Retkun elämän ensimmäinen tokokoe. Tuomarina Piritta Pärssinen. Koe oli paisunut niin isoksi, että alokasluokkaan tuli tuomarinmuutos. Ei siis yhtään armonpullapisteitä :-) Ja peilistä katsomalla löytyy syyllinen nollaan, olisiko ehkä kannattanut harjoitella? Ei ehkä reilua koiralle tehdä elämänsä ensimmäinen ryhmäpaikkamakuu suorilta kokeessa... Kertaakaan ei oltu tätä treenattu.

Luoksepäästävyys 10
Ei ongelmia, tuomari tuli kyllä tosi lähelle ja kaartui voimakkaasti päälle. Silitykset päähän ja rintaa. Perä pysy kentässä ja kontakti akkaan.

Paikalla makaaminen 0
Meni hyvin ekalla käskyllä maahan, jäi rauhassa ja suoraan. Oltiin paikalla 4 viiden koiran ryhmässä. Tapitti tiukasti akkaa koko ajan (ei kärsi kattoa akan sitä suoraan eli katse maahan vaan ja muihin koiriin). Minuutin paikkeilla vierustoveri haukkui, nousi istumaan ja nakkeli niskojaan. Teki tämän neljä kertaa. Retku otti häiriötä. Sen ilmeestä näki, että ahisti. "Akka sano tolle toiselle, että ei täällä saa haukkua". Piipas hiukan, vaihtoi ihan pienesti asentoaan pysyen maassa ja rauhoitteli tilannetta laittamalla pään alas tassujen päälle. Kun naapurin jumppa jatkui, piippas muutaman kerran korvat luimussa ja nousi ylös. Annoin lisäkäskyn maahan, jota totteli hyvin. Oli epävarma, mutta pysyi loppuun asti maassa ja aika tuli täyteen. Heilutti mielistellen häntää palatessa ja nousi ekalla käskyllä epävarmasti istumaan. Nollillehan sen meni, harmitteli tuomarikin, että selvästi Retku otti kovasti itseensä naapurin tempuista.

Seuraaminen kytkettynä 8
Pikkusen edessä seuraamisasento, väljyyttä juoksussa ja perusasennot vähän edessä. Ihan ok.

Seuraaminen taluttimetta 8
Akalla teknisiä ongelmia hihnan kanssa, putos olalta kesken matkan. Edelleen vähän edessä, juoksupätkä nyt parempi. Perusasennot vähän edessä. Parempi tämä kuin remmin kanssa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Hyvä valmisteleva, meni nopeasti maahan aika painokkaalla käskyllä. Teki ihan omia temppuja lopun perusasennossa. Nousi kyllä käskystä istumaan, mutta löi siitä maihin uudelleen samantien.

Luoksetulo 9½
Hyvä, nopea ja laukalla. Vähän jäi vinoon perusasennossa sivulle.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8
Hyvä valmisteleva, jäi varmasti seisomaan käskystä. Akkaa vähän nauratti katella Retkun ilmettä peilin kautta. Teki omatoimisen perusasennon lopussa ilman käskyä ja sitten akan istu käskyllä löi maahan.

Estehyppy 6½
Valmis-lupaus nyökkäämällä :-) Hyvä hyppy, pysähty seisomaan käskyssä nenä estettä kohti. Laitto itekseen istumaan, kun akka lähti liikkeelle. Vähän levottomuttaa akan kieräessä luo perusasentoon.

Kokonaisvaikutus 9
Ei kauhesti huomautettavaa, koira tekee hyvin ja innokkaasti. Pieniä huolimattomuuksia. Muutama ääntäminen (tätä vain paikkamakuussa ja kerran liikkeiden välissä).

Yhteensä 142½ pistettä, ALO2

Pitää kyllä olla tyytyväinen koiraan. Mehän ollaan tosiaan harjoiteltu vain ihan omatoimisesti. Kertaakaan ei olla tehty liikkeitä kisanomaisesti putkeen, eikä kertaakaan liikkurin kanssa. Paikkamakuuta PITÄÄ harjoitella ryhmässä. Muuten ei opi kokeissa tuleviin häiriöihin. Kun paikkamakuu toimii, niin me saadaan keposesti ykkönen tällä osaamisella.

Hyvä koira! Nyt pieni lepo ja tankkaus, illalla vielä kaksi agistarttia.