Käytiin aamulla eläinlääkärissä tsekkaamassa masun tilanne. Pentujen liike tuntuu päällepäin jo ihan selvästi ja parina viimepäivänä Retku on jo ollut vähän levoton, läähätellyt ja kulkenut ympäriinsä. Röntgenissä näkyi, että pentuja ON paljon. Vasemmalta kyljeltä otetussa kuvassa näkyi varmana 7 pentua ala- ja takareunassa, ylös-eteen jäi iso epäselvä alue. Otettiin toinen kuva oikealta kyljeltä, ja nyt alareuna oli suttaisempi ja ylhäällä edessä näkyi selkeästi kaksi pentua, alhaalla sekametelisoppaa... Eläinlääkäri veikkas, että melko varmasti pentuja on 8, mutta varmaksi ei voinut sanoa, voi olla 7-10.

1092909.jpg

Vasemman kyljen kuva, paljon "kaloja" alareunassa.

Ihmekö tuo, jos on tukala ja pullea ;-) Retkun lähtöpaino oli 18,75 ja nyt puntari näytti 23,3 kg eli noin 4½ kiloa on painoa tullut lisää.

Nyt on odotusta takana 55 vrk ja periaatteessa 56 vrk on ensimmäinen mahdollinen synnytysaika, ilman että pennut olisivat keskosia. Veikkailen kuitenkin, että tuonne ihan loppuviikkoon synnytys menee. Lämpöjä on seurattu ja ne vaihtelee vielä ihan normaalisti 37,5-37,8 välillä.

Akan selkä veti viikonloppuna niin jumiin viikon vihoittelun jälkeen, että ollaan nyt sairaslomalla. Ei ne kyllä tuolla ihmislääkärissä muuta osaa, kuin kirjoittaa saikkua ja särkylääkereseptejä. Jalkeilla kestää olla ja maatakkin, mutta istuminen on yhtä tuskaa. Ja kipu vihlasee välillä kierroissa niin, että jalat menee alta ja päässä sumenee. Paska selkä, taas.