Kahden päivän työmatkan päätteeksi akka poikkesi Jyväskylän KV näyttelyyn bortsuja katsomaan. Ja kyllähän olikin näkemisen arvoinen näytelmä :-) Tuomarille ei kelvannut bortsuissa mitään ja sininen nauha taisi olla yleisin saavutus. Rengon Marian Fani oli ainut ERIn saanut ja siten rop. Myös pennut ja kasvattajaryhmä jäivät ilman kp:tä.

Itse esitin junnu-uroksissa Nastan tyttärenpojan eli Willa x Logan Humppa-pojan. Ja kylläpä oli mielyttävä tuttavuus tämä nuori mies. Tästä tulee komea poika, kunhan valmistuu (hitaasti ja varmasti kuten äitinsä ja mummonsa). Treenissä kulki mukavasti ja häntäkin pysyi ajoittain alhaalla, mutta kehässä Humppa riemastu takana tulleista kavereista ja sinne katos kontakti ja hillitty liikkuminen. Seisomiset ja kopeloinnit onnistuivat hyvin, häntä heiluen toivotettiin tuomari tervetulleeksi. Ok arvostelun kera Humpalle H.

Arja pyysi viemään kehään myös Oton (Nasta x Niko) käyttöluokkaan. Otto oli ainut koira luokassaa, joten esiintyminen oli helppoa ja ilmeisesti hännänkantokin hyvä, kun se oli ihan erikseen arvostelussa mainittu. Mutta ilme Otolla kärsi kyllä minun esityksestä, se seisoi pitkät päällä tuomarin edessä, eikä innostunut edes Arjan kutsuista kehän reunalta. Otolle EH.

Kehän päätteeksi kävin vielä lyhen shoppailukierroksen ja ostin vihdoin uudet, kunnolliset trimmaussakset. Edelliset vääntyivät pilalle tallilla... Lisäksi Retku sai purkin lohiöljyä karvan kasvattamiseen ja Källi sai Purina Pro Planin säilytyspurkkiruokakupin. Tämän päältä on muorin mukava syödä ruokansa, kun ei tarvitse lattialle asti kurotella. Juuri sopiva korotus bc:n kokoiselle koiralle. Ostin myös auton takakonttiin raudan, joka pitää luukun raollaan. Toivottavasti se sopii Avensikseen. Sitten Plantagenin kautta kotiin. Viherkasvien lisäksi mukaan tarttui iso kasa kukkien siemeniä. Viherpeukaloa jo polttelee pihan kuoputtamiseen. Vappuna varmaan pääsee jo haravoimaan omaan pihaan.

Retkun turkki tulee nyt ihan silmissä. Sillä on sellainen kaksinkertainen karva: alla paksua ja tiivistä pohjavillaa ja päällä kuivat vanhan turkin hapsut. Kesällä sillä tulee olemaan niin paksu turkki, että ei kyllä uskalla kauheasti sitä uimaan päästää. Kuivumisessa tulee menemään vuorokausi.