllä ajatellutkaan, että kakara 12 kk ois vielä kisavalmis. Pohjan liukkaus oli yllätys sekä akalle että koiralle ja siitä johtuen koko suoritus oli melko jännittynyt. Me ollaan Retkun kanssa kuitenkin treenattu täällä viime keväänä ja sille pohja on sopinut oikein hyvin. Ilmeisesti kakara liikkuu erillä tapaa ja siksi luistaa. Muuten Hirmu oli hyvin kuulolla ja ohjattavissa. Se ei vielä lue rataa eikä irtoa varsinkaan, jos matkalla joutuu yhtään palaamaan taaksepäin (= korjaamaan kieltoja). Menohaluja on selvästi paljon varastossa, mutta eteneminen on vielä melko varovaista. Mutta tätä me tarvitaan eli uusia kokoemuksia kovasti.

Katotaan keväälle möllikisoja myös KASsin hallilta ja mahdollisuuksien mukaan otetaan muutamia treenikertoja myös vieraissa halleissa oman treenipaikan lisäksi.